A hosszú hétvégére való tekintettel kibővítettük a programajánlónkat ötnaposra: lesznek sörpremierek, közösségi grillezések, nappali táncok és harminc órás parti-maratonok is, de nem feledkeztünk meg a visszatérő világsztárokról vagy különleges filmvetítésekről sem.

  • Csütörtök
Nem is olyan régen volt egy hullám, amikor a meglévő remek bárok mellé hirtelen három-négy új tűnt fel a budapesti térképen. Ekkor érkezett meg a Piña is, ám kisvártatva "gazda nélkül" maradt, s ezért inkább úgy döntöttek, zárjon be addig, amíg nem tudja újra a maximumot nyújtani. Augusztus elején azonban megérkezett az új csapat, hogy izgalmas saját kreációkkal és személyre szabott koktélokkal itassák azokat, akik többre vágynak a vodka-szódánál. Persze, hogy ki kellett próbálnunk.

Rákóczi Vakáczió/ Rákóczi tér

A Mindspacenapközi tábort tart a környéken élő gyerekeknek, hat és tizennégy éves kor között. Augusztus 13-17. között összesen nyolc programon vehetnek részt: kipróbálhatják például a ruhaszitázást, a fotózást, az újságkészítést, a rizográf nyomtatást és persze lesznek izgalmas városi játékok is.

Bedroom - The 8th Birthday Rave/ A38 Hajó

Immár nyolc éve, hogy a bedroom három alapítója enyhe vodkamámorban felrakta az első zenét a Kuplungban és most a nyolcadik gyertyát is elfújják a születésnapi tortán, három egyedi szettel, amit egy közös B3B követ zárásig.

Borjour Borhajó/ Zsófia Rendezvényhajó

Hajós körözés a Margitsziget és a Nemzeti Színház között, a fedélzeten tizenegy borászattal (melyek tételeit korlátlanul lehet kóstolni) és egy DJ-vel.

Yeast Side - Berryside sörpremier/ One Beer

Egy ideje már tudható, hogy a savanyított sörök lesznek a nyár slágerfőzetei, és most a Yeast Side is előállt a saját, gyümölcsös változatával, amibe meggy és szeder került. Tekintve hogy a meleg idő bármikor visszatérhet, érdemes számolnunk vele, mint ideális szomjoltóval.

Barabás Lőrinc Live Act/ PONTOON

A trombitás-zeneszerző billentyűkön, trombitán és laptopon egyedül szólaltatja meg dalait, feldolgozásait. Groove-os, ritmikus tánczene, komolyzenei utalások, hangszínek és stílusok egyvelege és még sok más egy jazz-zenész kíváncsi szűrőjén keresztül.

Botellón - Philosophy Of Summer/ Filozófusok kertje

A megszokott helyzetektől, bároktól és kluboktól független poharazás, mulatás, naplemente-nézegetés és beszélgetés a csillagos ég alatt, ahova bátran hozhatjuk a saját italunkat.

Antonia Vai akusztik/ Esernyős

A svéd-magyar bohém souldíva folkos-akusztikus, gazdagon ritmizált, költői dalaival és nyers szövegeivel minden alkalommal lenyűgözi a közönségét, és érzésünk szerint a mostani, különleges hangszerelésű fellépése sem lesz kivétel.

Zanzinger, Mushi Israel/ VaLyo Kikötő

A hazai énekes-dalszerzői színtér legegyedibb előadói közül ketten egy estén! Zanzinger egyszerre merít az amerikai folkból és a modern európai dalszerzői hagyományokból, de hatott rá a delta blues nagyjainak előadói szellemisége és attitűdje is. A The Matter gitáros-frontembere, Mushu Israel pedig ígérete szerint "a szívét fogja feltálalni" a fellépésén.

Rodrigo Gallardo/ PONTOON

Chile egyik feltörekvő DJ-producere, az elektronikát és downtempót latinos-folkos hatásokkal megbolondító Rodrigo Gallardo a Pure Lust rezidenseivel együtt táncoltat majd egészen hajnalig.

  • Péntek

Az Andrássy útVárosligethez közel eső fele századfordulós villáival, impozáns nagykövetségeivel igazán elegáns környék, de ha egyszerű, laza kávézásra vágynánk, túl sok lehetőség nem áll rendelkezésünkre. A párhuzamos Benczúr utca már több jelét adja a hétköznapi életnek, mint a világörökség részeként ismert sugárút, ennek elején a Matinée-t, és itt ért minket üdítő meglepetésként a Tipo Workshop & Coffee, ami dizájnshopként is funkcionál.

