Összeszedtünk mindent, amit érdemes lesz csinálni a hónap harmincegy napjában a világhírű visszatérők koncertjeitől a vegán hamburgerpartiktól a harmadik magyar klipszemléig. De lesznek még színházi premierek, egész malac barbecue-zása, kürtőskalács fesztivál és még sok más is.

  • Koncert
Slow Village/ október 6.; ELLÁTÓház

A Slow Village felállását és attitűdjét tekintve is a hiphop aranyéveit megidéző és ezt örökségként továbbvivő kvartett. Nyakmozgató groove-ok és karakteres loopok, rímek a szcéna legbelsejéből, amik nyomokban slamet és némi iróniát is tartalmaznak. Egyfajta B-boy csibészség, edukált gettó mentalitás, kis igazi íz az erősebb fűszerek kedvelőinek.

Son Lux/ október 8.; Akvárium Klub

A Ryan Lott által vezetett együttes zenéje nehezen beskatulyázható: indietronica, artpop, kamara-posztrock az érintkezési pontjai, egyszerre képes intim és exhibicionista érzéseket is hangokká alakítani – mégis roppant népszerű (és befogadható). Nemrég már adtak egy telt házas koncertet és valószínű, hogy a mostanira sem marad már sokáig jegy, így érdemes lecsapni az utolsókra!

Crippled Black Phoenix, Fotocrime, Swarms And The Sun/ október 7.; A38 Hajó

A Fekete Zaj Fesztivál után új lemezzel, újra Magyarországon a stoner prog, freak folk és psychedelic doom határterületein mozgó Crippled Black Phoenix! Az elmúlt időszakban Európát bejáró formáció vendégei ezúttal a Fotocrime és a Swarms And The Sun lesznek.

Masego/ október 9.; Akvárium Klub

A dél-afrikai gyökerekkel rendelkező Masego zsigeri tehetségű előadóművész. Saját stílusára a TrapHouseJazz elnevezést használja, karakterét – a színpadon és civilben is – sokan Pharell Williams, Michael Jackson és Jamie Foxx fúziójának látják. Kompozícióinak alapját a loopok és az improvizáció eredeti kombinációja teremti meg, ő maga szaxofonon, dobgépeken és szintetizátoron játszik. Énekstílusának közvetlensége és jazzes muzsikusi attitűdje minden számának sajátos színezetet kölcsönöz. 

Elder, Ancestors/ október 12.; Dürer Kert

Korunk egyik legizgalmasabb gitárzenekara, a doomból a progresszív-pszichedelikus-krautrockos irányba elinduló, sokszor nyolc-tíz perces kompozíciókban gondolkodó Elder az eddigi legerősebb lemezét (Reflections Of A Floating World) adta ki tavaly, amelynek dalai valószínűleg élőben is a katarzis erejével hatnak majd.

Ibaaku/ október 13.; Instant

A több hangszeren játszó szenegáli előadóművész, komponista, DJ és producer, Ibaaku – aki újabb projektjeihez a Djola nevet is felvette – a modern afrikai, trendformáló zene egyik meghatározó személyisége, az afrofuturizmus ikonikus figurája. Tevékenysége és hatása messze túlnyúlik a zene területén, művészetével egyként alakítja a divat, a technológia vagy a film világát.

Trillion - Like Water lemezbemutató, Red Swamp/ október 13.; Akvárium Klub

Az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach vagy a Jazzékiel tagjaiból összeállt kvartett pszichedelikus-grunge-os, helyenként egészen a kései Mastodont idéző dalaiból most összeállt egy második lemezre elegendő. A felnőttebbnek, nyugottabbnak ígért Like Water bemutatója előtt a stoneres-fuzzos Red Swamp döngöl majd.

Felabration Budapest 2018/ október 20.; Trafó

A tavalyi nagy sikerű, telt házas, háromórás Fela Kuti emlékest volt az első magyarországi (és egyben közép-európai) Felabration est, mely egyben az első hazai afrobeat zenekar, a Mabon Dawud Republic debütálása is volt. A zenekar azóta önálló repertoárral koncertezik, még idén kiadja első lemezét olyan Ghánai highlife legenda közreműködésével, akivel Accrában koncerteztek. A második Felabration Budapest méltó folytatása lesz az elsőnek, új vendégekkel és új Fela Kuti programmal.

