Molnár Attila tulajdonos – a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero közreműködésével – a főváros egyik legmenőbb és leghangulatosabb belső kertjében nyitotta meg hétvégén az UMO Gardent, ahol a változatos nemzetközi ízeket a füst köti össze. A koktélkínálatról pedig nem más, mint a Boutiq'Bar atyja, Nagy Zoltán gondoskodik.

Tavaly decemberben megírtuk, hogy a Ponty utcai UMO étterem modern grilltechnikákkal nyitott ablakot a világra, aminek részeként a gyönyörűen átalakított egykori kapucinus kolostorban egy, a füstön és a grillezésen alapuló, abszolút nemzetközi bisztrókonyha nyílt, ami a manapság egyre kedveltebb „plate sharing” koncepció alapján működik. A múlt hét pénteki sajtóeseményen pedig végre a parádés kertet is megcsodálhattuk, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt.

A belső kertet nem lehet eléggé dicsérni, tényleg elképesztően hangulatos, a faszenes grillezés füstje pedig betölti a teret. Az UMO „ablak a világra” multikulturális koncepciója változatlan, de – ha lehet ilyet mondani – az ízek most még letisztultabban simulnak egybe, mint a decemberi nyitáskor. Erőtől és élettől duzzadó, izgalmas fogásokat kóstoltunk, és a koktélok vagányságához sem férhet egy cseppnyi kétség sem.

Az édesburgyonyachipsszel tálalt isteni cevichében egyszerre van hőkezelt és marinált hal, a leche de tigre (’tigristej’, ami igazából egy citrusos, fűszeres halpác és a ceviche ízének fő karaktervonásait adja) pedig szintén nagyon el van találva. A rákos taco elegánsan visszafogott ízvilágának lényegi eleme a pico de gallo (paradicsomos friss salsa), a házi tamarindszósz és egy tejfölös titkos összetevő. Az UMO paprikás csirkéje pedig egy ötletes és egyedi signature dish lehet, mivel a csirkét a grillen fejezik be, a paprikás mártás pedig mellé érkezik mártogatósnak.

A május 14-én nyílt kerttel az UMO további izgalmas események helyszíne is lesz. Ilyen lesz a fúziós yoga brunch sorozat, ahol újabb lehetőséget kínálnak a világgal és önmagunkkal történő kapcsolódásra, az élményt pedig a Mexikóból hozott füstölőik teszik majd teljessé. Havonta megrendezésre kerül majd egy UMO Session, ahol a hangulaton, a live DJ-szetteken és a koktélokon lesz a hangsúly. Az UMO Kitchen Takeover keretében pedig egy-egy estére, hétvégére külföldi vendégséfek veszik át az UMO konyháját. Ezeken az estéken ültetett vacsorával várják majd a gasztronómia szerelmeseit.

Az egykori kapucinus kolostor belső kertjébe mi már a nyitás napján beleszerettünk, ráadásul az Arany Kaviár tulajdonosai az UMO Garden hivatalos megnyitóját követően újabb nagy bejelentésre készülnek! Mi már tudjuk a titkot, a Ponty utca és a Fő utca sarkán lévő kis gasztroközpont ugyanis a következő hetekben tovább bővül. Amint lehet, meg is írjuk Nektek!

Címkék

Elérhetőségek

UMO Garden 1011 Budapest, Ponty utca 2. Facebook-oldal Weboldal