A minden elemében megújult Millenáris, Bel-Buda kedvenc rendezvényhelyszíne, a szabadidő eltöltésének többfunkciós tere. A Millenáris Park és a Széllkapu Park összesen 7 hektáros területe, halastavakkal, víz- és fényjátékkal, digitális vízfüggönnyel, cseresznyefaligetekkel, tematikus játszóterekkel, napozóteraszokkal a Margit körúttól egészen a Marczibányi térig várja a természet szerelmeseit. Budapest legrégebbi tematikus játszótere, a Zöld Péter Népmese Játszótér is itt bújik meg.

A Millenáris rendezvényterei; az indusztriális jellegű Nagycsarnok, a természetes fényben úszó Üvegcsarnok, a Kerengő, az eleganciát sugárzó Nemzeti Táncszínház, valamint a teljeskörűen felújított és új szárnnyal kibővített sokoldalú Fogadó egész évben változatos programoknak, színházi előadásoknak, konferenciáknak, tudományos kiállításoknak, fesztiváloknak, koncerteknek és zártkörű rendezvényeknek adnak helyet.
 
A Millenáris pár perc sétával elérhető a Széll Kálmán tér, Széna tér, Mechwart liget irányából. Ezeken a közlekedési csomópontokon számos busz, metró, villamos, valamint éjszakai busz közlekedik, továbbá több Bubi dokkolót is kialakítottak. A Millenáris és a Széllkapu Parkok kétszintes mélygarázsaiban 770 parkolóhely van, amelyből 14 akadálymentesített, autómosó, valamint a város egyik legjelentősebb elektromos töltőállomása is itt található.

Címkék