Szalámis kifli paprikával, rántott húsos zsömle, klasszikus, ipari krémes melegszendó – ezeket a kedvenceket teljesen simán elkészíthetjük magunknak otthon. Van, amit a hűtőből pár pillanat alatt összedobunk, a rántott húsos változat pedig jó kis maradékmentő trükk. Na de mi a helyzet akkor, ha egy igazi kétkezes, főétkezésnek is megfelelő szendvicsre vágyunk? Ilyenkor segítenek a profik, és olasz, vietnámi, amerikai, izraeli nagyágyúkkal kenyereznek le minket. Ebben az esetben nagyon is megéri rájuk bízni magunkat!

1/6

scusi

Meg sem tudjuk számolni, hogy hányféle különböző szendvicset szeretnek az olaszok: a paninit, a porchettával tömöttet, a piadinát, és a puccia is nagyon népszerű. Viszont itt van nekünk a csodálatos focaccia lepénykenyér, ami lehet eleve fűszeres-zöldséges vagy natúr, ehetjük magában, de még nagyobbat szól szendvicsként. Szerencsére a Bródy Sándor utcában van egy kifejezetten erre a fogásra specializálódott hely, a Scusi, ahol óriási, súlyos és nagyon finom focacciákat készítenek. 

WLB-tipp: mortadella-szarvasgomba-kapri 

2/6

bp

Serényi Zsolt és Urbán Roland BBQ-szentélyei a húsról és a különböző velük készült fogásokról híresek. Persze egy magában, salátával elfogyasztott oldalas vagy szegy is nagy élmény a húsrajongóknak, de tartalmas és visszatapsolós szendvicseket is készítenek, a lehető legszaftosabb módon. Sokan vannak, akik kifejezetten ezekért járnak vissza, mert kedvelik a műfajt, és a fővárosban nem sokan foglalkoznak kifejezetten BBQ-húsokkal megpakolt szendvicsekkel. A Bp BARbq-ban viszont igen, méghozzá mesterien!

WLB-tipp: Reuben szendvics

3/6

Eggi Cafe

A koreai gilgeori toast még nem futott fel nálunk, de egy apró Akácfa utcai hely elkezdte a népszerűsítését. Leginkább a házhoz szállítás pörög az Eggi Caféban, mert két asztalka mellett haraphatunk a nagyon sajtos-nyúlós szendókba, de ez tényleg igazi street food, sebtiben is befalhatjuk. A változatok között van egyszerűbb és akár sok sajttal, kukoricával, hússal, fokhagymával, mézzel, burgonyával pakolt is. Zsírpapírba borítják a kettévágott forró finomságokat, amik már látványra is beindítanak. 

WLB-tipp: bulgogi-mayo szendvics

4/6

Wömbat

A Bartók édes kis kávézói mellett van egy mindenkinél vagányabb és lazább hangulatú hely, a Wömbat, ahol olyan, de olyan bagelekre csaphatunk le, amikért időről időre vissza fogunk térni. Ilyet ritkán mesélünk, de az élesben megtapasztalt jófejség mellett az online kommunikációjuk is annyira bitang, hogy sokan leckéket vehetnének tőlük. Van vegán és nagyon húsos bagel is, de az összesre igaz, hogy valószínűleg Brooklynban, Vesterbróban vagy Shimokitazawában is imádnák. 

WLB-tipp: forró drót 

5/6

caph

A vietnámi konyha egyik fontos ikonja a pho leves, a másik pedig a bánh mì szendvics, ami itthon (egyelőre) nem szól nagyot, pedig egy jól variálható, laktató dolog, sok friss zölddel, hússal vagy nélküle és jóféle szószokkal. A Caphe by Hai Nam kávéi és könnyed fogásai mellett ezek a szendók is népszerűek, szerencsére itt megpihenhetünk, és hátradőlve fogyaszthatjuk el az egyébként street foodként számon tartott bánh mìt. Egy kis Srirachával extrázva szeretjük a legjobban, a nap bármely szakában, reggelire, ebédre...

WLB-tipp: ötfűszeres sertés 

6/6

Kaptaf

Kifejeztük már csodálatunkat a reggelizők szekciójában, és sokakat irányítottunk már szaftos reggeli szendvicsért a Kaptafába. A külön nekik készített, molnárkába rendezett tojásos finomságok is klasszak, de szerintünk a saját stílusú bundás kenyérben teljesednek ki. Egy kávékülönlegességgel, teával vagy limonádéval öblítve tobzódhatunk az új típusú bundásban, ami nem kap olajos kabátot, és nosztalgiát sem ébreszt. Laktat és legközelebbi repetára szólít. 

WLB-tipp: defibrillátor 

Címkék