A Budapesten élő, szerb származású festő és multimédiás alkotó, Milorad Kristic pszichonoirja akár még új animációs etalon is lehet. A Ruben Brandt, a gyűjtő azonban nem csak egyszerre bizarr és elbűvölő mesevilágáért lehet szeretni, hanem mert úgy emlékeztet minket a nagybetűs művészet egész életünket átszövő hatására, hogy közben fel is szabadít bennünk valamit.

32. Mesterségek Ünnepe/ Budai Vár

Ismét megrendezik az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző négy nap alatt mindenki kipróbálhatja a népi mesterségeket, megcsodálhatja a kézművesek míves munkáit. Emellett több száz fellépő, egész napos színpadi program, mesterségbemutatók és a kézműves gasztronómia remekei várnak mindenkit.

Friday/ A38 Hajó

A Bladerunnaz DJ-i szelektálnak egész délután a legnyáribb liquid drum 'n' bass-ek között, amihez dunai panoráma szolgáltatja a hátteret, a koktélakciók pedig a folyamatos hidratálást. Létezhet-e ennél jobb mód a hétvégi partiszezon elindítására?

Kiscsillag, Eleven Hold/ Barba Negra Track

Lovasi András alternatív rockzenekara egyetlen nyári koncertjét a Lágymányosi-híd lábánál adja majd, ahonnan nem hiányozhatnak majd az olyan együtténekelhető slágerek, mint a Légyszíves vagy a Bújócska.

A 972 sörfőzde budapesti sörbemutatója/ KEG Sörművház

Székesfehérvár legújabb sörfőzdéje végre bemutatkozik a fővárosban is! A 972 Brewpub elsőre a kifogástalan alapszortimentet tűzte ki célul, ennek négy tagját - helles lager, witbier, bitter ale, premium dark - ütik majd csapra Budán.

Szabó Balázs Bandája, Konyha/ Budapest Park

Az egyedi zenei világú multiinstrumentalista énekes és zenekara rendszerint teltházas fellépéseken varázsolja el kivételes hangulatú műsorával a rajongókat, akiknek legnagyobb örömére valószínűleg a nemrég megjelent, Rajtad felejtett szavaim című albumról is lesznek majd dalok ezen az estén.

ZOZO/ PONTOON

Barchobázzunk? Isztambul több klubjában is dolgozott kurátorként, játszott már a Dekmantelen és a Berghain Panorama Barjában is, a mixeit örömmel fogadja a Resident Advisor és az NTS Radio, miközben sajátos, leftfield technóból, soulos diszkóból és a térség tradicionális zenéiből gyúrt sajátos stílusára "oriental crime"-ként hivatkozik, ki ő?

;t=1s Frontierer, Anderson Pose/ Robot

A többek közt a Sectioned és a When Knives Go Skyward tagjaiból alakult kaotikus mathcore zenekar először lép fel Magyarországon és ha hihetünk a beszámolóknak, élőben úthengerként mennek át a közönségen. Ha szereted a The Dillinger Escape Plant, a Car Bombot vagy a Death Gripst, ne hagyd ki őket!

Bergi & Sirmo/ FRAME

A hazai basszuszenei színtér két DJ-eminenciása grime, dubstep, UK garage és hasonló bakeliteket éget majd a klubnehéz zenék oltárán egész este. Masszív szelekcióra érdemes számítani.

CRIME/ LARM

Digitális sámánizmus és a rave kultúra találkozása. Techno pogánykodás baráti körben. GabeeN, a Technokool, Mankind és a két rezidens egész este a lemezjátszók mögött, az Akácfai utcai elektróbunkerben.

  • Szombat

Séta a budavári polgárvárosban/ Bécsi kapu tér

Sétálj végig az Úri, Fortuna és Táncsics Mihály utcákon, hogy a már sokszor látott barokk házakhoz lakóikon keresztül kerülj közelebb. A vári Kisbalta étterem vendéglőse szemeivel láthatod majd gróf Apponyi Albertet, a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosát, megtudhatod melyek voltak Sissi kedvenc süteményei, hogy kiket ábrázolnak a Szent István szobor talapzatának domborművei és megkeresheted hogy hol élt a luxusóráiról híres Louis Cartier.

