Élmény
6 szabadtéri partisorozat, ha kiélveznéd a nyarat
Fotó : POOL&BEER

Most, hogy a legtöbb budapesti klub nyári pihenőre vonult, érdemes kimenni a szabadba azoknak, akik szeretnék megkapni a heti elektronikus zenei adagjukat. Hogy miért? A hideg sör is jobban esik egy feketére meszelt technokatlan helyett a napsütésben, főleg, ha közben egy hideg vizes medencébe ér a lábunk, a felhozatalban pedig minden stílus képviselteti magát, a hip-hoptól a drum ‘n’ bassig. Össze is gyűjtöttük a mi kedvenceinket, az #endlesssummer jegyében.

Lick The Click! POOL&BEER Cruisin NIGHTDRIVE Friday CityMatiné

Lick The Click!

Fotó: Lick The Click!
Isu, Crimson és Chrom már önjogukon is húzónevek, együtt, Lick The Click!-ként viszont egyenesen a táncparkett ördögei. De nem a makkos cipőjük miatt: senki sem tudja úgy keverni a koktéligenlő house-t, a punkfunkot és a dubby discót, végig teljesen eksztatikus állapotban tartva a közönséget, mint ők. Eklektikus szettjeiket 2011 óta szombatonként az A38 Hajón prezentálják, a macskák és a hétvégi partizók legnagyobb örömére. A lemezestáskájukban pedig minden megtalálható, ami a hétvégi örömzenélés és italozás elengedhetetlen kelléke lehet. Figyeld tehát a hőmérő higanyszálát, és ha elkezd felfelé kúszni, biztos lehetsz benne, hogy közeledik a heti Lick The Click!
 
Lick The Click! Sunburst #130

POOL&BEER

Fotó: POOL&BEER
Frissen csapolt sör, jéghideg fröccs, termálvíz, szauna, hamburger és persze zene reggeltől késő estig – mi kellhet még egy igazán emlékezetes szabadtéri (strand)bulihoz? A tavaly indult POOL&BEER szervezői szerint semmi, ennek megfelelően pedig havonta legalább egyszer megtöltik a Vituki-uszodát a már felsorolt elemekkel. Aki már legalább egyszer ugrott fejest a medencébe, miközben a DJ-k olyan szettet játszottak, amitől még a Kvassay Jenő utcában is pálmafák nőnek, az tudja, hogy miért olyan tökéletes ez a koncepció, aki pedig még nem, annak tökéletes alkalom lehet a június másodikai szezonindító, amin többek közt a PIZZA AMORE, Galactic Jackson és Nora Matisse is a pult mögé áll majd.
 
Pool & Beer szezonindító

Cruisin

Fotó: Cruisin

Aki egyszer átélte már, tudja, mennyire feledhetetlen élmény egy mozgó hajó tetején, hidak alatt, Budapest legszebb épületei között átúszva bulizni ismert DJ-k mixeire, több száz emberrel együtt. A Cruisin pedig pont erről szól: az ereszdelahajam egy menő, elektronikus lüktetéssel töltött változatáról. Olyan, mintha egy külön szigeten lennél – és részben így is van –, ahol mindenki boldog, és szégyenérzet nélkül elengedheti magát és táncolhat akár már délután négytől. Idén pünkösdvasárnap rögtön egy dupla dunai tánccal nyitják meg a szezont, egyszer négytől tízig, majd fél tizenkettőtől reggel hatig – de a Sziget alatt sem kell majd nélkülöznünk őket: a hét hajóút alatt olyanok felelnek majd a hangulatért, mint Alle Farben vagy Krafty Kuts.

Cruisin: Karotte (D)

NIGHTDRIVE

Fotó: NIGHTDRIVE

Forró diszkó, neonhajtású funky, bólogatós hiphop, zsíros ütemek, groove-os szelekció, pálmafás house: az idén hat éves NIGHTDRIVE esetében ezek a hívószavak. A rezidenciáját nyaranta a PONTOON-ra áthelyező partisorozat tavaly elhozta a Duna-partra az NTS rezidensét, Sofiet (aki augusztusban visszatér) és a Stones Throw „szintistrici”-jét, Dam-Funkot – az idei szezonnal kapcsolatban pedig annyi biztos, hogy a The Pilotwings június elsején bepótolja majd az elmaradt februári fellépését. Hogy mi lesz utána? Június 22-én Egyptian Lover lesz a vendég, 29-én pedig egy meglepetés bookinggal rázzák majd fel a pesti éjszakát – hogy pontosan kivel, az legyen az ő titkuk. Ha pedig nem tudnánk addig várni, a rezidensek – AiwA, Sazabio, Zovek, Pimp Chef és Utah – minden vasárnap az “urbánus oázis” szívében pörgetnek, a legnagyobb örömünkre.

Friday

Fotó: Friday
A Fields Of Joy-bulik óta tudható, hogy a drum ‘n’ bassnél kevés ideálisabb stílus létezik, ha szabadtéri bulik aláfestő zenéjéről van szó. A Bladerunnaz DJ-i pedig a műfaj hazai nagykövetei, ha tehát összeadódnak ők, az A38 Hajó dunai panorámás orrterasza és a koktélakciók, ott garantált az emelkedett hangulat. A Friday pedig nem is okoz csalódást, péntekről péntekre szállítja nem csak az egyet fizet, kettőt kap Mojitókat, de a legjobb liquideket is. Délután öttől tízig, hogy legyen elég időd elengedni a mögötted álló hétköznapokat és áttáncolni magad az előtted álló hétvégébe. 
 
Friday at A38
  • Ingyenes
  • 2018.05.18. 17:00 - 2018.05.18. 22:00

  • A38
  • 1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

CityMatiné

Fotó: CityMatiné
A CityMatinét talán egyetlen budapestinek sem kell már bemutatni. Nemcsak azért, mert immár hét éve biztos pont a szabadtéri szórakoz(tat)ásban, hanem mert ez idő alatt mindig meg tudott újulni: folyamatosan új helyszínekre költözött, amikhez ráadásul más díszlet és koncepció is dukált. Három dolog maradt csak állandó, a Captain Knuckles-Sobek-Monolit triumvirátus, az általuk játszott bacháliahouse és endorfintechnó, illetve a mosolygós törzsközönség, akik matinéról matinéra visszatérnek. A szabadtéri hedonizmus elengedhetetlen eleme továbbra a barbecue, így egyetlen partizónak sem kellene félnie attól, hogy éhen marad. 
 
CityMatiné s07e03: Acropolympos - Cesar Merveille (D)