gasztró

szerkesztés

Videón a város – 3 új hely, ahol gurméfogásokat kóstolhatunk

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 08. 07. 13:12

Egy nemrég indult sorozatunk apropóján időről időre kiválasztunk 3 új helyet, amelyet aztán videón mutatunk be. Szétnéztünk már így a Valyo Kikötőben, a BÉLA-ban és a Málnában is, most pedig a La Fabbricát, a Standot és a Leót jártuk be kamerával. Ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok ezekről a helyekről.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

La Fabbrica

1/3

1051 Budapest, Sas utca 8.

Több Infó

Címkék

Mario Palermo neve ismert a hazai olasz étteremes világban. A dél-olasz séf 2018 nyarától a Bazilikával szemben lévő La Fabbricában alkot házi tésztákat, pizzákat, a mediterrán konyha remekeit. A hely nemcsak étteremként, hanem bárként és trattoriaként is működik, a lazán elegáns fajtából. A kilátás pazar, az ételek ízesek és eredetiek.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Stand Étterem

2/3

1061 Budapest, Székely Mihály utca 2.

Több Infó

Címkék

Szulló Szabina és Széll Tamás párosa felforgatta a hazai gasztronómiai életet. Az Onyxban is együtt alkottak már, a Bocuse d'Or-on kiteljesedtek, a Belvárosi Piacon álló Stand25 Bisztró pedig a nagyközönségnek is elérhetővé tette a két ételművész alkotta remekműveket. A Standdal 2018 nyarán újra szintet léptek, a bisztróról ismét a fine dining irányába. Az elegáns belvárosi étteremben célzottan menüsorokat ehetünk végig, amelyek felvonultatják kettejük és csapatuk tudásának legjavát. Magyaros ízekre számítsunk, formabontóan, élményszerűen.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Leo Budapest

3/3

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Címkék

Nincs hova szépíteni, a Hotel Clark 8. emeletén lévő Leo Budapest a város egyik legelitebb és legszebb panorámás tetőterasza. Az esőerdőt idéző dekoráció között 360 fokban nézelődhetünk, szinte egy karnyújtásnyira van a Budai Vár, a Lánchíd és a Duna, de tökéletesen rálátni a Parlamentre vagy a Gresham Palotára is. Ahhoz, hogy saját bőrünkön tapasztaljuk meg, hogyan esik egy csinos koktél vagy egy gurmé vacsora a budai magaslatokban, az utcáról besétálva egész egyszerűen egy lifttel érkezhetünk fel. A konyhát a földszintről ismerős Beefbar viszi, asztalt viszont érdemes előre foglalni.

Hasonló tartalmak

Admin mode