Jazz Brunch - Sziget after edition/ Mazel Tov

Izraeli különlegességek, mint a banános bundás kenyér, shakshuka (közel-keleti lecsó) vagy a buggyantott tojás, jazz koncert a háttérben és persze frissen facsart gyümölcslevek, smoothie-k; ha kicsit megnyomtad a Szigetet, itt a tökéletes alkalom a regenerálódásra.

CityMatiné S07E06 - Super Mario Bros./ Napozó

A szabadtéri hedonizmust ez alkalommal Super Mario-tematikájú díszletekkel és a berlini Watergate egyik rezidensével, Cinthie-vel fejeli meg a fővárosi egyik kedvenc nappali partisorozata. Ha pedig megéheznénk, a BudaBowl szuperegészséges smoothie-jai és acai táljai jó választások lehetnek.

Be Massive Daytime/ Kabin

A Be Massive csapata egy délutáni tánc erejéig beveszi a Népsziget partját, a zene mellett pedig lesznek még friss grill ételek, hűsítő italok, sportolási lehetőségek és persze Duna is. 

Összhang: Magyar filmek magyar felirattal - Budapest Noir/ Uránia Nemzeti Filmszínház

A vetítéssorozat keretében magyar filmeket vetítenek speciális (filmhangokat, zörejeket is tartalmazó) felirattal akadálymentesítve. A vetítésekre nemcsak a siket és nagyothalló filmrajongókat, hanem halló érdeklődöket és magyarul tanuló külföldi nézőket is várnak. Augusztus 18-án a Budapest Noir lesz műsoron, mely szerintünk egy igazi időutazás és korrekt film noir.

Contra Mundum Presents Around The ClockDürer Kert

Contra Mundum csapata a megszokott huszonnégy órás limitet ezúttal harmincra állítja és felsorakoztat több mint húsz DJ-t is a cél érdekében - ami nem más, mint a 4/4-es menetelés, ameddig bírja a láb. Ráadásul a kezdés most a Dürer Kertben lesz, ahol pin-ponggal és főzéssel lehet készülni az előttünk álló feladatra.

HOSH, YokoO, Gorje Hewek & IzhevskiAkvárium Klub

Idén utoljára egy igazi oázissá alakul az Akvárium Klub terasza, műfű borítással, mini medencékkel, hangulatos árnyékolókkal és nem kevesebb, mint négy fellépővel, akiknek a lemezestáskájában egyaránt megtalálható az orosz deep house, a dubtechnó vagy az endorfinhouse. Kár lenne kihagyni.

Die AntwoordBudapest Park

A nemzetközi színtér egyik legmeghökkentőbb formációja, a konvenciókat élből elutasító dél-afrikai Die Antwoord minden fellépése maga a zabolázatlan őskáosz és van egy olyan érzésünk, hogy most sem fogják visszafogni magukat.

Megahit (Live)/ Budapest Park

A nyolcvanas évek hangulatát idéző, neon színekben úszó, kurrens synthwave, future funk és nu-disco slágerekkel megtoldott Budapest Vice-partikon megelevenedik  a VHS-korszak, dagadhat a mellszőr, jöhetnek az aviátor napszemüvegek és a bőrkabátok. Ráadásul a megszokott rezidensek mellett a Nagyszünet színpadán Megahit még élőzni is fog.

  • Vasárnap
Bár se tengerünk, se óceánunk, de lelkes hullámrajongók azért Budapesten is akadnak, ezért egy kicsit alámerültünk az itthoni szörfkultúrában. A Palatinus Strand harmincas években épült ikonikus hullámmedencéjében, ahol napközben kedélyesen ringatóznak a hűsölő tömegek, nyitás előtt pár órára a szörfdeszkásoké a terep. A SURFinPALAkezdő kurzusaival ráadásul három nap alatt jó eséllyel megtanulunk megállni a deszkán és ráérzünk a hullámok ritmusára is, utána pedig már egyre biztosabban fogjuk meglovagolni őket.

