Keresés EN

Keresés

buda - 657 találat

Gdansk Könyvesbolt és Büfé

2014. június 19., 18:46

Gdansk Könyvesbolt és Büfé

Egy falatnyi Lengyelország. Akár így is jellemezhetnénk a Buda főutcájaként is ismert Bartók Béla úton megbújó Gdansk könyvesboltot és büfét, mely egy aprócska üzletben ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel várja a lengyel kultúra és gasztronómia szerelmeseit.

Hanoi Étterem

2014. június 19., 18:38

Hanoi Étterem

A Batthyányi tértől csak pár percet kell sétálni a Pho utcában (értsd: Fő utca) a Hanoi Étteremig. A terek szép tágasak, a fa remekül harmonizál a fekete falakkal és a tekervényes ázsiai formákkal, a falon lévő képek és a festett üveges plafon remek hangulatot kölcsönöz.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

2014. május 20., 14:40

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

A Budapesti Műszaki Egyetem, az egyik legrégebbi fővárosi felsőoktatási intézmény. 1782-es alapítása óta sokan csak Műegyetemként ismerik.

Fonó Budai Zeneház

2014. május 9., 13:07

Fonó Budai Zeneház

Az újbudai Fonó célja, hogy olyan helyszínt adjon a magyar népzene és néptánc művelésének, amely a téma iránt elkötelezett, viszonylag szűk réteg mellett a szélesebb közönség számára is nyitva áll.

Vasarely Múzeum

2014. május 8., 01:01

Vasarely Múzeum

A világ harmadik Vasarely-múzeumát az óbudai Szentlélek téren találjuk, egy 18. századi Zichy-kastélyban. Az itt kiállított gyűjteményt maga Victor Vasarely adományozta szülőhazája fővárosának, akinek Budapesten kívül Pécsett és Franciaországban ismerkedhetünk meg az alkotásaival.

Memento Park

2014. május 8., 00:36

Memento Park

A Memento Park Budapest egyik fontos látnivalója, ahol kicsit bepillanthatsz a "vasfüggöny" mögé. Bár nem belvárosi látványosság, abszolút a kihagyhatatlan élmények közé tartozik. Szerencsére minden nap indul közvetlen buszjárat a Deák Ferenc térről.

Óbudai Polaris Csillagvizsgáló

2014. január 16., 13:09

Óbudai Polaris Csillagvizsgáló

Túl dombokon, hegyeken, pontosabban csak a Margit- és Hajógyári-szigeten; az Óbudai Szabadidőparkban találjuk a Polaris Csillagvizsgálót. A sarkcsillagról elnevezett megfigyelőközpontról azt kell tudni, hogy esténként leoltják a fényeket, és az égbolton feltűnő jelenségekről mesélnek az ott dolgozó szakemberek.