Keresés EN

Szabadidő

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Sas-hegy a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy 1686-ban, Buda visszafoglalása után sasok szálltak fel innen a Vár irányába. Egy másik elmélet szerint a területet a német polgárság nevezte Adelsbergnek, magyarul Nemes-hegynek, amiből félrehallás útján lett Adlersberg, azaz Sas-hegy. Annyi biztos, hogy a szigorúan védett terület rengeteg olyan növényt rejt, melyek az egész országban, sőt, akár Európában is csak itt találhatók meg. Botanikai ismeretekre viszont nem lesz szükségünk, hiszen a túrát csak szakvezetővel járhatjuk végig, aki készségesen elmondja, hogy épp egy tatárjuhart, budai berkenyét vagy csillagos őszirózsát látunk. A 850 méteres tanösvény fehér sziklaalakzatok közt kanyarog a lenyűgöző körpanorámát nyújtó csúcsig. A hegy déli oldalán úgy érezhetjük, mintha egy kopár, mediterrán tengerparton járnánk, az északi oldal buja növényzete viszont inkább az alpesi legelőket idézi. Útközben a környék lakóival, pannon gyíkokkal, haragos siklókkal és imádkozó sáskákkal is találkozhatunk. Ha többet szeretnénk tanulni róluk, érdemes megnézni a látogatóközpont interaktív kiállítását is.

Tipp: A vezetett túrára előre be kell jelentkeznünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A