Mark Kozelek (Sun Kil Moon)/ október 22.; Müpa

Először koncertezik Magyarországon az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb dalszerző-gitáros-énekese, a 90-es évek amerikai alternatív színterén a Red House Painters frontembereként feltűnt, majd az ezredfordulótól már saját neve alatt és Sun Kil Moon nevű projektjével dolgozó Mark Kozelek.

Killing Joke/ október 23.; Dürer Kert

A posztpunk és az indusztriális rock-metál egyik legnagyobb hatású, klasszikus zenekara immár negyven éve mutat a műfaj ifjabb képviselőinek. A jubileum alkalmából pedig az eredeti felállás újra összeállt, hogy megmutassa, hogy apokaliptikus, a dubtól a szintetizátoros elektronikáig ezerféle hatást magába olvasztó stílusamalgánjuk máig nem vesztett az erejéből. 

Uriah Heep/ október 23.; Akvárium Klub

A zenekar, amelyik a Deep Purple és a Led Zeppelin mellett a legtöbbet tett a hetvenes évek klasszikus hard rock hangzásának definiálásáért végre visszatér Magyarországra! A rájuk jellemző többszólamú vokálokban, dús Hammond-szőnyegekben, illetve a jazz, a country és a progresszív rock elemeiben bővelkedő slágereiket pedig biztos nem hagyják majd otthon, a Lady In Blacktől az Easy Livin'-ig.

  • Parti
Flux Pavilion/ október 5.; Barba Negra Music Club

Egy exkluzív saját show keretén belül az ország egyik kedvenc dubstep/bass music DJ-producere, a Circus Records alapítója végre visszatér Magyarországra! Joshua Steele, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Flux Pavilion valószínűleg most sem fog szerénykedni a rá jellemző, klubremegtető slágerekkel és az őrületet elszabadító durvulatokkal – így a műfaj rajongói egy finoman szólva is kihagyhatatlan este elé néznek.

Kez YM/ október 12.; LÄRM

A klasszikus, groove-os house-iskolát detroiti hatások alatt pároló, jelenleg Berlinben élő DJ-producerről elismerően nyilatkozott többek közt Moodyman, Theo Parrish és Larry Heard is, így biztosak lehetünk benne, hogy ismét egy, a szívet-lelket és a táncteret egyszerre megmelengető, izgalmas szettet kapunk majd, ehhez méltó hazai fel- és levezetéssel.

Intergalactic Gary, Pasiphae/ október 13.; LÄRM

harminc éves pályafutása alatt Intergalactic Gary nem csak a világ egyik legelismertebb szelektora címet vívta ki magának, de részese volt a legendás "hágai hangzás" megteremtésének is. Ráadásul szettjeiben a mai napig játszi könnyedséggel mozog különböző stílusok között, mindez pedig pazar technikájával párosulva teszi mixeit igazán felejthetetlenné.

Deborah De Luca/ október 13.; Akvárium Klub

Olaszország egyik legismertebb hard/minimal technó DJ-producerét eleinte Giuseppe Cennamo vette a szárnyai alá. Aminek meg is volt az eredménye: már 2013-ban saját kiadót (Sola_mente Records) alapított, hamarosan pedig már olyanok pörgették a számait, mint Magda vagy a Layo & Bushwacka páros. Ezek tudatában pedig nem meglepő, hogy mára már a kontinensen túl is keresett szelektor, aki folyamatosan gondoskodik arról, hogy ne akard elhagyni a táncteret.

Tensal/ október 19.; LÄRM

A spanyol színtér mindig a technó nagy innovátorai közé tartozott, de Tensal (és Exium nevű formációja) még így is az igazi úttörők közé tartozik. Oscar Mulero és Christian Wünsch kortársa 2014-ben aztán létrehozta egyszemélyes projektjét, mely még letisztultabb, sound design központú, minimálabb stílust képvisel – nem csoda, hogy zenéi minden előremutató lemezlovas táskájában felbukkannak.

