Élmény

Városi fesztivál kezdődik: a díszlet Budapest – Budapest Essentials

Fotó : Bódis Krisztián
Városi fesztivál kezdődik: a díszlet Budapest - Budapest Essentials

Hamarosan óriási fesztivál kezdődik Budapesten, amelynek helyszíne lesz az egész város. A Budapest Essentials elnevezésű programosorozat keretein belül a karszalaggal rendelkezők a szórakozás mellett megtapasztalhatják az éppen zajló gasztroforradalmat, meglátogathatnak startup cégeket, múzeumokat, elmehetnek ingyen az Állatkertbe, fürdőzhetnek, részt vehetnek különböző városi túrákon, és renegeteg kulturális programon. A rendezvényen mind a helyiek, mind pedig a külföldiek úgy tapasztalhatják meg Budapestet, ahogy eddig még soha.

Budapest: Kulturális tér

Az elmúlt években elkezdődött Budapesten egy street food– és partyforradalom, startup cégek indultak, és a magyar főváros hirtelen világhírű kulturális térré nőtte ki magát. Ez a folyamat ihlette a Budapest Essentials elnevezésű városi fesztivál megszervezését, amelynek célja, hogy 2014. május 29.- június 1. között, 4 napban felvonultasson mindent, ami ezt a várost azzá teszi, ami: lesz zene, buli, gasztro, dizájn, kultúra, Állatkert, fürdőzés és városnézés. Ilyen még nem volt. 

A fesztivál egyik különlegessége, hogy főszereplői azok a kultikus helyek, amelyek egyébként is Budapest mindennapjainak szereplői, és amelyek magánemberek ötleteinek és kemény munkájának eredményeként nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a város ma már az egyik legmenőbb hely legyen Európában. Ezek a helyek a fesztivál ideje alatt nem versengenek majd egymással, hanem összefognak a siker, és egy különleges Budapest-imidzs felépítése érdekében. 

Fotó: Bódis Krisztián

Különleges Budapest-élmény

A Budapest Essentials egy olyan különleges Budapest-élményt szeretne adni, amely a lehető legjobbat hozza majd ki a városból. A szórakozóhelyekre szervezett bulik (amelyekre karszalaggal nem kell sorbaállni) mellett lesznek szabadtéri pop-up színpadok, és olyan különleges helyeken is mulathatunk majd, mint például a Vásárcsarnok, vagy a szigetspicc. A zenei palettán a jazztől a techno-ig minden megtalálható majd; a fellépők listáján többek közt szerepel Yuksek, Alex Metric, a Kraak & Smaak, a Herbaliser, a WhoMadeWho, Waze & Odyssey, Benoit & Sergio, a Jazzanova, a dBridge és a Shit Robot.

Fotó: Bódis Krisztián

Külön jópont, hogy a szervezők egy fókuszáltan minőségi line-uppal készülnek a fesztiválra, amely egyszerre tud majd eltávolodni a mainstream-től, de közben ki is szolgál minden igényt. Ez azt jelenti, hogy a meghívott fellépők nem világsztárok, viszont abszolút különlegesek. A külföldi előadók mellett természetesen erős magyar felhozatallal is találkozhatunk, akik minden szempontból kidomborítják majd a budapestséget: a fellépők listáján van például a Soulclap Budapest, a Random Trip, a Hangmás, és még sokan mások. 

Fotó: Bódis Krisztián

Fontos viszont észben tartani, hogy a látogatói számtól függően simán előfordulhat, hogy a későn érkezők nem férnek már be egy-egy buliba. Nekik ez esetben tovább kell majd vándorolniuk egy másik helyszínre, de szerencsére olyan nem lesz, hogy sehol sem történik valami izgalmas. 

Fotó: Bódis Krisztián

Természetesen a bulik mellett egy rakás más program is lesz a Budapest Essentials 4 napja alatt: a fesztiválozók elmehetnek például a Zwack Gyárba, a Prezi irodájába, ingyen bejárhatják az Állatkertet, beleshetnek magyar dizájnerek műhelyeibe, fürdőzhetnek, de művelődhetnek a Szépművészeti Múzeumban és a Nemzeti Galériában is. Ezek mellett bizonyos üzletek különböző kedvezményekkel is készülnek majd a Budapest Essentials karszalaggal rendelkező látogatóinak, de lesznek még workshopok is, sőt, a Bródy Studios is ideiglenes tagságot biztosít a fesztivál résztvevőinek. Mi kell még? 

Fotó: Bódis Krisztián

Éld a várost!

A fesztivál nem csak a külföldieket célozza: a szervezők arra törekedtek, hogy olyan jegyárakat alakítsanak ki, amit a helyiek is megengedhetnek maguknak. Ez örömteli hír, hiszen a budapestiek és a nem budapestiek is szeretik a fővárost, és ez egy remek alkalom lesz arra, hogy olyan viszonyba kerüljenek Budapesttel, amire eddig még nem volt példa: életükben először, a helyiek is turisták lehetnek otthon.  

Budapest Essentials
Időpont: 2014. május 29.- június 1. 
Weboldal
Facebook