Április közepén nyitott meg Budapest legújabb bárétterme, ahol a dunai hajók szomszédságában, a város lenyűgöző panorámájával körbe véve várhatjuk a naplementét – miközben zenéket kever a DJ, mi pedig a koktélbár és a bárkonyha választékát kóstolgatjuk.

Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között félúton, a Belgrád rakpart alsó részén található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett. Egy üvegportálokkal körbevett fedett részbe érkezünk, innen nyílik mindkét oldalra a terasz. Azonnal magával ragad a mediterrán hangulat, hiszen növényekkel körbevett, pasztell színű bútorokra ülhetünk ki, pont szemben a Gellért-heggyel, miközben előttünk zajlik az élet a folyón.

Kikötőépületből hangulatos bárétterem

A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan közkedvelt helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage – legújabb vendéglátóhelye a kikötőépületből újjávarázsolt hangulatos bárétteremben várja a városlakókat és a városba érkezőket. Vagyis mindenkit, aki szereti Budapest egyedülálló földrajzi és építészeti örökségét, melyből itt a legjavát láthatja. 

Persze nemcsak a különleges helyszínnel, hanem a kínálattal is szeretnék lenyűgözni a vendégeket. A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját. A cél az volt, hogy a mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben vagy naplementés koktélozás mellé. 

Naplemente és relax a város közepén – koktéllal a kézben

A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki a hidak inspirálta signature koktélok – a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty – mellett egy sor izgalmas kreációval lep meg minket. A G&T rajongók sem fognak csalódni, hiszen hétféle verzióból választhatnak, aki pedig champagne nélkül nem érzi jól magát, itt biztosan talál kedvére valót.

A Port de Budapest olyan hely, ahová délután háromkor simán beugorhatunk inni egy pohár proseccót vagy elkortyolgatni egy lattét, hogy végül megvárjuk a kora esti naplementét. Közben csipegethetünk az étlapról például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, és élvezzük a DJ által összerakott jobbnál jobb mixeket.

„Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk” – tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől. 

Aki tehát szívesen kikötne pár órára a nyüzsgésből a főváros közepén egy kis relaxra, irány a Port de Budapest! Ebédidőben is érdemes megérkezni, de az igazi wow-faktor a délutáni-kora esti időszak, amikor egy klassz itallal a kézben csodálhatjuk a dunai hajókat és a város fényeit.

Elérhetőség

Port de Budapest

Cím: 1056 Budapest, Nemzetközi Hajóállomás, Belgrád rkp. 23.

Címkék