budapest

szerkesztés

Különleges ajánlatok becsekkolásért cserébe — Foursquare Special akciók Budapesten

Szerzők

  • Dezse Balázs

2014. 07. 22. 18:34

Aki használja Foursquare-t (hamarosan Swarm), az tudja, hogy addig nem vagyunk hivatalosan egy adott helyen, amíg be nem csekkoltunk. A szociális média fanatikusainak szorgalmát néhány budapesti helyen bizonyos kedvezményekkel, úgynevezett “Special” akciókkal jutalmazzák. Ezek a kisebb-nagyobb ajándékok az árkedvezménytől, az ajándék italokon át egészen a desszertekig terjednek, ami általában nem nagy szám, de legalább valami ingyen volt, és egyébként meg amúgy is becsekkoltunk volna. Az ajánlatokról Foursqare-en, vagy a helyeken kiragasztott “Check-in Here” matricák alapján tájékozódhatunk. Kibogarásztuk a legjobbakat a budapesti ajánlatok közül.

Fotó: Csendes

Csendes Társ

1/10

1053 Budapest, Magyar utca 18.

Több infó

Címkék

Az ELTE Bölcsészkara melletti legendás romkávézó az elsők között volt, aki kirakta a kis kék matricát az ajtóra. Ez nem véletlen, a hallgatók gyakran csekkolnak be ide, annak reményében, hogy társaik az értesítést látván megjelennek egy közös, órák közötti rozézásra, vagy tanulásra. A bejelentkezésért cserébe itt a stresszes diákéletre való tekintettel 2 pálinkát adnak, ennek viszont másik előfeltétele, hogy az ember rendeljen egy óriáskoktélt: “Take 1 Supersize Cocktail and get 2 Hungarian Palinka for free!” - mondják. A szöveg nyelvtani részével kapcsolatban ugyan megkérdezhettek volna egy angol szakost.

Fotó: Kantin

Ingyen pálinka - Kantin

2/10

A tradicionális magyar ételeket kínáló Andrássy úti Kantin is a telefonnyomkodókat támogatja. Foursquare specialitásuk mi más is lehetne, mint egy jó étvágygerjesztő pálinka, azzal a feltétellel, hogy legalább egy főételt elfogyasztunk. Ha a leadtuk a rendelést, mondjuk, egy kiadós marhapörköltre, már mutathatjuk is a telefont a pincérnek, hogy megkapjuk a jól megérdemelt felest. A szöveg: “Check in. Have a meal. Show up your smart phone. And get a free 'pálinka' as an apetizer!”

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 44.

Fotó: Balogh András - We Love Budapest

15% kedvezmény - Charlotte cukrászda

3/10

A Kálvin tér közelében található Charlotte cukrászda köztudottan kedveli a szociális médiát: a Facebook oldalukon is folyamatosan beszélgetnek és Foursquare Speciallel is készültek, ami ez esetben egy 15%-os kedvezmény a fogyasztás végösszegéből. Ahogy ők fogalmaznak: '15% discount for every Check-in! / 15% kedvezmény minden Check-inért!'. A sajttortájukat egyébként kifejezetten ajánljuk.

Cím: 1053 Budapest, Vámház krt. 14.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

La Perle Noire Étterem and Lounge

4/10

1063 Budapest, Andrássy út 111.

Több infó

Címkék

A franciás-magyaros stílusú La Perle Noire online jelenlétére valószínűleg az étteremhez tartozó hotelbe érkező rengeteg külföldi miatt is szükség van. Ha pedig egyszer fent vannak Foursquare-en, miért is ne tennének egy remek ajánlatot: minden becsekkolás mellé jár egy levendulás prosecco (Check-in and get a lavender scented prosecco before your meal!). A dolog remekül hangzik, de igazából a látogatásunkkor azt mondták, hogy minden érkező vendég kap ilyen italt, becsekkolás nélkül is, sőt különböző apró étvágygerjesztő falatokról is szó volt, szintén Foursquare használat nélkül. Ez azért egy kicsit így a “nesze semmi, fogd meg jól” kategória.

