Enyhe, balzsamos esték, tikkasztó délutánok: sorra döntötte meg a melegrekordokat az idei tavasz. Képgalériánkban végigkövethetitek a valószínűtlenül gyors és nyárias tavasz legjobb pillanatait.

A végletekbe torkollik az idei tavasz: az április 13–14-i hétvégén a legmelegebb órákban Újpesten 29,8 fokot mértek, ami új budapesti napi melegrekord. Itt a korábbi rekord 27 fok volt, amelyet Csepelen jegyeztek fel, 1939-ben. A János-hegyen még a leghűvösebb órákban sem süllyedt 14,6 fok alá a hőmérséklet, ez lett az új fővárosi hajnali melegrekord.

Április 16-tól hidegfront várható, aminek következtében éles kontrasztnak lehetünk majd tanúi: 26-ról 13 fokra csökken a nappali hőmérséklet. Addig is gyönyörködjünk Major Kata és Medgyesi Milán fotósaink képeiben, akik idén nemcsak a kötelezően megtekintendő budapesti szpotokra látogattak el, mint a budai Vár, a Feneketlen-tó, a Margitsziget, hanem megfordultak a százhalombattai nárciszmezőn, a pesterzsébeti Duna sétányon, a kőbányai Mély-tónál és más izgalmas helyeken is.

(Borítókép: Medgyesi Milán - We Love Budapest) 

Címkék