GusGus/ október 20.; Akvárium Klub

Az izlandi GusGus már többször bizonyította, hogy egy másodperc alatt felismerhető, dallamos, fagyos hangulatú dalaikkal, valamint élő fellépéseiken úgy tudják elmosni a határokat egy igazi táncos parti és egy popkoncert között, ahogy senki más. A nemrég duóvá fogyatkozó együttes legújabb, Lies Are More Flexible című turnéjával pedig szerencsére visszatér Budapestre, így aki eddig nem tapasztalta meg a koncertjeikre jellemző varázslatot, annak érdemes most pótolnia.

Perc, Claudio PRC/ október 20.; TEREM Budapest

A Corvin Club és a Der Morgen szellemisége újra találkozik egy egész estés építkezés során, mely a tengeralatti mélységből egészen a világűrbe kísér mindenkit. Claudio PRC meditatív, már-már hipnotikus groove-jai méltó felvezetést biztosítanak Perc fémes, angolos, de annál kevésbé elegáns, betonkemény ritmusképleteinek, a tapasztalt szakértőkből álló magyar támogatás pedig csak hab a bizonyos tortán.

Rødhåd/ október 26.; TEREM Budapest

Ha valaki már a 90-es években elkezd szervezőként dolgozni Berlin külvárosában, majd 2009-ben Dystopian néven egy olyan partisorozatba kezd, amelyet olyan klubok fogadnak be, mint a TAPE Club vagy Horst Krzbrg, az az illető tudhat valamit. Ha pedig emellett még DJ-producerként rendszeresen megfordul a Berghain pultjában vagy az Awakenings/Amsterdam Dance Event fesztiválokon, már tényleg erősen ajánlott a Budapesti szettje. Főleg ha olyan mély, erőteljes, sötét és melankolikus hangzásvilág jellemző rá, mint amely Rødhåd mindegyik szelekcióját jellemzi.

  • Fesztivál
Állatszeretet Fesztivál/ október 4-7.; Fővárosi Állat- és Növénykert

Az október 4-hez, az állatok világnapjához, illetve az állatok védőszentjéhez, Assisi Szent Ferenchez kötődő Állatszeretet fesztivál alkalmából lesznek előadások többek közt a felelős állattartásról és a kertgondozásról is, de kézműves foglalkozásokkal is várják a gyerekeket és a szüleiket.

Budapest Ritmo 2018/ október 4-7.; Akvárium Klub

A Budapest Ritmo idén is a különleges együttműködések, egyszeri csodák és találkozások fesztiválja. 2018-ban is csak itt hallható produkciók, szakmai program és a feltörekvő tehetségeket bemutató showcase nap várja a látogatókat. Idén a műfaj új és régi csillagait hallhatja a közönség: először ad Budapesten koncertet a Ladysmith Black Mambazo, együtt lép színpadra a Muzsikás és a lengyel Muzykanci. Megismerhetitetk Gili Yalót, visszatér hozzánk a Tuuletar és Tcha Limberger. Katalán rumbát, a mali griot hagyományt és sok más zenei különlegességet lehet majd hallani a Ritmo-n, vasárnap pedig egy különleges koncerttel az oláh cigány vokális zene előtt tiszteleg a fesztivál.

Design Hét Budapest/ október 5-19.; Budapest-szerte

Idén októberben az évforduló a megszokottól eltérően nem tíz, hanem tizenöt keresztül várja majd az érdeklődő nagyközönséget a Design Hét Budapest, Magyarország legnagyobb designeseménye. A rendezvénysorozat idei díszvendége Németország, a célja pedig továbbra is a szemléletformálás, a tudásmegosztás igénye, az újabb és újabb szakterületek, témafelvetések, alkotók, vállalkozások programsorozatba való bekapcsolása, a szakemberek és vállalkozások közötti együttműködések kialakításának, illetve a designvállalkozások piacra lépésének elősegítése.

