Idén adták át a 13. kerület ökoparkját, a Vizafogó parkot, ami az azonos nevű lakótelep mellett nyúlik el közel 10 ezer négyzetméteren. A park éke a mesterséges tó, melybe egy fából ácsolt széles, nagy stég nyúlik, a közepén egy pavilonnal. Ez a kedves nevű Kacsintó bisztró, ahol nemcsak enni-inni felüdülés, hanem csak ücsörögni is, miközben a tavat nézzük meg az ott úszkáló kacsákat is.

A Vizafogó park egy ökopark, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a városi hőszigethatást, és így a környezeténél hűvösebb mikroklímát alakít ki. De a tervezők arra is gondoltak, hogy a lehulló csapadékot is újrahasznosítsák: az esővizet a zöldfelületek irányába elvezetik, a Kacsintó pavilonjának tetejéről pedig a tóba folyik, ami így pótolja azt, ami elpárolog. Persze ettől még nem válna a környéken élők körében népszerűvé a hely, ezért pihenőpadok, nyugágyak, csócsó- és pingpongasztalok, kültéri fitnesz és futókör is várja őket, meg persze a Kacsintó bisztró, ami a tavacska partján áll.

A Kacsintó tökéletesen alkalmas arra, hogy az ember csak úgy gyorsan beüljön egy szendvicsre vagy egy kávéra két program között, meg arra is, hogy egy egész délutánt eltöltsön itt olvasgatva, gyönyörködve a parkban, és még kacsákat is nézegethetünk, merthogy a mesterséges tavat már ők is felfedezték maguknak. De hangulatos beszélgetésre is megfelelő a hely, sőt arra is, hogy nagyobb társasággal töltsük el itt az időnket. Persze csak szigorú időkeretek között, elvégre a park sincs nyitva 24 órán át. A bisztró mindennap reggel 8-kor nyit és este fél 10-kor zár – a park kicsit korábban, illetve később. 

A Kacsintóban ehetünk szendvicseket (hagyományos, kifliben készült, ciabatta, tortilla és bagett) 1190 és 1690 Ft közötti árakon, és vannak különféle saláták (1690-2590 Ft), sonka-sajt tál (1090 Ft), zöldséges mártogatós (990 Ft) és desszertek is (200-990 Ft). Az üdítők (650-790 Ft) mellett ihatunk még limonádét (950-1050 Ft), smoothie-t (990 Ft), mindenféle finom kávét (550-890 Ft), és akkor sem vetődünk árnyékra, ha alkoholt fogyasztanánk, mert pár egyszerű koktél (990 Ft) is kapható – például napajink nagy kedvence, a gin-tonik is – természetesen a sztenderd sör és bor mellett.

A Kacsintó alapvetően egy laza, könnyed délutáni hely, ahol elsősorban feltöltődhetünk és megpihenhetünk, esetleg rákészülhetünk az esténkre, feltéve, ha megyünk még valahova. Mivel egy lakótelep mellett van, kicsit olyan – így körbevéve tízemeletesekkel – mintha egy oázis lenne a sivatag közepén, ahova betérni szinte egyenértékű az újjászületéssel. Ha nem akarunk ilyen nagy szavakat használni, mondhatunk csak annyit is: a Kacsintó bisztró az igazán pihentető kikapcsolódás terepe, meg végül is maga az egész park is. 

Címkék

Elérhetőségek

Kacsintó bisztró 1138 Budapest, Párkány utca 39-41. Facebook-oldal