A Komondors Vintage Shop már egy ideje működik a Kazinczy utcában, ám nemrégiben újabb funkciókkal bővült. Kezdetben csak vintage ruhákat vásárolhattunk náluk, néhány hónapja azonban lett egy csinos pultjuk is, így már egy kávéra vagy finom falatokra is beugorhatunk, és bulikat is rendeznek. A három funkció nagyon jó arányérzékkel oszlik meg, a Komondorsban spontán működnek együtt, így jön létre a pörgős mindennapjainkból és a 70-es, 80-as évek színes világából alkotott egyveleg.

A bolt egy testvérpárhoz kötődik. Jordán és Jonatán számára mindig fontos volt az etikus, fenntartható és egyedi öltözködés, így fordultak a vintage ruhák irányába, amiket árusítani is kezdtek. Először online, egy városligeti raktárral indultak, aztán egy véletlen ismeretség révén kerültek a Wesselényi utcába, a korábban régiségüzletként működő helyiségbe. Eleinte csak egy kisebb részét bérelték a jókora üzletnek, de hamar beilleszkedtek a környék ritmusába, és mikor felmerült, hogy a helyiségnek rajtuk kívül másik bérlője is lesz, aki vendéglátással foglalkozik majd, úgy döntöttek, hogy inkább maguk próbálkoznak meg az új funkcióval, a zene és a rendezvények pedig ezzel szinte párhuzamosan, organikusan kerültek a falak közé. Jól sikerült a megnyitóbuli, ezért a fiúk úgy döntöttek, maradnak a zenés események.

A hely hangulata szuper, a kávéscsészék alkotta furcsa installáción, a régi telefonon vagy a gyönyörű Pannonia motoron biztosan megakad majd a szemünk, ezek az apró részletek fogják össze a térben is jól elkülönülő két egységet, a vendéglátóhelyet és a vintage boltot. Összességében elég jó kis életérzést kapunk, lazaság, kultúra, némi 70-es évek. Jó bulik, melyek végén nem vagyunk teljesen szétcsapva, egy pohár ital, ha kifáradtunk a vintage ruhák átnézésében, esetleg egy kis pihentető vásárlás, miközben két program között iszunk egy kávét.

A vintage ruhák egytől egyig válogatott, jó minőségű darabok, amiket a környékhez képest megfizethető áron vásárolhatunk meg. Bőven elég belőlük egy-egy ahhoz, hogy kicsit lassabb, környezettudatosabb módon dobjuk fel a szettünket. Sok régi sportmárkát találunk a boltban, és sok férfiruha is akad a kínálatban, illetve a Rinature upcycling öltözékei közül is válogathatunk. Ez a rész az L alakú üzlet hátsó részében helyezkedik el, elöl pedig egy nagyon csinos pult fogad bennünket. Szuperül néz ki a türkizkék-sárga kombináció, nem állítjuk, hogy olyan a választék, mint egy brunchozóban, de teljesen korrekt, ha be szeretnénk ülni valakivel egy jó kávéra, betolnánk egy szendvicset (eszpresszó – 650 Ft, szendvics – 1090 Ft), a hangulat és az alkoholok miatt pedig esti kiruccanáshoz is ajánljuk a Komondorst, különösen azoknak, akiket valamennyire érdekel a divat. 

Van is miért idelátogatni esténként, hiszen rendszeresek a DJ-nightok és az élő zenés események. Nagy sikere volt a Budapest Central European Fashion Week kísérő eseményeként rendezett divatbemutatónak, ahol az itt kapható öltözékekből állítottak össze szetteket, vagy a Skate Jam Budapesttel közös görkoris eseménynek, ahol a 80-as évek világa James Brown- és Bee Gees-számok segítségével idéződött fel, és most csütörtökön is érdemes lesz benézni, mert újabb izgalmas zenei eseménnyel várnak. 

A Kazinczy utca és környéke jó ideje szuper hely, buli, romkocsmák, szórakoztató vintage boltok várják a vendégeket, ám az utóbbi időben egyre több olyan üzlet is akad, ami ezt a jól körülhatárolható atmoszférát lovagolja meg – szív és különösebb érdeklődés nélkül. A Komondors Vintage azonban egyáltalán nem ilyen, szerintünk egy szuper közösség találkozóhelye lehet, ahol a turisták mellett az itt élő expatok, a városlakók, az egyetemisták is jól érzik majd magukat. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Komondors Vintage Shop, Café & Bar

Címkék