Újabb budai helyszínen találkozhatunk az isteni pizzákkal, a virág alakú fánkokkal és a pékárukkal, kenyerekkel. Megérkezett a Panificio il Basilico Rózsadomb.

Az egyik fontos II. kerületi kereszteződésben, a Törökvész út és a Kapy utca találkozásánál nyitotta meg legújabb helyét az ország pékje, Szabadfi Szabolcs

Így a szentendrei bázis, a Városmajor utcai és a Bem téri pékség után már ide is jöhetünk friss pékáruért – találunk többféle kalácsot, vajas kiflit, kovászos kenyereket, szendvicseket, különböző csigákat, perecet és croissant-t is.

A hely nem csak pékség, azon kívül, hogy hazavihetjük a kenyeret, a kalácsot, a kifliket, a viszonylag nagy vendégtérben leülhetünk egy kávéra is, helyben is elfogyaszthatjuk a választott péksütit. Ha pedig ebédidőben érkeznénk, már Szabi remek pizzáit is ehetjük, de megtaláljuk itt a közkedvelt virág alakú fánkokat is. Az egykori Olive Trattoria helyén nyílt egység kényelmes és tágas belső térrel rendelkezik, ideális lassú kávézásokhoz, ráérős reggelizésekhez.

Az épület előtt parkolót is találunk, jó időben pedig kiülhetünk a kis olajfákkal díszített teraszra is, ami egyelőre még üzemel – reméljük, minél tovább , a tervek szerint pedig a pizzán kívül hamarosan rendes éttermi kínálattal is érkeznek.

ELÉRHETŐSÉG

Panificio il Basilico Rózsadomb

(Borítókép: We Love Budapest)

Címkék