Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Kalács és kávé – Az Edison & Jupiter a legújabb brunchos törzshelyünk a belvárosban

Matusek Nóra tulajdonosnak a fantasztikus házi kalácsokat és a csodás reggeliket, brunchokat köszönhetjük, Györök Gaszton head barista pedig a kávéfront szakmai vezetője. Ez a kínálat, kedvesség, lokáció és remek ízléssel kialakított környezet talán még Bécsben is párját ritkítaná. Az Edison & Jupiter a Vörösmarty tér rohanó turistáit is törzsvendégekké varázsolja, a környéken élőkről és dolgozókról nem is beszélve.

Valamiért csak a Vörösmarty térig ér el a Váci utca állandó turistadömpingje. A Dorottya utcában már rendre több magyar hangot hallani, ráadásul innen folytatódik az V. kerület egyre színesebb és egyre magasabb minőségű gasztroközpontja is. Figyeltük már egy ideje, hogy mi alakul a Gerbeaud-ház bal oldalán egykor volt Dorottya Café helyén, és csak ámultunk-bámultunk, amikor először kitárták előttünk az ajtót.

A környezet egyszerre modern és század eleji, a berendezés, az étkészlet és a díszítőelemek jelentős része pedig kortárs művészek keze munkája. Hatalmas belmagasság, egyszerre elegáns, úrias, mégis otthonos atmoszféra és színvilág, specialty kávék, kifinomult és letisztult delikínálat: ilyen, kérem, egy újhullámos kávéház, a specialtyk zegzugos, modern, világos pörkölésű hipsztervilága a századfordulós Budapesten újjászületve!

Az Edison & Jupiter hazai kistermelők gourmet-minőségű alapanyagaira épülő, kimondottan kísérletező gasztroműhely, ahol komoly szerepet kap a latte art, valamint a magyar kávépörkölők, újdonságok, különlegességek bemutatása is szívügyük. Mi ugyan az olasz pörkölésű ristrettókon szocializálódtunk, de számunkra is rendkívül értékes és izgalmas a világos pörkölés változatosan gyümölcsös-savas ízvilága

Az ételek pedig végleg levettek minket a lábunkról! A libamájbrűlée (3490 Ft) lágy, krémes, és remekül passzol hozzá az otelló szőlő és a gőzölgően friss házi kalács. A toronyként érkező kalács-brunchszendvics (2900 Ft) laktató és összetett ízeit az érlelt mangalicasonkának, az etyeki kecske-camembert-nek, a tükörtojásnak és a besamelmártásnak köszönheti. Egy egészséges és rendkívül frissítő gyömbérshotot (4 cl – 1090 Ft) is megkóstoltunk utána, ami ebben a csalókán hűvös időben kifejezetten jólesett.

A lazackaviáros blini tejföllel és mentával (3490 Ft) igazából Nóri belarusz gyökereinek köszönhető, ráadásul most tudtuk meg, hogy az egyik legnagyobb tavalyi kedvencünkben, a tüneményes Gurman pelmenyizőben Nóri édesanyja látott minket vendégül egy éve. Nem esett messze az alma a fájától, ennyi nagyszerű étel után a szintén házi kalácsból készült aranygaluskával (1590 Ft) sikerült feltenni a pontot az i-re!

Az Edison & Jupiter mind a kínálat, mind az enteriőr tekintetében egy nagyon jó érzékkel kialakított, rendkívül stílusos kávézó és bruncholó gasztroműhely, ahol végre egészen magasra emelik a specialtykávézás kultúrkörnyezetét, és ahol mi, magyarok is úgy tudjuk európai turistáknak érezni magunkat, hogy közben ki sem kell mozdulnunk az V. kerületből.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A