Fotó: Roberto Herrero

Terror Háza Múzeum

5/10

1062 Budapest, Andrássy út 60.

Több infó

Címkék

A kultúra és a szociális média találkozásából született meg a Terror Háza Foursquere Special-je, amely minden 20. becsekkolónak egy apró ajándékot jelent (Small gift to every 20th visitors who check-in!). Ennek mibenléte nagy valószínűséggel attól függ, hogy éppen milyen apróságokat nem sikerült eladni az ajándékboltban, de a gesztus mindenképpen értékelendő.

10% kedvezmény - Bambuszliget

6/10

A Bambuszliget Sushibár azon helyek közé tartozik, ahol tényleg értelmes Foursqaure akciót hirdettek: a fogyasztás végösszegéből, becsekkolás estén 10% kedvezményt biztosítanak (Check-in = 10% kedvezmény a számládból! Check-in = 10% off from your bill!). Egy nagyobb társaság estén ez már igencsak megérheti, amúgy pedig még az itt kapható étel is teljesen rendben van. Ezt egy budapesti sushikról szóló cikkünkben részletesen is kifejtettük.

Facebook

Fotó: Souper Pasta

Extra kávé - Souper Pasta

7/10

A poharas levesek és dobozos tészták világát ötvöző Souper Pasta is nyíltan hajt a becsekkolásra, bár meglepő módon kávét kínál az ételek mellé ( Enjoy a free cup of coffee with any purchase of our delicious soup or pasta. A vendégünk vagy egy kávéra, bármely leves vagy tészta vásárlása esetén). Valljuk be, egy pohár leves mellé annyira talán nem passzol egy erős fekete, bár ez természetesen ízlés dolga.

Cím: 1067 Budapest, Teréz körút 52.

Fotó: Pántlika

Pántlika

8/10

1146 Budapest, Hermina út 47.

Több infó

A biciklisek által kedvelt, városligeti Pántlikában egy igazán remek ajánlatra lettünk figyelmesek: Egy Pulled Pork menü mellé egy pohár világos sört adunk! Hivatkozz a foursquare-re! Free glass of Hungarian beer next to your pulled pork burger meal! Ez azért kitűnő, mert valószínűleg a legtöbb ember egy ilyen étel mellé egyébként is sört rendelne ebben a tipikusan nyári környezetben.

Fotó: Araz Étterem

ARAZ Étterem

9/10

1074 Budapest, Dohány utca 42-44.

Több infó

Címkék

A Dohány utcai Araz étteremnek is van Foursquare-en különleges ajánlata, bár a dolgot egy ilyen kaliberű étterem részéről kissé fantáziátlannak tartjuk: a helyen becsekkoláskor ugyanis ingyen limonádét adnak (Get a free lemonade after checking in!). A limonádéjuk egyébként nem rossz, de talán egy pohár bor vagy egy desszert jobban illene a hely stílusához.

Fotó: Chocoroom

Egyet fizet, kettőt kap - Chocoroom

10/10

A forró csokikra szakosodott Chocoroom kávét ajánl becsekkolás esetén, mégpegig nem akárhogyan, egyet fizet kettőt kap alapon. (Egyet fizet kettőt vihet! Kávézz nálunk kedvezményesen. 10 és 14 óra között egy espresso áráért kettőt ihattok. Check in and drink 2 for 1!) Az egyetlen negatívum ezzel kapcsolatban, hogy az akció csak reggel 10 és délután 2 között elérhető.

Chocoroom (bezárt)
Cím: 1054 Budapest, Szerb utca 17.

További tipppekért ajánljuk a We Love Budapest Foursqare oldalát. Követni ér.

Hasonló tartalmak

Admin mode