Az Arany Kaviár tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása új séfet igazolt az étterem élére. Molnár Bence a szerethető ételek, a hagyományok és az alapanyagok tisztelete mellett a zero waste szemléletet is nagyon fontosnak tartja.

A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet a 24 éves Molnár Bence neve. Bence pályafutását a Michelin-csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin-csillaggal díjazott Essência Étteremben. Visszatérő alakja a Bocuse d'Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát.

Molnár Bence az Arany Kaviárban egy új kóstolómenüvel debütál, ami mellett az étlap részeként az à la carte ételek is fontos szerepet kapnak. Az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron, így került az étlapra a tokhal, a kecsege, a pisztráng és a csíkos sügér, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviárkínálatával. Bence gyermekkori emlékeit is előszeretettel használja fel az alkotási folyamat során: kedvenc zöldsége vagy a nagymamája almás süteménye egyaránt inspirálta az alkotói folyamatát.

Bencét kiváló szakemberekből álló csapat veszi körül. Nyíri Szása a magyar halak területén szerzett tudásával, míg Jose Guerrero, az Arany Kaviár Étterem tesztkonyhájának (Anima) séfje az innovatív technológiákkal végzett egyedi ízek felkutatásával segítik őt.

Molnár Attila a szintén megújult éttermi szervizcsapattal (Nyikos Ádám étteremvezetővel és Kincses Dávid head sommelier-vel) a Wine Spectator által nemzetközileg is elismert bor- és champagne-kínálatról gondoskodik. Az étterem vendégei az étterem arculatában is számíthatnak meglepetésekre az elkövetkező hetekben.

(Borítókép: Nyíri Szása és Molnár Bence, forrás: Láng Péter - Arany Kaviár Étterem) 

Címkék