A Mad Dog Coffee_Hangárban igazi fiús játékok, például egy helikopter társaságában élvezhetjük kávénkat és sütinket vagy egészséges ebédünket, miközben lábunkat egy vastag szőnyegen pihentetjük, miután egy kellemes fotelbe süppedtünk. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen otthonos és bohém helyet találunk egy XIII. kerületi irodaházban.

A Boutiq’Bar-os Nagy Zoltán 2019-ben döntött úgy, hogy megválik szerelemprojektjétől, a XIII. kerületi Mad Dog Cafétól. A helyet szerette volna jó kezekben hagyni, így került a képbe a Chez Dodós Váry Péter és Barna Rebeka, aki Mazel Tovnál is dolgozik. Az Árpád híd közvetlen közelében működő kávézó olyan, mintha az indusztriális környezetben egyszer csak találnánk egy nappalit. A Covidot nem volt könnyű átvészelni, de a csapatnak és a lelkes környékbelieknek hála ez olyan jól sikerült, hogy a Mad Dog most egy kicsit tovább is terjeszkedett, új egységet nyitottak a Dózsa György úti Pillar Irodaházban.

Az előző helyen megszokott hangulat itt egy kicsit bohémabb, frissebb lett, a jókora belmagasság miatt pedig egy loftlakás hangulatát is felidézi. Ebben nagy szerepe van a mennyezetről lelógó helikopternek, ami nyugdíjazása előtt mezőgazdasági feladatokat töltött be, pilótája pedig arra kérte a tulajdonosokat, hogy az öreg gép lajstromszáma látható maradjon, így többet is megtudhatunk a megérdemelt pihenését töltő eszközről.

A hangulat mégsem rideg vagy indusztriális, köszönhetően a szőnyegeknek és a foteloknak, de a kényelmes, nagy asztalok mellett is elhelyezkedhetünk. Nemcsak az irodaházak dolgozói ugorhatnak be egy gyors, kötetlen munkaebédre vagy reggeli kávéra, hanem a környéken lakók számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat a környezet. A hely ráadásul kutyabarát, négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A helikopter egy kicsit távolabbra visz minket a mindennapok problémáitól, és bár Ázsiáig még új korában sem mehettünk volna vele, az ízekkel annál inkább odarepítenek bennünket. A szezonális meleg krémlevesek mellett jól variálható, vegán vagy a gluténmentes étrendbe is könnyen beilleszthető, egészséges bowlokkal várnak bennünket ebédre. Reggel pedig Bányai kávéval és változatos meleg italokkal, chai vagy kurkumás lattéval melegíthetjük át magunkat, ehhez A flódnis sütijeit vagy szendvicseket ehetünk, amikhez a Bake My Dayből érkezik a pékáru.

A helyben készült bowlok között háromféle alapot találunk (2100 Ft), ezeket feldobhatjuk extra feltétekkel (500800 Ft), a fogások szezonálisak, hamarosan érkeznek a sütőtökös, céklás verziók is. Mi a rice bowlt és a healing bowlt próbáltuk, mindkettő finom volt, de a kedvencünk az utóbbi lett.

Finom és különleges citromos mákszósszal, quinoás alappal érkezett, az ízekhez pedig nagyon jól passzolt a kelbimbó, a fodros kel, a szőlő és a dió íze. Ki ne hagyjuk hozzá feltétnek a ramentojást (500 Ft), ami helyben készül és ramenes, chilis-gyömbéres szószban pácolódik egy napot. A barna rizses, brokkolis rice bowl is nagyon finom volt, ehhez mogyorószószt kaptunk, és jó sok friss koriandert. A fogásokat szaftos flódnival és cappuccinóval (850 Ft) zártuk, de nem mulasztottuk el kipróbálni a melengető, fűszeres kurkumás lattét (1150 Ft) sem. Az élményt pedig a Marēk műhely egyedi kerámiatányérjai és csészéi tették még élvezetesebbé.

A Mad Dogban amúgy nemcsak finomságokra számíthatunk, színházi programok, jógabrunch és DJ-k is lesznek, érdemes figyelni a hely Facebook-oldalát. Az élő virágok alatti polcokon hamarosan néhány ajándéktárgy, vendégkávé is helyet kap, ha munka után szülinapra, baráti találkozóra megyünk tovább egy kávé után. Van tehát miért beugrani a Mad Dogba és eltölteni legalább egy órácskát a helikopter alatt.

Címkék

Elérhetőségek

Mad Dog Coffee_Hangár 1134 Budapest, Dózsa György út 61–63. Facebook-oldal Weboldal