27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál/ október 5-21.; Budapest-szerte

Idén már a 27. alkalommal rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált. Az eseménysorozat tizenhét napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig. Bartók Béla munkássága mellett az idei fesztivál fókuszában a balti államok művészete áll, a helyszínek között pedig olyan intézményeket találunk, mint a Müpa, az A38 Hajó vagy a Várkert Bazár.

Vanishing Point 2018/ október 6.; Dürer Kert

A Middlemist Red és a Fingers Crossed közös szervezésű fesztiválja ismét a pszichedelikus gitárzenék legjavát tömöríti egy napba, hazai és külföldi fellépők valamint tematikus DJ-szettek és stílusba illő dekorációk segítségével. A garázsos-fuzzos noise-punkot játszó Bass Drums Of Death mellett érkezik majd még a hasonló The Wytches, a szintetizátorközpontúbb Soviet Soviet és a lélekkel teli folk felé (is) ellépő Ogrom Circus, a magyarokat pedig többek közt a Dope Calypso, a Deep Glaze vagy a makrohang képviseli majd.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár/ október 18 - 21.; Várkert Bazár

Idén nagyobb helyszínen, több programmal és sokszínűbb könyvvásárral várja a a látogatókat a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Harminc kiadó legfrissebb könyvmegjelenései (többek közt Varró Dániel, Pajor Tamás, Al Ghaoui Hesna és Lackfi János is új kötettel jelentkezik) mellett itt lesz először látható a Krasznahorkai Lászlóról készült portréfilm, és negyedik alkalommal adják át a rendezvényen a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat.

Zöldgömb fesztivál 2018/ október 28.; Akvárium Klub

A Zöldgömb fesztivál ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, ahol könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket kaphat mindenki olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhat Földünk megőrzéséhez. Ráadásul az egynapos rendezvény az egész napos család számára kínál hasznos, érdekes és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat.

  • Gasztronómia
Csülök- és Oktoberfest/ október 1-31.; KEG Sörművház

A Bartók Béla Boulevardra egy hónapra beköltözik a legendás müncheni sörfesztivál hangulata: a KEG-ben minden nap friss, ropogós csülökkel és három különböző Oktoberfest-sörrel (Paulaner, Hacker-Pschorr, Fóti) várnak mindenkit, aki nem jutott el Németországba, de szeretne áldozni a ropogós-habos-szaftos-komlós élvezetek oltárán.

Straßenbräu csapfoglalás/ október 5.; Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro

A Straßenbräut a német kézműves sör szcéna egyik legígéretesebb feltörekvő főzdéjeként tartják számon. Ennek ellenére eddig a főzeteik nem igazán voltak elérhetőek itthon, ami most megváltozik, ugyanis rögtön hat sörüket is csapra verik: többek közt egy belga witbiert, egy tölgyfahordóban érlelt red ale-t és egy áfonyás búzasört. Emellett maguk a sörfőzők is jelen lesznek az eseményen, ahol egyenesen tőlük tudhatod meg, melyik magyar főzdével fognak hamarosan kollaborálni.

Vegán Burger Party & Vegán Pia & Steiner Kristóf vacsora/ október 6-7.; Vegan Garden

Magyarország első vegán burger partijának lényege, hogy a lehető legtöbb állati eredetű hozzávalótól mentes variációt megkóstolhasd, miközben különböző növényi alapanyagokból készült terméket raksz a kosaradba. Ráadásul Steiner Kristóf és Nimrod Dagan mindkét este különleges ötfogásos burgervacsorával készül, tehát kizárt, hogy valaki éhesen megy haza.

Fald Fel Amerikát!/ október 6-7.; Sütit Akarok

Az újhullámos cukrászda egy egész hétvégét szentel az Egyesült Államok ikonikus édességeinek: lesznek mogyoróvajas sütemények, óriási kekszek, hatalmas sajttorták, key lime pie, sütőtökös finomságok, avokádós és banános inzulinpumpák és sok minden más is.

