Keresés EN

Szabadidő

Kamaraerdő

A XI. kerületi Kamaraerdő csupán egy ugrásra van a belvárostól. Elrobogunk a 41-es villamossal a végállomásig, és a városi nyüzsgésből hirtelen a természetben találjuk magunkat, ahol árnyas fák alatt kirándulhatunk. Érdemes a T jelzéssel jelölt tanösvényt követni, hiszen 12 táblájáról megismerhetjük a környék történetét, élővilágát és geológiai szerkezetét. Az erdő fontos fafajai például a cser- és a kocsánytalan tölgy, a cserjeszintet többek között galagonyák, kecskerágók és kökények alkotják, a lombkoronák közt pedig egerészölyvet, fekete harkályt vagy épp egy őszapót pillanthatunk meg. A 4 km hosszan kanyargó ösvényt nagyjából két óra alatt járjuk végig, ha minden állomást útba ejtünk. A legmagasabb ezek közül 224 méter magasan, a Vadász-hegyen rejtőzik, ahová egy nem túl hosszú, viszont eléggé meredek szakasz vezet, ráadásul itt-ott kiálló gyökerek is nehezítik a haladást. A többi megálló szerencsére barátságosabb ennél: a Nagyréten például tűzrakó helyeket és padokat találunk, sőt, a közelben még egy játszótér is várja a legkisebb kirándulókat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A