Keresés EN

A Bródy Sándor utcai Scusi Focacceria – talán nem meglepő – különféle focacciákkal várja vendégeit. Bár sokféle típusa létezik ennek az olasz kenyérfélének, itt a Toszkánára jellemző, ropogós külsejű, gazdagon töltött változatot készítik. A hozzávalók nagy része Olaszországból érkezik, de a szendvicsek saját fejlesztésűek. Ilyen kreáció például a porchettás, amibe malaccsászár szelet és ndjuás szardellakrém kerül, de a vegetáriánusok sem maradnak éhesek a kecskesajtos, homoktövis-chutney-s, mogyoróvajas focacciával. Salátáik szintén laktatóak, akár főételként is megállják a helyüket. Olaszos helyhez méltóan persze a kávé is fontos szerepet játszik a kínálatban: a sötétebb pörkölésű áll közelebb a szívükhöz, de kétféle világos pörkölésűből is választhatunk.

Tipp: Ha otthon is elkészítenénk kedvenceinket, a „Spájz” nevű delipolcról beszerezhetünk néhány különleges hozzávalót. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A