Új fesztivál indul július végén a fővárosban Színes Város Strongbow néven. Az egy hónapon át tartó művészeti és zenei programsorozaton beszélgetések, Budapest témájú slam események és több mint 100 zenei program várja a látogatókat. A július 30-tól augusztus 31-ig tartó fesztiválhoz kapcsolódóan tucatnyi kültéri tűzfalat festenek meg hazai és külföldi képzőművészek, a festésekről pedig reklámfilmrendezők készítenek kisfilmeket.

A feszt pénteki bemutatkozásán alig száradt meg a festék a Mika Tivadar Mulatónál található tűzfalon, melyen többek között 16 ország 26 újságírója is dolgozott. Az eseménysorozat egyik legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmét a hazánkba érkezőknek, hogy nem csak Budapest létezik, hanem a környéken is akadnak csodálatra méltó dolgok.

Megyeri András, a Színes Város alapítója a közelmúltban Ghánában járt falat festeni, onnan jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a több tízezer négyzetméternyi fővárosi tűzfalfelülettel ugyanezt tennék. Igazi turisztikai attrakció ez, melynek keretében 20 ezer négyzetméternyit már kipingáltak, további 3-4 ezernyire (összesen 10-12 kültéri tűzfalra) ugyanez a „sors” vár.

Az ötlet még 2008-ban született, tűzfalakra ugyanis korábban senki sem festett Magyarországon szervezett formában, nem reklámcéllal. A Színes Város lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, azaz ne csak a galériákban találkozhassunk képzőművészeti alkotásokkal. A festésben résztvevő művészek szinte mindegyike vagy aktív urban alkotó, vagy graffitis gyökerekből táplálkozik, ezek hatásai megfigyelhetők munkásságukon.

Az egyik leglátogatottabbnak számító VII. kerület több szempontból (például tűzfalak) remek adottságokkal rendelkezik; ezt igyekszik kihasználni a városvezetés, hogy még vonzóbbá tegye a környékre érkezőknek – ugyanakkor odafigyel a kerület lakosaira is, ezért támogat mindenféle szépítészeti kezdeményezést, hogy még élhetőbb városrészt alakítson ki.A tűzfal-események témái: Budapest vagy más nagyváros (London, New York, Párizs);
Buda vagy Pest;utcai művészet vagy kiállítás;nagyváros vagy természet;napfelkelte vagy naplemente.