Egészségügyi ellátásról szóló fotódokumentáció, Oscar-esélyes holokausztfilm, autistákat segítő zenei projekt, budapesti történetíró pályázat, formabontó receptes gasztrokönyv - néhány kedvenc projekt, melyek a 2015-ös évet még színesebbé tették. A Highlights of Hungary kurátorai 53 projektet választottak ki, s már eleve a jelölés is nagy elismerés. Most itt az idő, hogy a közönség kiválassza a számára legfontosabb 10-et az évről évre egyre színesebb mezőnyből.

Nagyon vártuk már a februárt, hogy a Super Channel által alapított Highlights of Hungary idén is összegyűjtse a legizgalmasabb, legfigyelemreméltóbb projekteket, melyek a nagyközönségnek is ismerősek, illetve azokat, melyeket a kurátorok válogattak össze, de kevésbé nagy publicitást kaptak. A 11 kurátor különböző területekért volt felelős, s elmondhatjuk, hogy még a tavalyinál is színesebb tartalmakat válogattak össze. Gondolván ugyanúgy a művészetekre, társadalmi szerepvállalásra, rendezvényekre, gasztronómiára, dizájnra, méghozzá külön kategóriák nélkül.

Február 10-ig te is leadhatod voksod a szívedhez legközelebb álló projektre a Highlights of Hungary honlapján.

Olyan, általunk is nagyra becsült projektek is szerepelnek a jelöltek között, mint például: a Hello Wood Technika projektje, a 100 szóban Budapest történetíró-pályázat, az EggMap, a tojást formáló térkép, a Menü gasztronómiai könyv második része, a C10 építészsör, a Balaton Method, az Anaptár, az OFF Biennálé, a Színes Város Budapesti Fesztivál, az El Kazovszkij életmű vagy a Saul Fia, csak hogy pár olyan példával éljünk, melyekről nálunk is olvashattatok már.
A teljes listát ITT találjátok, és érdemes elolvasni az összeset, hiszen bőven találunk közöttük zseniális ötleteket, megvalósításokat. Mindenkinek joga van a bemutatkozáshoz, elég nagy a merítés, és most végre tényleg nem mondhatjuk, hogy csak egy bizonyos társaság vagy szubkultúra fiataljai képviseltetik magukat, hiszen mindenki hátszél, protekció nélkül, egyenlő eséllyel indul.

A díjátadó gála február 17-én lesz, itt dől majd el, hogy melyik az a 10 projekt, amely a legtöbb szavazatot kapta. Az estét követően a jelöltek munkáiból Budapest Főváros támogatásával kiállítás nyílik márciusban.
Tehát arra bíztatunk mindenkit, hogy olvassatok mind az 53 indulóról, válasszátok ki a kedvenceket, majd szavazzatok február 10-ig!