gasztró

szerkesztés

Ebéd, uzsi, harapnivaló – 8 budapesti street food 2500 forint alatt

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2023. 09. 18. 15:11

Nincs olyan élelmiszer, ami ne volna drága, olyan fogás, amit fillérekből ki lehetne hozni. Így hát ha nem otthon eszünk, akkor nem lehet különösebben spórolósra venni a figurát. A közelmúltban a 2000 forintot állítottuk be a tetőnek, most egy kicsit tovább nyújtózkodtunk, és megnéztük azokat a street food helyeket, ahol jól lehet lakni 2500 forintból. Kifejezett fogásokat is ajánlunk, hiszen sajnos nem mindegyikre vonatkozik az árszabás. Igyekeztünk minőségi és változatos listát írni, viszont bevalljuk, kicsit szénhidráttúlsúlyos lett. Ígérjük, a jövőben egy kalóriaszegényebb gyűjtéssel is jelentkezünk, hasonló tematikával.

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

Blue Agori – Buda

1/8

1027 Budapest, Margit krt. 62.

Több Infó

Gírosz, szuvlaki és bifteki hús is mehet a pitába 2500 forint alatt. A város Blue Agori street food éttermei tényleg görögre hangolva várnak, és nincs véletlenszerű törökösödés, amit persze ugyanúgy szeretünk. Csak itt most éppen a hellén föld ízeire összpontosítunk. Náluk mindig jó szaftos a s, szaloniki stílre minden pitaszendvicsbe kerül ropogós sült burgonya is. Nekünk a szuvlakis a kedvencünk. 
 

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

Pizza Manufaktúra – Erkel utca

2/8

1092 Budapest, Erkel utca 4.

Több Infó

Címkék

Mindegy, hova költöznek, hol nyitnak pluszban, megyünk utánuk. Egyrészt bírjuk a laza és közvetlen hangulatot, másrészt az egyszerű és nagyszerű pizzákat is. Sosem szállnak el árakban, nem hangoztatják, hogy egy kifejezett stílus pizzáit sütik, inkább elhivatottan készítik az olasz remekeket. Az alapkategória szereplői közül válasszunk egyet, és még egy üdítő is belefér 2500 forintba! Éljen a margit és a pasa!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Császármorzsa

3/8

1111 Budapest, Bercsényi utca 8.

Több Infó

Címkék

Nagy kedvencünk a smarni, a nosztalgikus gyerekkori délutánokat idéző illatával, állagával és ízével együtt. Az újbudai hely erre a nyalánkságra specializálódott, többféle stílusban (palacsintajellegű osztrák és morzsás magyaros), többféle isteni lekvárral, mazsolával vagy anélkül, szerdánként ráadásképp gluténmentesen. Ha egy morzsát és egy poharas levest rendelünk, éppen kijövünk az összegünkből. Ráadásul édes és sós is jut a bendőbe.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Laziza

4/8

1052 Budapest, Régi posta u. 15.

Több Infó

Bárányos és csirkés savarmát is kapunk bőven 2500 forint alatt, de a húsos főételtálak ára magasabb. Azért jó hír, hogy ha a falafelfánkocskás nagy tálat választjuk, ki fogunk jönni 2500 forintból! A Régi posta utca Lazizája autentikus szír ízeket hoz, mindig friss zöldségekkel, szuper fűszerezéssel. A formátumból kifolyólag a kulturált, nem potyogó-kenődő fogyasztás is megoldott.* 

A Laziza karbantartási munkálatok miatt jelenleg nem fogad vendégeket. A Régiposta utca 19-es szám alatt, az AL-AMIR étteremben lehet shawarmázni. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Budapest Bägel – Buda

5/8

1027 Budapest, Margit körút 62.

Több Infó

Címkék

Az első bageles volt a Budapest Bägel, egészen pontosan 10 éve készítik a főtt-sütött lyukas péksütiket és a tuti, sok ezerszer lepróbált ízkombinációjú szendvicseiket. Pesten és Budán is van egy-egy üzlet, a 2500 forintos határba pedig belefér a bagelek zöme, még a régóta nagy favoritunk, a kacsamájas-körtés kreáció is. Ezek a szendvicsek egy egész ebédnek is beillenek, kisebb étkűek akár az elcsomagolásban is gondolkodhatnak. 

Fotó: Horpáczi Dávid

101Tigris

6/8

1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 56.

A napokban voltunk tesztelni a Széll Kálmán tér 101Bistrójának új projektjét, a XIII. kerületben található 101Tigrist. Nyugodtan mondhatjuk rá, hogy kantin, de azért elég menő a kialakítás és a megvalósítás is. Bár a leveseik ára magasabb, azért egy kellemes adag gyoza vagy akár a szójás-pirított újhagymás tésztájuk belefér a keretbe. Gyors és ízletes lesz!

Fotó: WLB

Hi Bing

7/8

1053 Budapest, Vámház krt. 56.

Sokszor időztünk már náluk, a Kálvinhoz közel, mivel óriási és laktató a Hi Bing jianbingje, a minden földi jóval megpakolt, platnin készre sülő zsebecske. Azt válogatunk bele, amit akarunk, a puritánabb változat 2000 forint alatt is kijön, de ha rászánunk egy kicsit többet, akkor szépen meg lehet extrázni a kínai palacsintát. Egyértelműen jó választás ebédre, vacsorára, mindenképp főétkezés, mert tényleg van benne anyag!

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Pelmania

8/8

1092 Budapest, Ráday utca 15.

Az Ukrán Udvar tulajdonosainak új dobása a Ráday utcai Pelmania, ahol villámgyorsan megebédelhetünk, de a ráérős vacsora is lehozható náluk. Akár egy tál marhahúsos pelmenit is rendelhetünk, plusz kapros tejföllel, ami felteszi a koronát erre a szláv töltött tésztabatyura. Azért egyszer próbáljuk ki a csalogató tejföl helyett simán vajjal: ahogy megolvad a forró táskákon, az tényleg mennyei! Ha már ott járunk, a varenyikit is érdemes kipróbálni, szintén az összeghatárba beleférve. Ebből a káposztás a kedvencünk. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode