Április 27-én, szombaton tavaszi könyvcserepikniket szervez a Bookline a Kopaszi-gáton. A szabadtéri rendezvényen jó hangulattal és zenével várnak mindenkit, a szervezők ugyanakkor azt kérik, az eseményre mindenki hozzon magával legalább egy cserére szánt könyvet.

Szombat délután 15 és 19 óra között könyvcserepiknikre vár mindenkit a Bookline a Kopaszi-gáton. A kora délutáni zenés eseményen a könyvek cseréjén túl beszélgetésre, ismerkedésre és kötetlen együttlétre is lehetőség lesz.

A Bookline évek óta működtet könyvcserepontokat, úgynevezett Lapozókat az ország több városában – Budapesten például az ELTE Múzeum körúti campusán, a Kopaszi-gáton, a Jurányi Házban és a Mechwart ligetnél. Április 23-án, a könyv és szerzői jogok világnapja alkalmából a Lapozókat új készletekkel töltötték fel, így a könyvek szerelmesei a legjobb klasszikus és kortárs szépirodalmi, életrajzi, önismereti, szórakoztató alkotások közül válogathatnak. A budapesti Mechwart ligetnél található Lapozó teljes egészében a gyermekeké, így ezeken a polcokon kisebbeknek szóló könyveket találhatunk és csereberélhetünk. A szervezők a könyvcserepontok látogatóitól azt kérik, hogy ha egy könyvet elvisznek a Lapozóból, a helyére egy másik, általuk már nem használt kötetet helyezzenek el – így garantált, hogy a később érkezők számára is elegendő könyv marad.

Bővebb információk a piknikről a hivatalos Facebook-eseménynél.

(Borítókép: Bookline)

Címkék