Sokan emlékezhetnek még az eredeti Robotra – a Zichy Jenő utca kis pincekocsmája/klubja valódi rocker gyűjtőhely volt, sok ismerős zenész arccal, jó fej kiszolgálással, nagy egymásra találásokkal. Az a történet véget ért, de szerencsére nem örökre – ugyanezen a néven, csak tényleg "nagyban" folytatódik, ami ott elkezdődött. A gárda nagy részben szintén nem változott, a szellemiség pláne nem, csak éppen társul mindehhez egy koncertekre is alkalmas pincehelyiség, két csap, vagány belső tér, jó árú sör, rockdiszkó és ígéretes zenei program.

Legyünk őszinték: ha valaki a rockosabb vonalat éli, és egy hétköznap, vagy hétvégén bulizni kívánna, csak komoly kompromisszumok árán találna olyan helyet, ahol az általa kedvelt zene szól, de nem feltétlenül koncertre érkezik, értő és befogadó a közeg, megfizethető az ital, nem túl fiatal a közönség. Mondjuk ki, rockklub nemigen van már a városban. Hogy a teljesség igénye és korszakolások nélkül csak párat említsünk: Rokokó, Wigwam, Totalcar, Tilos az Á, Ráday Klub... már csak emlékeinkben élnek. Mindegyiknek megvolt a hangulata, a törzsközönsége, a hírhedt sztorik és a híres vendégek, akik egy idő után a publikummal vegyültek és azóta is néha elő-előjönnek a nagy városi legendák egy nyugodtabb házibuli alkalmával. A nagy lázadó punk-rock "éra" azonban már véget ért, ellenben a zenére és egy befogadó térre nagy szüksége lenne a mai Budapestnek is. Ekkora bootolt be újra a Robot, amit nem csak beolajoztak és újraélesztették, hanem számos új tulajdonsággal ruháztak fel életre hívói.

Az új Robot helyét nem máshol találjuk, mint a Fogassal fuzionált Instant újonnan megnyitott pincéjében – így a steril érzés helyett ismét egy sötétebb, saját személyiséggel bíró pincében találjuk magunkat. Két frontról is megközelíthető a klub: az utcáról belépve lépcsősor vezet le és a Fogas Kert rész első passzusából szintén így jutunk le a Robotba. A kialakítás vagány, nincs túlhúzva, nem akartak gitárból vagy dobszerkóból bútorokat gyártani, túlerőltetni a tematikát. Simán el lehet képzelni, ahogy bármely hazai rockbanda tagjai sörözgetnek a műfaj iránt érdeklődő egyetemistákkal, gitárzenét kedvelő külföldiekkel, kivarrt, bőrcuccos lányokkal.

A régi Robot szíve a pult volt, amelyből egy igazán méreteset kapott az új is, valamint közel a söntéshez egy köríves szeparét is találunk, amihez mi valamiért berlini lakótelepek hangulatát társítanánk – csak technó helyett metálos háttérzajjal.


A tervek szerint hétfőtől szombatig, kora estétől (17:00-18:00 óra körüli nyitás, mely nyáron még előbbre tolódhat) dolgoznak majd a csapok és ürülnek a szeszesüvegek, a keddi-csütörtöki napokon a koncerteké a főszerep és a rockdiszkó pedig folyamatos. Ez azt jelenti, hogy a Robotban biztos nem idegesít majd David Guetta tapsgépe, de még Sean Paul sem halandzsázik bele a trackekbe. Mivel kiterjedt a vezetőség baráti társasága, akik között komoly zeneesztétákat és nagyon jó ízléssel megáldott zenészeket és műkedvelőket is találni, ezért biztos, hogy izgalmas esték elébe nézünk. Kétségtelenül, lehetnek majd kuriózumszámba menő, elborultabb tematikára épülő éjszakák, de a klasszikusokról sem kell lemondani.Olyan zenekarokat várnak a Robot koncerttermébe a közeljövőben, mint például a Faminehill, Mirror, HolyChicks, The Red Paintings (AUS), Koalabell, Headbengs. Ahogy pedig a régi Robotban is bevett szokás volt, a vendégcsapolások is megkezdődnek majd. Dobosok, billentyűsök, basszerek mérik majd bizonyos időközönként a szeszt.

Már nagyon hiányzott egy ilyen klub a városba.

ROBOT
Facebook
Cím: 1073 Budapest, Akácfa utca 49. (a FogasKert alatti pince)