Kürtőskalács Fesztivál 2018/ október 12-14.; Gesztenyés-kert

Az ősz magával hozta a hidegebb hónapok egyik legkedveltebb édességének, a kürtőskalácsnak a szezonját is. Októberben pedig három napon át tépheted és kóstolgathatod a legkülönfélébb variációkat, közben pedig számos kísérőprogramon is résztvehetsz a koncertektől (Petruska, Lóci játszik, Wolf Kati és társaik) a kvízekig.

Olaszrizling Október Nagykóstoló/ október 13.; Corinthia Hotel Budapest

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára. Az év legnagyobb kóstolóján nyolcvan borászattal és több mint kétszáz olasz és rajnai rizling borral ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Egész BBQ malac/ október 14.; Budapest Barbecue Company

Az amerikai The Shed BBQ abszolút specialitása a malac barbecue, többször is elnyerték már ebben a kategóriában (is) a föld legjobb barbecue csapata címet. Szerencsénkre a Budapest Barbecue Company csapata nemcsak a receptet kapta meg tőlük, de ottjártukkor minden szakmai titokba is beavatták őket, így biztosak lehetünk benne, hogy az ő verziójuk ugyanolyan jó lesz, mint a tengerentúli.

  • Film
Könnyű leckék - premier előtti vetítés és beszélgetés/ október 4.; Bem Mozi

A Könnyű leckékrőlanno azt írtuk, hogy akár a kitartás és az akaraterő tanmeséje is lehetne, ráadásul hiteles dokumentumfilm arról, hogy milyen menekültként új életet kezdeni Magyarországon. Most pedig az október 11-ei premier előtt még egy utolsó alkalommal levetítik, ráadásul a stáblista lepergését egy izgalmas beszélgetés követi majd.

3. Magyar Klipszemle/ október 11.; Anker't

A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenye. Célja, hogy az előbbi alkotások művészi értékét kiemelve, széles vásznon prezentálja őket a média, a szakma és az érdeklődők felé. A döntőbe jutott klipek vetítését a díjátadó követi majd, az este pedig afterparty-val zárul.

3. Európai Art Mozi Nap/ október 14.; Budapest-szerte

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas harmadik alkalommal szentel egy napot az európai filmeknek, hogy felhívja a figyelmet azok sokszínűségére és a művészmozik, mint kulturális és közösségi terek fontosságára. Lesznek premier előtti vetítések, beszélgetések, változatos filmes programok, felújított filmklasszikusok és még sok más, így minden filmszerető néző megtalálhatja a számára izgalmas programot.

Primanima 2018/ október 24-27., Budapest-szerte

A négynapos fesztiválon hazai és nemzetközi diákok, elsőfilmes fiatal alkotók rövidfilmjeit vetítik, emellett egész estés filmek (Ruben Brandt, a gyűjtő, A kenyérkereső, Kutyák szigete, This Magnificent Cake!), workshopok (kísérleti filmes, kritikaíró, animációsfilm-készítő), mesterkurzusok, kiállítások és koncertek (Zuboly, Dzsinkaladzsi, Csángálló) is színesítik a programot.

Taiwan Dox 2018/ október 25-27.; Toldi Mozi

Városok zűrzavara, az őslakók kultúrája, feldolgozatlan múlt, személyes történetek és a nagy-nagy természet! A háromnapos, ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb nyolc tajvani dokumentumfilmjét vetítik majd mandarin nyelven, magyar és angol felirattal – és mindegyiket rövid, magyar nyelvű pódiumbeszélgetés követi majd.

Egy nap - premier előtti vetítés/ október 26.; Uránia Nemzeti Filmszínház

Szilágyi Zsófia rendező több mint tíz évet várt első játékfilmjére, és az eredmény azt bizonyítja, abszolút megérte. Cannes-ban a Kritikusok Hetén a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől (FIPRESCI) a legjobb elsőfilm díját nyerte el az Egy nap. Szerintünk pedig nem csak Szamosi Zsófia lenyűgöző játéka miatt érdemes akár a november 8-ai premier előtt megnézni a filmet, hanem mert mindkét oldalát megmutatja egy olyan, sokunk által ismert szituációnak, amivel mégsem foglalkozott eddig a hazai direktorok többsége.

