Budapest
5 tipp, hogy tudatosan kezdd az évet!
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
fű juice bár, juice, smoothie, egészség

Továbbadni a már nem használatos holmikon, kipróbálni egy új sportot, egészségesebben táplálkozni – mind olyan dolgok, amelyeket rendszerint elhatározunk az új évre, de februárra mégis elfogy a lendületünk és borul az egész. Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, melyek a tudatosabb és boldogabb élet felé terelhetnek.

Táplálkozzunk odafigyeléssel! Méregtelenítsünk! Kezdjünk el aktívan sportolni! Tegyünk a környezetünkért! Bátran változtassunk otthonunkon!

Táplálkozzunk odafigyeléssel!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Ha túlságosan sok volt a burger, pizza és a töltött káposzta, akkor egy időre jó, ha kicsit könnyebb fogások után nézünk. Szerencsére egyre több az olyan budapesti hely, ahol azokra is gondolnak, akik a zsíros helyett soványabb, rostdúsabb, fehérjében gazdag fogásokat kínálnak. Kifejezetten az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe a Dob utcai Kitchen of Health vagy az Oh My Green is. Teljesen gluténmentes, szuper hely az új Kertész utcai Refuge, de még mindig fontos szereplő a Naspolya és a Szimply is.

Méregtelenítsünk!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Ha valami drasztikusabb módszerhez folyamodnánk az év elején, akkor jó megoldás lehet például egy léböjtkúra. A budapesti dzsúszbárok egyre ügyesebbek, és sokuknál utána is kérdezhetünk konkrét méregtelenítő programoknak. Amit jó szívvel ajánlunk például, az a Juicy, a Juiceline és a Fű Lébár.

Kezdjünk el aktívan sportolni!

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Az életmódváltás alapja a rendszeres testmozgás napi rutinba való beillesztése. Míg sokan az időhiányt hozzák fel folyamatosan kibúvóként, addig mások az edzőtermi edzések árát. Az egyik legjobban átmozgató és fegyelemre tanító mozgásforma a futás – a budapesti futók itt találnak tippeket a kezdéshez. Akik pedig a konditermek árazása miatt aggódnának, azoknak összeszedtük a legjobb gazdaságos ajánlatokat.

Tegyünk a környezetünkért!

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Amikor ekkora ökológiai lábnyommal járunk, ideje odafigyelni az újrafelhasználásra, az új vásárlása helyett a másod-, harmadkézből szerzett holmikra, saját megunt vagy használaton kívüli cuccaink továbbadására. Járjunk el bátran olyan lakásvásárokra, mint például a Gardrób vagy a Telepen rendezett Lakásvásár, mi is sűrűn ajánlunk ilyen programokat. Jó ötlet a háztartási gépek, bútorok továbbadására a jelenleg két helyen működő Szemléletformáló és Újrahasználati Központ is, melyről bővebben is írtunk. A plázás divatüzletek helyett pedig kapcsoljunk egyedibb és tudatosabb üzemmódra, válasszunk a vintage, second hand üzletek közül.

Bátran változtassunk otthonunkon!

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

A dán hygge szó mögöttes tartalma egyre nagyobb teret nyer. Lefordítani kár lenne, érezni kell – gyakorlatilag otthonosságot, barátságos hangulatot és az itt töltött társas együttlétet jelenti. Tegyük még szerethetőbbé az otthonunkat, akár a fent említett, környezettudatosabb módon, például bútorlerakatok segítségével, mint az ArtKraft, a Möbelkunst vagy a Colorbar. Fontos a tárgyak mellett a növények jelenléte is ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat. Menjünk el a Füvészkert melletti Fitolandbe, ha nagyobb szobanövényekre vágyunk vagy nézelődjünk a Wild Flower Bar-ban, de a Petite Planet-nél is belefuthatunk érdekességekbe. Nemrég nyílt a Stilshop is, ahol sokféle ötletes lakásdekorral találkozhatunk.