Élmény
Legjobb budapesti uszodák téli edzéshez
Fotó : BVSC
Legjobb budapesti uszodák téli edzéshez

Azt szinte mindenki tudja, hogy Budapest a gyógyfürdők városa. Már a római kortól kezdve tömegek keresték fel a várost, hogy elmerüljenek a föld mélyéről a felszínre törő, kellemesen meleg pezsgőfürdőben. Az viszont már talán kevésbé egyértelmű, hol találsz egy számodra megfelelő, egyszerű uszodát, ha úsznál pár hosszt vagy pancsolnál egy kicsit. Segítünk a keresésben: itt van Budapest néhány legjobb uszodája, amelyek közül mind telitalálat, akkor is ha sportosabb és egészségesebb szeretnél lenni az új évben, és akkor is, ha csak valami új és izgalmas programmal indítanád 2015-öt.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda Dagály Fürdő Császár-Komjádi Sportuszoda BVSC Zugló Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda Gyógyfürdők és edzőtermek

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Fotó: Csillaghegyi Strandfürdő
A teraszos elrendezésű, hegyoldalba épült, több medencéből álló Csillaghegyi Strandfürdő a 19. század második felében készült el, így ez Budapest legrégibb szabadtéri strandja. A természetes ásványi anyagokban gazdag vízzel ellátott komplexum szűrő- és keringetőrendszerét 2000-ben korszerűsítették. A úszómedencét télen vászontetővel fedik le, ráadásul vizét fűtik is, úgyhogy itt akár január közepén is leúszhatod a hosszokat.  

Nyitva tartás: kedd-szombat 6:00-20:00
Jegyár: 1 700 Ft (napi belépő szekrényhasználattal), 17 800 Ft (15 alkalmas bérlet)

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Dagály Fürdő

Fotó: Dagály Fürdő
Talán kevesebbet hallani erről a tíz medencéből álló gyógyfürdő- és uszodakomplexumról. A Dagályban nemcsak 50 és 25 méteres, modern szűrő- és keringetőrendszerrel ellátott medencék vannak, hanem olyan különlegességek is, mint az élmény- és gombamedence, vagy a két hatalmas termál gyógymedence.  

Nyitva tartás: minden nap 6:00-20:00
Jegyár: 2 400 Ft (napi belépő szekrényhasználattal), 18 900-29 800 Ft (15 alkalmas bérlet)

Dagály Fürdő

Császár-Komjádi Sportuszoda

Fotó: Császár-Komjádi Sportuszoda
A mai komplexum két, egykor különálló létesítmény, a 19. században épült klasszicista Császár fürdő és a 1970-es években nyílt Komjádi uszoda összevonásával jött létre. Ha versenypályát vagy tanmedencét keresel, itt megtalálod; ráadásul a 40 méter széles, fedett medencének otthont adó épület tetőszerkezete nyitható. Jelenleg három emeleten öt úszómedence, köztük két gyermekmedence várja a sportolni vágyókat kül- és beltérben egyaránt.  

Nyitva tartás: minden nap 6:00-19:00
Jegyár: 1 800 Ft (napi belépő), 15 900 Ft (10 alkalmas bérlet)

Császár-Komjádi Sportuszoda

BVSC Zugló

Fotó: BVSC
Finomítanál kicsit az úszási technikádon? A BVSC sportlétesítménye tökéletes választás. Itt aztán abszolút sallangmentes környezet, illetve egy 25 és egy 50 méteres medence vár, így garantáltan jól fogod magad érezni fittségi szinttől függetlenül. Startkőre fel!  

Nyitva tartás: hétköznap 6:00-20:30, hétvégén 6:00-19:30
Jegyár: 1 750 Ft (napi belépő), 15 600 Ft (10 alkalmas bérlet)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Fotó: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
A Hajós Alfréd Uszodában, a másik Margit-szigeti uszodakomplexumban kinti és benti medencéket is igénybe lehet venni, van például 50 és 30 méteres medence, tanmedence és műugró medence. Egész évben várják a profi és kevésbé profi sportolókat egyaránt.  

Nyitva tartás: hétköznap 6:00-15:50, hétvégén 6:00-17:50
Jegyár: 1 800 Ft (napi belépő), 15 900 Ft (10 alkalmas bérlet)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Gyógyfürdők és edzőtermek

A város rengeteg gyógyfürdője között akadnak olyanok, ahol úszhatsz is amellett, hogy a termálvíz jótékony hatását élvezed. Ha a Rudas Fürdő csodaszép oszlopcsarnokos úszómedencéjében áznál egy kicsit, válthatsz napi belépőt vagy többalkalmas bérletet. Van még úszásra alkalmas medence a városligeti Széchenyi Fürdőben és a Gellértben, de nem árt észben tartani, hogy ezeket a helyeket óriási turistatömegek lepik el az év több időszakában is, azaz ha pihentető körözésre vágysz, érkezz csúcsidőn kívül. Sok edzőteremnek – ilyen például a Holmes Place, a Life1, az Oxygen és a MOM Sport – is van úszómedencéje a szokásos edzési és wellness lehetőségek mellett.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Rudas Fürdő