A szilveszteri buli nyomait nem csak a város viseli magán, ilyenkor az embernek a gyomra és a feje is úgy érzi, inkább otthon kellett volna maradni. Persze ilyenkor már késő, a felelősséget vállani kell, és nem feletélenül az ágyban vergődés a legjobb gyógyír a kínra. Úgy döntöttünk adunk néhány tippet a túléléshez.

Egy kiadós evés csodákat teszA másnaposságban az egyik legrosszabb dolog a feldúlt gyomor, melynek igényeit szinte lehetetlen kielégíteni: az egyik percben enne az ember, a másikban legszívesebben megszabadulna attól, amit az előbb megevett, illetve olyan ízkombinációra vágyunk, amire semmilyen megalapozott magyarázat nincsen. Az reggei (vagy brunch) ilyenkor kiemelkedően fontos, valójában ez az étkezés az, ami meghatározza majd a gyógyulás menetét a nap hátralévő részére. Mi a következő opciókat ajánljuk:

Érdemes a hoteles brunchokra rámenni, amik ugyan nem olcsók, de szuper a hangulatuk és korlátlan étel- és italfogyasztást ajánlanak. Idén többek között például az Araz, a Gellért Söröző & Brasserie, a Continental és a Gundel is szuper ajánlatokkal készült erre a napra.

Ha az ember nem akar pompát, csak valami egyszerűt, és minden vágya egy meleg húsleves majd egy friss kenyérrel tálalt házi kocsonya, akkor érdemes a BESTIA Morzsapartijára menni. A hely délben nyit, és álíltólag minden lesz, ami ilyenkor a gyomornak kellhet.

Szintén jót tehet ilyenkor a leves, ha ebben gondolkozunk, akkor jó ötlet lehet még egy Pho a Ramenkában, vagy a Dang Muoiben, ezek a helyek ugyanis változatlanul nyitva vannak, és felkészültek az emberáradatra. Ha valami igazán autentikus keleti csodaszerre vágyunk, akkor érdemes feltérképezni, hogy mit adnak a budapesti kínai negyedben.

Egy másik kiváló ötlet a lencse, amely nem csak megnyugtatja a bélflórákat, hanem még szerencsét is hozhat az új évre. Már össze is gyűjtöttük nektek, hogy hova mehettek ma ilyet enni.A fürdőzés ellazítMég a kisgyerekek is tudják, hogy január 1-jén nincs jobb program a fürdőzésnél. Ez a hagyomány valószínüleg azért alakult ki, mert nem sok hely van nyitva, illetve az ember ilyenkor nem igazán képes összetett mozgást igénylő feladatokat elvégezni. Marad hát a meleg víz, ami segít kiizzadni a felesleges méreganyagokat, és a zavaros gondolatokat is eloszlatja. A budapestifürdők az év első napján a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek, azzal az eltéréssel, hogy 10:00-kor nyitnak. Mi a Rác fürdőt, a Rudast, a Lukácsot vagy a Veli Bei-t ajánljuk. A spoortosabbak egy frissítő úszásban is gondolkodhatnak.

A szauna méregtelenítNem a legkellemesebb fejfájással és felgyorsult pulzussal szaunázni, és a legtöbb orvos valószínüleg nem is tanácsolná, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy egy kiadós szaunázás a megfelelő folyadékpótlás mellett igencsak sokat segíthet. A legjobb szaunákról itt írtunk sészletesen.

Kuytaharapást szőrével

Az alkoholfogyasztás ilyenkor drasztikus lépésnek tűnhet, de már a görög bölcsek is úgy gondolták, hogy működik a dolog. Rengeteg izgalmas hely nyílt idén, amelyeket érdemes kipróbálni, de elő lehet venni a jól bejáratott belvárosi helyeket, vagy az olcsóbb kocsmákat is. Szerencsére az elmúlt években átalakult fogyasztói szokások miatt majdnem minden vendéglátóipari egység nyitva lesz, sőt, azt is eláruljuk, hogy sokan ma fognak bulizni, mert tegnap lázadtak, dologztak, vagy olyan jól sikerült, hogy továbbra is van kedvük hozzá.