Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Ezek a helyek nyitottak az elmúlt hónapokban – A város és környéke legújabb gasztrotényezői

Szorgalmasan járjuk a várost, és keressük-kutatjuk az újabbnál újabb helyeket, melyekből az utóbbi hónapokban sem volt hiány. Össze is szedtük, hogy merre jártunk, mik nyitottak meg – az éttermektől kezdve a pékségeken és a fagyizókon át a szórakozóhelyekig, sőt, két új ételudvar is az utunkba akadt.

Lettek új kedvenceink, ahova máskor is visszamegyünk, és reméljük, olvasóink is találnak ilyeneket a repertoárban.

Éttermek

Induljunk távolról, egészen pontosan Szentendréről. Itt, a Városház tér szélén nyitott meg nyár elején a Teyföl, ahol a magyar konyha jól ismert ételeit kínálják, csupa olyat, ami anno a sulimenzán is gyakran az étlapon szerepelt, ám a trükk az, hogy bár egyik kaja sem a hagyományos módon készül, mégis, amikor enni kezded, pontosan azt az ízt fogod a szádban érezni, amit gyerekkorodban is. 

Ugyancsak békebeli ízeket kínál a Bartók Béla úti Kréta Bisztró, ami májusban még csak egy sörözőnek indult, ám rövid időn belül megjelentek az ételek is, és most már inkább enni térnek be ide a környékbeliek, pláne hogy nagyon jól elkészített hagyományos konyha várja a vendégeket, a rántott bécsi burgonyasalátával vagy a túrógombóc minket is levett a lábunkról. 

A francia bisztrók hangulatát hozza a Dob utca és a Nagykörút sarkán nyáron újranyitott hely, a Fricska 2.0, ami hasonlóan népszerű lesz, mint az elődje, nem véletlen, hogy részben a régi menüsorukat gondolták újra. Elérhető áron ebédelhetünk itt, a vacsoraidőre pedig új ételekkel készülnek.

A növényalapú étkezés és a fenntartható vegánság a fő csapásirány a Hajós utcában megnyitott kis helyen, a Zöldben. Nem használnak feldolgozott élelmiszereket, nincs se olaj, se cukor, és szinte minden gluténmentes. A Nyugatinál megnyitott Kpi's Soup & More pedig a japán és a magyar konyha közti vékony határmezsgyén mozogva a két gasztrokultúra alapételeit kínálja nem megbolondítva, viszont annál finomabb kivitelben. 

Street food

A nápolyi pizza imádata Budapesten is gasztroevidencia, és hogy ez így van, az nagy részben a Kazinczy utcai Digónak köszönhető, akik idén nyáron egy új hellyel örvendeztettek meg bennünket: a Városligetben megnyitott az új Digó. Az Állatkerttel szemközti nagy teraszuk ugyanazt azt a kivételes minőséget kínálja, mint a belvárosi Digó, úgyhogy nem féltjük őket attól, hogy ne pörögne be a hely előbb-utóbb.

Kávézók, pékségek, édességek

A Gozsdu-udvar meghatározó helye régóta a portugál leveles cukrászsüteményeket kínáló Lisboa Pastry & Bakery, ami most egy új helyet nyitott a Bajcsy-Zsilinszky út elején, ráadásul baráti árakkal, a megszokottan magas minőséggel, tojásos reggelikkel és saját márkás kávéval, ami ugyanolyan isteni finom, mint a pastel de natájuk. 

Szintén nagyon finom a kávé a XIII. kerületi Bringitonban, amiben az a csavar, hogy elősorban bringásoknak szól a hely, ami kávézó és bringabolt egyben, sőt, még szervizelést is vállalnak, ha úgy hozza a sors. A Károlyi-kert szomszédságában található baKudapa pedig azért érdekes, mert ez a város első indonéz kávézója, ahol szumátrai kávékülönlegességeket, fűszeres falatokat és pozitív energiákat kínálnak.

Nyáron természetesen fagyizók nyitnak meg a legnagyobb számban, és új helyekből idén sem volt hiány. Ott van mindjárt a Nour, amiből van már egy Budaörsön, és most a Bazilikánál is nyitott egy, ami igazából nem is fagyizó, hanem desszertbutik, és már ebből az elnevezésből is látszik, hogy ez egy nagyon elegáns prémiumhely – nem véletlenül kóstoltuk itt és ámultunk el a szarvasgombás fagyitól. Ellenben a Bartók Béla úti Mikrokosmos, amit a gellérthegyi fügések nyitottak, már 100%-ban fagyizó, akárcsak az olasz fagyit kínáló MAMO, ami eddig csak a Ráday utcában volt, de most már van egy a Tompa utcában is.

Teraszok, bárok, éjszakai helyek

Kezdjük a teraszokkal, már csak azért is, mert a dinamikusan fejlődő, egyre népszerűbb Népsziget kapott egy új helyet, a hatalmas méretű Szitakötőt. Itt nemcsak finomabbnál finomabb italokat kortyolgathatunk, de három külön ételpult (halas, pizzás és tépett malacos) is várja a vendégeket. A másik teraszos hely a Városligethez közel, a Benczúr utcában nyitott, a Szakszervezetek Háza aulájában és belső kertjében, ez pedig egy régi, legendás hely, a Tütü Tangó újranyitása Tütü Tangó kert café néven, kulturális estekkel, koncertekkel, kiállításokkal és DJ-programokkal. Bár a Tütü este 10-kor bezár, ez nem mondható el a Dob utcai Bårom Bárról, erről a miniatűr szórakozóhelyről, ahol ebben az idősávban pörögnek fel az események.

Végül, de nem utolsósorban egy olyan hely, ahol az alkohol az uralkodó. A Klauzál téri vásárcsarnokban található Klauzál Craft a söröket részesíti előnyben, azon belül is a kisüzemi finomságokat és különlegességeket, de pálinkát, bort, sőt még üdítőt is kapni, úgyhogy mindenki jól jár, aki ide betér szomjasan.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A