  • Színház
TÁP Színház / Szerb Antal: Utas és holdvilág/ október 4.; Trafó

Az Utas és holdvilág idén nyolcvan éves, és elképesztően, kortársakat megszégyenítően friss és fiatalos. A TÁP Színház különleges vizualitású playback-előadással tiszteleg Szerb Antal kultikus regénye előtt. A nagyjából öt óra hosszúságú előadás kétségtelenül rendhagyó és merész kísérlet a regény világának megidézésére.

https://vimeo.com/238567310

Budapest Táncszínház: Három Nővér/ október 4.; Várkert Bazár

Csehov drámájának adaptációjában a koreográfus, Sághy Alexandra a magány, a megalkuvás, a kilátástalanság, a reménytelenség, a nihilből való kitörés érzéseit jeleníti meg. Az ő értelmezésében A három nővér, a magány, a megalkuvás, a reménytelenség, a kilátástalanság, a várakozás, a nihilből való kitörés, a jobb lét utáni sóvárgás témáiról szól, melyben a mozgalmas és az értelmes élet iránti enervált, meddő vágyakozás jelenik meg.

Nagy Fruzsina, Halas Dóra, Soharóza: Az ügy/ október 11-12.; Trafó

Nagy Fruzsina jelmeztervező, Halas Dóra karvezető és Bartha Márk elektronikus zenész a Tabu kollekció után ismét egy olyan darabot alkottak, amelyben az élő, vokális zene és az extrém, erős tartalommal bíró jelmezekkomplex koreográfiai és dramaturgiai keretben fuzionálnak egy divatbemutatót idéző, kifutó alakú színpadokon játszódó etűdsorozatot. Az Ügy koncepciója Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátékának alapötletéből és formájából ered: egy népdalokból építkező etűdsorozatban kíván képet mutatni a jelenlegi magyar társadalomról a hivatali ügyintézés útvesztőjében.

Joan Català: Pelat/ október 16-18.; Budapest közterei

Egy fatörzs és egy ember – az izgalmakkal teli mégis költői darab arra vállalkozik, hogy a tánc, a színház és az újcirkusz határait átlépve eltörölje a különbséget néző és előadó között. Rizikós, őszinte, és merész vállalkozás, amit sok megfigyelés előzött meg a testről, a mozgásról, az emberek viselkedéséről és a közösen szervezett mezőgazdasági munkáról. Szép és megható bizalmi játék, egyben közösségi élmény, amire nagy szüksége van ennek az országnak.

Recirquel: My Land/ október 16-21.; Müpa

A Recirquel legújabb produkcióját ember és anyaföld örök érvényű összetartozása ihlette. Az előadás az emberiség legősibb mítoszainak visszhangján szólal meg, miközben szereplői egy időtlen és illúziókkal kifeszített térben saját szabadságuk hangját keresik. Vági Bence ezúttal hét virtuóz ukrán vendégművészt kért fel egy új, formabontó újcirkusz-előadás megalkotására.

Székely Rozália: Kálvária Lakópark/ október 29.; Trafó

Székely Rozália rendező a FÜGE Produkció TITÁNium mentorprogramjának keretében írta első drámáját, a Kálvária Lakóparkot, mely egy költőien abszurd világot tár elénk, melyben az eltemetett múlt feltámad, a tér életre kel, az emlékek megelevenednek, a falak mesélni kezdenek. Az író-rendező egyébként az egykori Szputnyik Hajózási Társaság színésze, valamint játszott a Proton Színház, a Stúdió K, a Tünet Együttes, a TÁP Színház és Kárpáti Péter Titkos Társulatának előadásaiban.

Somló Dávid: Mandala/ október 30.; MU Színház

Egyszerre bensőséges koreográfia, a résztvevőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres színházi térben. A Mandala arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni. Az előadást a résztevő nézők egy lassan kibontakozó folyamat során együtt teremtik meg, a darab zenéjét mozgatható hangszórókon, különböző útvonalak mentén a térben hordozva.

https://vimeo.com/182223681