Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2020-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Néhány új nevet is meg kell jegyeznünk, mert a tavalyi év új nyitásai némileg átrajzolták az élmezőnyt.

Február 24-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet egyik legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat, ismét a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand Étterem kapta. Az Év Séfje, Mészáros Ádám, aki a két Michelin csillagos Onyx konyháját vezeti, az Év Cukrászdája Díjat a tavalyihoz hasonlóan a Mihályi Patisserie, az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Freyja – the croissant story érdemelte ki. A Dining Guide Életmű Díját a Déryné Bisztró ikonikus arca, meghatározó figurája, Pergel József vehette át.

A fődíj bejelentése előtt ismertették a többi díjazottat, és újdonsággal is előrukkoltak – Dining Guide az idei évben új hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy átadja a Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díjat. A Dining Guide első zöld díját az őriszentpéteri Pajta Étterem kapta, ahol egész évben fantasztikus munka zajlik annak érdekében, hogy újra felfedezzék a környék elfeledettalapanyagait, és megvalósítsák a valódi farm-to-table koncepciót. Szintén idei újítás, hogy átadták a Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díjat, melyet a pesti Broadway ikonikus étterme, a Két Szerecsen Bisztró nyerte el ezt az elismerést. 

Az Év Vidéki Étterme Díjat, a díjat az Anyukám Mondta kapta meg. A családi vállalkozás megcsinálta a lehetetlent, és az ország egy eldugott kisvárosában országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát. A Dining Guide - Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie kapta, Mihályi László tulajdonos, cukrász ikonikussá vált váci cukrászdája.

A Dining Guide a street food elnevezés helyett továbbra is az alternatív vendéglátóhely kifejezést használja, hiszen a legtöbb esetben szó nincsen klasszikus utcai ételekről, bent, az éttermekben fogyasztjuk ezeket az ételeket. A Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat új belépőként a Freyja – the croissant story kapta. A Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat Mede Ádám, a Laurel Budapest séfje kapta, a Dining Guide Az Év Séfje Díj tulajdonosa pedig a két Michelin csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám. A Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díjat a Pasztell étterem vehette át. A Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj a SALT Budapest étteremé, a Dining Guide Az Év Éttermi Szervíze Díj pedig az idén 30 éves fennállását ünneplő Arany Kaviár étteremé.

Az idei Volkswagen-Dining Guide különdíjasai:
 

 

  • Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj / Pajta
  • Dining Guide Az Év Innovatív Konyhája Díj / SALT
  • Dining Guide Master Good Az Év Ígéretes Étterme Díj / Pasztell
  • Dining Guide Az Év Séfje Díj / Mészáros Ádám / Onyx
  • Dining Guide Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díj / Mede Ádám / Laurel Budapest
  • Dining Guide Az Év Éttermi Szervíze Díj / Arany Kaviár Étterem
  • Dining Guide Törley Pezsgőmanufaktúra Az Év Szerethető Étterme Díj / Két Szerecsen Bisztró
  • Dining Guide Életmű Díj / Pergel József / Déryné
  • Dining Guide Az Év Vidéki Étterme Díj / Anyukám Mondta
  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj / Freyja – the croissant story
  • Dining Guide ZAX Az Év Cukrászdája Díj / Mihályi Patisserie

A top 10+2 étterem:

Arany Kaviár – Kanász László, séf
Babel Budapest – Veres István, séf
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Costes – Miguel Vieirea, séf
Costes Downtown – Miguel Vieirea, séf
Onyx – Mészáros Ádám, séf
● Pasztell – Erdei János, séf
SALT – Tóth Szilárd, séf
St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf
Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
Stand 25 – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek
Textúra – Sárközi Ákos, séf 

Címkék