Keresés EN

Szabadidő

Árpád-kilátó

Van úgy, hogy az ember vágyik a természetbe, de nincs ideje vagy energiája egy hosszabb túrára. A Látó-hegyen megbújó Árpád-kilátó ilyenkor tökéletes célpont, hiszen nincs messze a várostól, és a terep is elég könnyű. Az Országos Kéktúra vonalát követve szinte lehetetlen eltévedni, nagyjából húsz perc alatt érünk a kanyargós ösvény végére. A fák közül aztán előbukkan az 1929-ben épült kilátó, melyet népies, székely stílusban terméskőből és fából emeltek. A környéken tűzrakóhelyeket is találunk, a kilátás pedig a magasra nőtt lombok ellenére is szép, hiszen a Duna hídjaira, a Gellért-hegyre és a Rózsadombra is ráláthatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A