Keresés EN

A Margit-negyed a budai oldal egyik legizgalmasabb környéke, amely radikális fejlődésen megy keresztül. A zöldítő programokkal és az újabbnál újabb művészeti, közösségi terek és vendéglátóegységek létrejöttével egyre vonzóbb célponttá válik és nem csak a budaiak körében. Az utóbbi időben olyan helyek telepedtek itt le, mint az Igen Pizza, a Budapest Bagel, a Blue Agori, a Montage, a Kazetta, a Manyi, a Zsiráf Buda, a Nor/ma vagy éppen a két vintage ruhabolt, a Margitka és a Franc. De ne feledkezzünk el az olyan régebbi helyekről sem, mint a Bem Mozi, a Jurányi vagy éppen a Bambi Eszpresszó. A Millenáris park felújítása és a Széllkapu park létrejötte pedig egy szuper zöld területet kínál a negyed közepén. A 2018-ban felújított Gül baba türbéjét szintén érdemes megemlíteni, a Mansfeld parknál sétálgatva pedig gyönyörű panoráma nyílik a városra. A negyedhez kapcsolódó Széll Kálmán tér közeli helyeket, ahol jót ehetünk és ihatunk, itt gyűjtöttük össze.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A