Keresés EN

Az Andrássy út Hősök terétől az Oktogonon át a Bajcsy-Zsilinszky útig tartó része a VI. kerület központja. A századforduló óta a város legelegánsabb sugárútja, ahol ma is a legdrágább üzletek és lakások állnak, de itt találjuk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumot, a Kodály köröndöt a Kodály Zoltán Emlékmúzeummal, a Terror házát, a Jókai teret, a Liszt Ferenc teret a Zeneakadémiával, valamint az Operaházat. A hatodik kerületben van még a Nyugati pályaudvar, a Művész mozi, a „pesti Broadway”, vagyis a Nagymező utca a Budapesti Operettszínházzal, a Tháliával és a Radnóti Színházzal. Szintén itt találjuk még a Mai Manó Házat és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai KözpontotTerézváros a nagyvárosi életmód iskolapéldája, egymást érik itt a kocsmák, klubok, lokálok és street food lelőhelyek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A