A randizásnak egyetlen része sem túl egyszerű. Kit hívjunk el, és hogyan? Ha pedig régebb óta ismerjük partnerünket, akkor könnyen belesüppedhetünk a megszokásba. Mozduljunk ki az önsajnálatból, és randizzunk bátran, ha pedig már van párunk, akkor cseréljük a tévénézős kanapét és a mackónadrágot egy jó étteremre és valami csinos ruhára. Mi ehhez különleges, ám hangulatukban egymástól teljesen eltérő randihelyszíneket gyűjtöttünk össze – a titokzatos koktélbártól a rövid kirándulásig.

1. Egy kis titokzatosság

Minden kapcsolatot feldob egy kis titokzatosság, egy csipetnyi szexis, fülledt hangulat. Ezt tapasztalhatjuk meg Budapest speakeasykoktélbárjaiban. A Síp utcai Hotsy Totsy az amerikai szesztilalom időszakát idézi, egy kis pincehelyiségben érezhetjük úgy, hogy egy izgalmas és csillogó, törvényen kívüli világba kerültünk. Hasonlóan fülledt és titokzatos a Society25, a W Budapest Hotel koktélbárja is. Ezt a helyet is a Drechsler-palota, vagyis a korábbi a Balettintézet épületében találjuk, de haladjunk csak el agyönyörű, frissen felújított épület főbejárata mellett, hiszen egy kis oldalajtón kell bebocsátást kérnünk, hogy elmerülhessünk a belle époque, a szecesszió hagyományait idéző koktélbár hangulatában.

WLB-tipp: Ha jólesne még egy kis koktélozás, ebben a cikkünkben bemutatunk még néhány szuper bárt.

2. Mintha elutaznánk valahová

Ha ínyencek vagyunk, és szeretjük a különleges ízeket, akkor érdemes ellátogatni a KHAN vagy a QUÍ étterembe. Mindkét helyet ugyanannak a három fiatal művészből álló csapatnak köszönhetjük, akiknek egyébként a Sáót is. A KHAN enteriőrje nyugodtabb, visszafogottabb világot képvisel, a QUÍ-ban pedig egy pagoda belsejében érezhetjük magunkat, a különleges ázsiai ízek pedig mindkét helyen garantáltak. Ha ennénk valami finomat, de maradnánk inkább Európában, akkor várnak a budapesti tapasozók. Szerintünk semmi sem oldja olyan jól a hangulatot, mint mikor egy tányérból, közösen próbálunk ki izgalmas ízeket. Ehhez mi a Pata Negra Asadort ajánljuk, de meghitt találkozásban lehet részünk a Vas Manciban is.

WLB-tipp: Ha kedvetek lenne még egy kis tapasozáshoz, akkor ezt a toplistánkat, ha modern ázsiai ízekre vágytok, akkor pedig ezt érdemes megnéznetek. 

3. Ahol cuki állatok várnak

Az állatos program randira is tökéletes lehet, hiszen az egzotikus vagy a házi kedvencek természetességükkel, szépségükkel vagy éppen furcsa külsejükkel oldják a hangulatot, és rengeteg könnyed témát is adnak. Az Állatkert ebből a szempontból magától értetődő helyszín, a csodás kertek és kifutók között kellemes az andalgás, ha pedig szívesen találkoznánk olyan, bajba jutott állatokkal, akik nagyon vágynak a szeretetre, akkor ellátogathatunk együtt a Rex Állatszigetre is.

WLB-tipp: További állatos randitippeket találhattok ebben a toplistánkban. 

4. Romantikus éttermek

Néha a legegyszerűbb tipp működik a legjobban. Egy csodás, romantikus étteremmel nem nagyon lehet mellélőni egy randin. A mi kedvencünk a franciás, kicsit eldugott Pavillon de Paris a Fő utcában, rejtett kertje talán ebben az időszakban a legszebb. Szintén szuper választás lehet meghitt hangulatú kis kertjével és finom ételeivel a Pierrot étterem is, a mennyei ízek után könnyű lesz elcsábulni egy kellemes sétára a Várban

WLB-tipp: Még több romantikus és intim hangulatú étteremet ebben a cikkben ajánlottunk.

5. Fő a természet

Egy szép séta a természetben, a fák susogása romantikus és nyugodt aláfestése lehet egy komolyabb beszélgetésnek is. A szép kilátásban gyönyörködve pedig akár még egy csók is elcsattanhat. Ha még nem ismerjük egymást, vagy nincs egy egész napunk túrázni, akkor is belefér egy kellemes délutáni andalgás a környék kirándulóhelyein. Az újpesti Farkas-erdő például kellemes, laza túrákat tartogat, de a Kolonics György sétány is idilli lehet, akár egy bringás kiruccanáshoz is. 

WLB-tipp: Ebben a toplistánkban rövid fővárosi túrákat gyűjtöttünk össze.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Budapest) 

Címkék