Látnivalók

Városliget

Fotó : Kiripolszky Csongor - We Love Budapest

Városliget a világ egyik első nyilvános parkja, mely fő helyszíne volt az 1896-os millenniumi ünnepségeknek. Bár a legendákkal ellentétben nem Budapest legnagyobb parkja (a Népligeté a dobogó teteje), ám az biztos, hogy a legszerethetőbb, hála a család-, sport- és állatbarát jellegének. És ha már állatbarátság: 2016 ősze óta egy madárbarát tanösvényt és mintakertet is bejárhatunk (a Királydombnál), amiknek odúi, etetői mellett időnként kiszúrhatjuk a Liget apró lakóit. Ha termálvizes kikapcsolódásra vágyunk, vegyük célba a Széchenyi Fürdő reneszánsz színházra emlékeztető épületét, ha gyerekprogramot keresünk, az Állatkert tárt karokkal vár. Nyáron csónakázhatunk a Városligeti tavon és burgerezhetünk a Pántlikában. Télen a műjégpályává alakított tavon korizni tudunk, és utána akár beülhetünk a Városliget Caféba egy lélekmelengető italra. A Hősök terét körülölelő Szépművészeti Múzeum és Műcsarnok pedig a művészet kedvelői számára tartogat vizuális élményeket.

Tipp: Az Állatkert szomszédságában, a régi pavilonok helyén újak épültek, ahol budapesti ajándéktárgyak mellett Fragola fagyit, Szamos süteményeket, szendvicseket is kaphattok.

Aktuális infók: A Városliget átépítési munkálatai miatt néhány helyszín, például a Közlekedési Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Holnemvolt Park, illetve bizonyos kisebb területek ideiglenesen zárva tarthatnak, előreláthatóan 2018-ig.