A hétvégi ajánló akár fesztiválajánló is lehetne, hiszen a következő napok középpontjában a gourmet falatok, a sörök és a fröccs áll, de lesznek szezonzárók és szezonnyitók is.

Csütörtök
Már nem nézünk felhúzott szemöldökkel a fekete, tintahal tintával készült tésztákra, az is bevett szokás, hogy sok helyen surf&turf megoldásokat kínálnak (húsétel és tenger gyümölcse vegyítve), az édes-sós kombináció is megszokottnak számít, sőt, a molekuláris gasztronómia látvány- és textúravilága sem ördögtől való tudomány. Hogy az ingerküszöb kitolódása miatt döntenek úgy a séfek, bártenderek és élelmiszeripari dolgozók, hogy meghökkentő fogásokkal és italokkal állnak elő, vagy csupán sok kísérletezéssel jutottak el a furcsa és mégis klassz tételekhez, az kiderül az összeállításunkból.

Ha te is lelőtted a szörnyet a lézerpuskás katonával a Wizard of Worban; ha neked is hetekig tartott, míg a tekiket kiütve végigvitted a SuperMariót; ha te is megnyomtad a play gombot a magnón, amikor erre utasított a tévé képernyőjén megjelent hupikék felirat, akkor bizonyosan a ’80-as és a ’90-es években voltál gyerek. Ha pedig felnőtt fejjel újraélnéd a leckeírás utáni (vagy helyette elkövetett) videojáték-csatákat, nem kell mást tenned, mint venni egy napijegyet a Liszt Ferenc téren november óta üzemelő Game Overbe.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idén is sok újdonságot tartogat azok számára, akik május 18-21. között kilátogatnak a Millenáris Parkba.

A gasztronómiai programokon és kóstolókon kívül zenés-, valamint gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők.Két évvel a legutóbbi fővárosi koncertjét követően ezúttal főzenekarként, egész estés programmal tér vissza csütörtökön Budapestre a ska második hullámának egyik alapzenekara, a New York-i The Toasters.
PéntekAz 5. Fröccs Piknik fő résztvevője a fröccs, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által spriccer néven vált ismertté. A borfröccsökön túl italmestereink sörből, pálinkából,és egyéb italokból is készítenek majd spriccereket a GoldmannGyörgytéren.

Május végén felpezsdül a Bartók Béla út, amit egy napra a zene főutcájává is varázsolnak. A közösségi programok mellett egyedi ékszerkiállításokkal, dizájnvásárokkal, workshopokkal, galériasétákkal és társasházi programokkal is készülnek a BartókBéla út legnagyobb tavaszi eseményére.

A 2. Kraft Sörfesztiválon az eddiginél több sörpadra és -csapra, a programokat illetően kóstolásra, főzdelátogatásra, ismeretterjesztő előadásokra, sörtörténeti kiállításra számíthatsz a Főzdeparkban.
Ismét a Müpában az orgona fenegyereke. CameronCarpenter. Olyan zenéket szólaltat meg rajta, amilyeneket előtte még senki, de a jól ismert műveket is rendhagyó módon adja elő.A hétvégén újra megtelik a Bálna első emeleti nagyterme és a Nehru-part felőli terasza belga sörökkel. Egész pontosan 45 belga sörfőzde hozza el 250-féle sörét, melyek között 65 csapra is kerül a 8. Belga Sörfesztiválon.

A harmadik, egyben az egyik legjobb szezonjukat zárják ezen a hétvégén a LÄRM-ben. Ez az év jobbnál-jobb estéket hozott, és remélik a szervezők, hogy mindenki jól érezte magát, illetve még jobban fogja a pénteki záróbulin.

Szombat
Múzeumok csúcsra járatva: május 20-21-én a múzeumok legnagyobb közös ünnepe a Múzeumkertben. A MúzeumokMajálisán több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy megmutassa magát.

Elhagytuk Budapestet a Fekete nemrég nyílt vidéki testvére kedvéért: a budaörsi Major nemcsak újhullámos kávékat, kiváló reggeliket, de ebédmenüt, vacsorafalatkákat és kultúrát is kínál. A rusztikus, falusias idillben gőzölgő prémium feketék felett mélázhatunk koncertmuzsikával a háttérben vagy épp egy kiállítás megtekintése után.

A Pool&Beer-en sörrel lekísérhető eurokonform újdonságok szólnak, nyerő street foodok között szelektálhatsz, a medence basszusok által rezgetett víztükrű. Szezonnyitó szombaton.A KIOSK idén betölti a négyet, és ezért összetrombitálnak mindenkit, hogy egy igazi tavaszi, fűben hempergős, tortafalatozós születésnapi zsúron ünnepeljétek meg a születésnapot a GourmetFesztiválon.Májusban még szerveznek egy vásárt a Toldiban, ahol ezúttal a következő line up-ra számíthattok:

táskák, kiegészítők, színes csecsebecsék, zinek, printek, matricák, vállalhatatlan bársony különlegességek és a többi.

A 15 éves Critical Music május 20-án Budapestre érkezik, méghozzá Mefjus & Kasra vezetésével. A két főfellépő mellett ott lesz Chris.SU, Jade, SKC, MVRK, és Dub Personal.VasárnapÚj és felújított kisbútorokkal, különleges kiegészítőkkel készülnek majd. A Vintage Piacon találsz textileket, lámpákat, raklapból készült dolgokat, mindent, amire az otthonodnak szüksége van.

A küllemre kicsit mostohául festő Corvin áruház "gyomrában" azért nagyon sok érdekes dolog történik: az áruházban találjuk a város egyetlen harisnyaszem-felszedő hölgyét, a Müszi programjai mindig izgalmasak és sokfélék, a Jelenben felidézhetjük a régi bölcsész emlékeket, a tetőn még mindig jó időzni nyáron, a lángos is autentikus odalent és most megérkezett a Typo is. Klassz ez az eklektika és hamarosan tényleg kiderül, hogy nem is olyan rossz hely ez a Blaha!Vegyél részt egy olyan különleges programon, ahol egy 60 perces jógagyakorlással indíthatod a napot, majd StahlBarbara és HavaiGábor akusztikus zenei kíséretével egy egészséges brunch menüt fogyaszthatsz el a PázsitÉtterem teraszán.

Újra itt a május, újra itt a Babramegy-LumenFesztivál. Banánlevélbe csomagolnak rizsbucikat, amit szójaszószos-csípős koreai húsokkal és gyümölcsös kimchivel töltenek meg, hogy aztán mindenki a napsütésben együtt falatozhasson.