Meglepő formátumú térképet tervezett Sátor Dénes, mellyel szórakoztatóbbá, praktikusabbá és stresszkompatibilisebbé teszi a városi sétákat. A stresszlabda gumiból készült, és, ha ügyesen nyomogatjuk, rá is "zoomolhatunk" a kérdéses területekre. Természetesen egy párizsi metrótérkép nem fér rá a maroknyi tojásra, de Budapest belvárosa tökéletesen illeszkedik a formára. A Designboom érdeklődve publikálta a jópofa térképet.

Felfigyeltünk a Designboom anyagára, s úgy éreztük, nekünk is be kell mutatnunk ezt a praktikus kis eszközt.
Kétféle ember létezik: van, aki jól tájékozódik, más pedig a saját makrokörnyezetében is képes eltévedni. Nekik még a GPS sem segít, mert az is megkavarja őket, az óriási, kihajtogatós térképektől pedig úgy félnek, mint a tűztől. Sokan könnyen pánikba esnek, ha nem tudják, merre járnak egy idegen helyen, ilyenkor idegesen kapkodnak. Ők abszolút célközönsége lehetnek Sátor Dénes vízálló térképtojásának, mely szuperül illeszkedik a tenyérbe, és felpaprikázott hangulatban is jó szolgálatot tehet.

A térképen más-más színnel lettek kiemelve a kerületek, továbbá egy logikus és praktikus jelmagyarázat is tartozik hozzá. A Budapestre kalibrált tojáson 11 kerület térképét láthatjuk, feltüntetve a tömegközlekedési csomópontokat, vonalakat, látványosságokat, fontos intézményeket, parkokat.

Azonnal hírt adunk róla, ha kereskedelmi forgalomba kerülnének a speciális térképek.

Sátor Dénes Behance