Aki sokat jár a belvárosban, az biztosan elsétált már a Bajcsy-Zsilinszky úton található Perfetto Italian Kitchen előtt, amely igen egyedi konstrukcióban üzemel: ennek oka, hogy az étteremhez egy ahhoz látszólag egyáltalán nem passzoló Avenue névre keresztelt kávézó is tartozik. A két egység teljesen mást kínál, mégis sikeres szimbiózisban üzemel, melynek valószínűleg a széles választék, a gyorsaság, az alapos szakmai felkészültség és a kellemes környezet lehet az oka. Utánajártunk, hogy mi is folyik itt.

A Bajcsy-Zsilinszky úti (a Kecskeméti utcában is működik egy) Perfetto Italian Kitchent a legtöbb ember gyorsétteremnek hiszi, de az igazságot valahol ennek és a klasszikus értelemben vett családi étteremnek a definíciója között kell keresni. A helyen a választék is elég nagy: az étlapon megtaláljuk a legegyszerűbb bazsalikompesztós bruschettát (790 Ft), a bazsalikomos paradicsomlevest (790 Ft), a különböző pizzákat (790 Ft-2690 Ft), illetve a tészták széles választékát. Fontos megjegyezni, hogy 3 perces főzési idejű tésztákkal dolgoznak, viszont minden frissen készül, és a felhasznált alapanyagokkal kapcsolatban is körültekintőek.

A hely – annak ellenére, hogy minden téren megüti a háziasolaszéttermek által felállított szintet – nem feltétlenül lenne különleges, ha nem egy kontinentális reggelikre, elsősorban tojásvariációk széles választékára specializálódott specialtykávézóval működne egy térben.

A márciusban nyílt Avenue Café (ennek a Paulay Ede utcából is van bejárata) kívülről úgy tűnik, mintha egy különálló egységet alkotna, de nem: az olaszétteremmel a kettő egy helyiségben kapott helyet, amely a közös tulajdonos által megálmodott újszerű üzleti modellnek az eredménye.

A tágas, látványos és már első ránézésre is nagyon szerethető AvenueCaféban van többek között omlett (690 Ft), Eggs Florentine (1690 Ft), lazacos szendvics (790 Ft), baconös szendvics (1290 Ft), sonkás-sajtos-salátás forró bagel (1090 Ft), vegetáriánus bagel (990 Ft), különböző saláták (890Ft - 1090 Ft), illetve komplett nemzeti reggelik (francia - 790 Ft, magyar - 1690 Ft, angol - 1690 Ft). Ami a kávét illeti: a helyen a 42 pörkölő kávékülönlegességei és a La Marzoccogépek precizitása garantálja a minőséget.

Mind a kávézóban, mind pedig az étteremben készítenek gluténmentes ételeket. Ezzel kapcsolatban direkt rákérdeztünk, hogy cöliákiában szenvedők is fogyaszthatják-e a fogásokat, melyre az „igen” választ kaptuk.

Bevalljuk, először mi sem tudtuk, hogy a két egység összetartozik, és eredetileg a kávézó miatt tértünk be, de gyorsan meggyőztek arról, hogy ez a furcsa kombináció rendkívül jól működik együtt és kölcsönösen erősíteni egymás szolgáltatásait. Az előny persze nem az, hogy az ember a kávézóban is megeheti a pizzáját (bár erre is van lehetőség), a haszon inkább az együttműködésből és az összeházasításból adódó sokoldalúságból ered, amit a hely(ek) minden téren remekül ki is használ(nak).

Perfetto Italian KitchenCím:

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 9.

Facebook
Avenue Café Cím:

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 9.


Weboldal