A Spíler Biergarten a Várba költözteti az Oktoberfest hangulatát, de egy kis New York-i kifinomultság is vegyül a lazaságba. A hely saját sörei és a müncheni ünnepről ismert fogások mellett nemzetközi fogások, burgerek, pizzák közül is választhatunk. Van bajor virsli pereccel, a finom, cupákos csülök pedig a kedvencünk lett.

A Zsidai Csoport legújabb éttermében Spíler Béla kitalált karaktere tovább folytatta a kalandozást, és a budapesti romkocsmák és a New York-i bárok fúziójából megszülető Spíler Original, a Chinatownt is megidéző Spíler Shanghai és a Spíler Buda után megnyitotta a Budai Várban a Spíler Biergartent. A belevaló és kalandvágyó fiatalúr ezúttal a müncheni Oktoberfestre látogatott, és úgy érezte, ezt a hangulatot is meg kell osztania a budapestiekkel.

Így született meg a Dísz téren a jókora terasszal rendelkező, hangulatos házakkal körülölelt Spíler Biergarten, ahol a finom sörök és az Oktoberfesten megszokott ételek egy kis New York-i kifinomultsággal és nemzetközi ízekkel párosulnak. Az étterem a Zsidai Csoport lazább helyei közé tartozik, persze ez nem jelenti azt, hogy alább adtak volna a minőségi vendéglátásból. A felszolgálók közvetlensége, a nyüzsgő, mégis zöld lombokkal ölelt lokáció tökéletes csülöknek és finom bajor kolbászoknak ad otthont.

A helyen a Fóti Kézműves Sörfőzde Spíler számára főzött sörei várnak. Választhatunk IPA-t, barnát, búzát, pilset vagy meggyet, egyikkel sem fogunk mellélőni, és persze arra is van lehetőségünk, hogy másfajta kézműves söröket kóstoljunk, esetleg koktélok vagy inkább gin-tonik mellett frissüljünk fel. Számunkra a hangulat sörért kiáltott, így Spíler Darkot (2080 Ft / üveg), a hely saját barna sörét próbáltuk, és bár ez is finom volt, a langyos időben a Spíler Blondie (2040 Ft / üveg), az üdítő és könnyed búzasör volt a tökéletes választás.

Az ételválaszték középpontjában a német konyha kedvelt fogásai állnak. Olyan csülköt (6980 Ft) kaptunk, aminél kevés jobbat ettünk, ínycsiklandozóan mutatott a ropogós bőr, belül mégis szaftos maradt a hús, és a hőn szeretett cupákos darabok állagába éppen elegendő vegyült abból a kellemes ragadósságból, amit annyira szeretünk. Ropogtattunk hozzá egy kis rusztikus, házi burgonyachipset (1480 Ft) is. Az elmaradhatatlan fehér színű bajor kolbász (3280 Ft) sem okozott csalódást, a hozzá tartozó lágy pereccel együtt remekül csúszott a sör.

Az oktoberfestes vonal mellett pedig pizzák, burgerek közül is válogathatunk, és azoknak sem kell aggódniuk, akik valamilyen alakbarát finomságra vágynak, hiszen salátát vagy grillcsirkét is rendelhetünk. Mi a Biergarten burgert (4380 Ft) próbáltuk. A szaftos, magyar marhából készült házi húspogácsának jó társa volt a füstölt edami sajt, az almalekvár, a savanyú káposzta, a bacon pedig egy kis ropogósságot adott az ételhez. Finom volt a Jalapeño Poppers (2580 Ft), bár a hozzá tartozó chipotle majonézt azért haladóbb csípősrajongóknak ajánljuk, a csülök mellett másik nagy kedvencünk a ropogós-ragadós BBQ Buffalo csirkeszárnyak (3140 Ft) voltak, finom volt a fűszerezés, jól illett hozzá a kéksajtmártás, nagyon szeretjük ilyesmivel összepiszkolni a kezünket.

A Spíler Biergartenben nemcsak a gyomrunk, de a szemünk is jóllakott. Mikor megérkeztek a finomságok, azonnal tudtuk, hogy most bizony nagyon jól fogunk lakni, jól fogjuk érezni magunkat, és jót is beszélgetünk. Bár a korsók itt félliteresek, a hangulat éppen olyan szuper, mint az Oktoberfest óriásitalai mellett, az ételek pedig talán még jobbak is. Utána pedig vár egy csodás séta a közeli Tóth Árpád sétányon.

Gasztró Szponzorált

Spíler Biergarten

A budai Várban találkozik München New Yorkkal, ami azt jelenti, hogy a Spíler Biergartenben összpontosul minden, amit a legtöbben szeretünk: széles kézművessör-kínálat, street food kedvencek és sörkerti klasszikusok.

Címkék