Közös Lábos: Gasztrohős Főzés/ Szimpla Kert

Szeretnél finomat enni és közben jót is tenni? A Szimpla vasárnapi őstermelői piacán az ebéded (nyári 'gasztrohős' ragu, meglepetés sütemény) megvásárlásával a Felelős Gasztrohős Alapítványt, vagyis a fenntartható étkezés elterjesztését támogatod!

Community Grill/ Impostor - Mistress

Ha kicsi a teraszod egy baráti grillezéshez, vagy csak lusta vagy beizzítani, van megoldás: használd az Impostorét! Faszenes és gázos verziót is tudnak biztosítani, be is gyújtják nektek, ráadásul még a hűtőiket, eszközeiket is használhatjátok. Zéró kifogás, maximális közösségi élmény.

DJ Palotai: Sunday Session/ A38 Hajó

Találkozás egy régi baráttal a hullámok között: hideg italok a kézben, finom zenék a hangszóróban, dunai naplemente a háttérben, hazánk egyik legrutinosabb DJ-je a pult mögött.

Lépcső Akusztik - Harót Balázs & Ritmo/ ZSIRÁF

Harót Balázs előadóként állandó szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Énekes-vokalistaként közreműködött többek közt a Wellhello, Molnár Ferenc Caramel és Király Viktor produkcióiban. A Glamorous Company frontembere ezen az estén akusztikus köntösbe bújtatott popdalokkal készül, amelyet Németh Zsolt (Ritmo) smooth jazz gitározása tesz teljessé.

Óbudai Világzenei Hét - Boban Markovic Orkestar/ KOBUCI

A Kusturica-filmeknek, kivételes előadásmódjuknak és leginkább eufórikus koncertjeiknek köszönhetően a tizenhárom zenész a hazai közönségnek is az egyik elsődleges kedvence. Az alapító-névadó-trombitavirtuóz vezetésével pedig ezúttal a szabad ég alatt szolgáltatják majd a talpalávalót.

  • Hétfő

A 2018-as év nem sajnálja tőlünk a hosszú hétvégéket, ezek pedig szuper alkalmak arra, hogy Budapest vonzáskörzetében utazgassunk. A Dunakanyar nyerő úticél, ha viszonylag gyorsan nagyon szép helyre érkeznénk, és már azt is tudjuk, hogy látnivalókon túl szállásokban és éttermekben is bővelkedik a környék. Mi most ihletadóként egy három napos, bármikor elővehető  útitervet állítottunk össze (benne a kedvenc helyeinkkel), ami a nyakunkon lévő augusztus 20-ai hétvégén többfelé kiegészül ünnepséggel és tűzijátékkal.

Kenyérlelke Fesztivál 2018/ MOMkult

A fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, ahol megismerhetik egymást és tapasztalatokat cserélhetnek. A szervezők törekednek arra, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Innen nézd a tűzijátékot / városszerte

Ha szeretnéd panorámával vagy egy vacsorával, koktélozással összekötni az égi parádé látványát, akkor ajánlunk pár helyet, ahol komplex lesz az élmény.

A nagy szépség/ Uránia Nemzeti Filmszínház

Paolo Sorrentino Oscar-díjjal, Golden Globe-díjjal és Európa Filmdíjjal elismert filozofikus alkotása a Róma reneszánsz és barokk múltjában, műemlékszerű jelenében és képzelt valóságában tévelygő életművésszel és szoknyavadásszal, Jep Gambardellával egyszerre megkapó és melankólikus, gyönyörű és valahol mégis fájdalmas.

Jazz 0820/ Müpa

A Müpa idén is lendületes jazzmuzsikával köszönti nemzeti ünnepünket, illetve az új hangversenyévadot. A vidám kavalkádban most is a jazz tradicionálisabb, minden korosztály számára kedvelhető irányzata dominál. 

Lick The Click! Sunburst/ A38 Hajó

Isu, Crimson és Chrom idén is egy különkiadással készül augusztus 20-ára, ahol természetesen a koktéligenlős house, a kézfeltevős technó és a baleári diszkó lesz a főszerepben, az A38 Hajó orrteraszán tomboló extatikus hangulatra pedig csak rátesz majd a tűzijáték.

Caramel - ünnepi koncert/ Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Először ad önálló koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az ország immár tizennégy éve egyik legkedveltebb énekeselőadója, Caramel! A hazai könnyűzenei előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja ráadásul rögtön ünnepi fellépéssel készül, amely persze nem nélkülözi majd a slágereket sem.