Mindig jó érzés nem mindennapi helyeken, intézményekben bulizni: amikor egy múzeumban, egy metróaluljáróban, egy gyógyfürdőben, vagy éppen egy vásárcsarnokban dübörögnek a basszusok, a plusz élményfaktort ad az estének. A Budapest Essentials szervezői a Fővám térre, a Vásárcsarnokba hozzák el a Gorillaz Sound Systemet, egy nagyon egyedi koncepcióban.

Az már ismeretes, hogy a budapesti nagy klubok (Ötkert, Trafiq, Urimuri, Fogasház) lesznek a háromnapos fesztivál bázisai, de pop-up színpadokra is számíthatunk. A nyáreleji belváros egészen biztosan pulzál majd, és fel-feltűnnek az ideiglenes és különleges színpadok, helyszínek, ahogy azt a Budapest Essential sajtótájékoztató után is sejteni lehetett.

Így lesz Jazzanova koncert a Március 15. téren, Bermuda, Blahalouisiana és Mango a Gozsdu Udvarban, George Ezra az Erzsébet téren, de tervezik, hogy a Bazilika lépcsőjét is integrálják a pop-up helyszínek közé. Nem bánjuk, ha a lépcsős ücsörgés mellé felírhatjuk majd élményeink közé a Bazilika előtti konceteket is. Valamint a Gorillaz Sound System buliját, melynek ideje alatt a Vásárcsarnok pavilonjai nyitva tartanak majd.

A nyugatról indult “rooftop” kultúra szerencsére hozzánk is elért, ilyen bulik is tarkítják majd a programsort, koncertekkel, DJ settekkel, Budapest fölött, a legszebb panorámát nyújtó tetőteraszokon. Mi biztosan ott leszünk!A fellépők részletes listája, helyszíni és időrendi bontással, ismertetőkkel már megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.. Az elővételes jegyek 2014. május 11-ig szintén a fesztivál hivatalos weboldalán 9.900 HUF-ért megvásárolhatóak. A szervezők az esetleges programváltozás jogát fenntartják, azonban a programok részleteiről folyamatos tájékoztatást nyújtanak a Budapest Essentials honlapján.