gasztró

éjszakai élet

szerkesztés

10 tipp, hogy hova menj Valentin-napon a kedveseddel

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 02. 10. 15:11

Lehet ünnepelni és kedvelni egy újabb alkalmat, vagy gyalázkodni és utálni a szerelmeseket, egy biztos: február 14-én, Bálint- vagy Valentin-napon nagy eséllyel tele lesznek az éttermek, a bárok, a törzshelyek. Vannak, akik komplett vacsorát ülnek, mások inkább koccintanak, és otthon folytatják az összebújást. 10 hangulatra és vendégtípusra bontottuk az összeállítást, hogy mindenki megtalálhassa a neki tetsző tippet.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Vegan Garden

1/10

1061 Budapest, Király u. 8–10.

Több Infó

A bolygóra tekintettel lévőknek: A Király utca Vegan Gardenje a növényi alapú ételek szakértője, és február 14-én különleges vacsorával kedveskednek mindazoknak, akik a szaftos hússzeletek helyett inkább a zellert, a céklát, a jackfruitot vagy az ananászt és változatos kíséretüket választják. Barta Zsuzsi séffel tették össze az esemény menüjét, melyben tejszínes erdei gombás marha-Sztroganov lila nokedlivel, citromos uborkasalátával lesz a főétel. Akkor is kedves meglepetés az asztalfoglalás a Vegan Gardenbe, ha csak kedvesed étkezik vegán módra, de ezúttal te is vele tartasz a kísérletezében. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Prime Steak & Wine

2/10

1051 Budapest, Sas utca 18.

Címkék

A csillogást kedvelő pároknak: Share the Love fantázianéven fut a Prime Steak & Wine Valentin-napra megálmodott estéje, ami 4 vagy 5 fogásos páros vacsorát jelent, romantikus élő zenével és esetleges pezsgő- és virágbekészítéssel. Sőt mi több, ha esetleg úgy határoznál, hogy az eljegyzésre is ezen a helyen kerítenél sort, ebben is a segítségedre lesznek, ugyanis örömmel lefoglalják a legjobb asztalt, és azon lesznek, hogy a legexkluzívabb háttérországot nyújtsák ehhez az emlékezetes estéhez.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Blutorange

3/10

1077 Budapest, Király utca 39.

Több Infó

Címkék

A laza, spontán pároknak: Nem vagytok azok a kopogós cipőben, rúzzsal és nyakkendővel vacsorázni induló típusok? A Király utca Blutorange bárja lesz a helyetek, ahol a zenék és a süppedős kanapék jóvoltából hosszú órákig beszélgethettek majd jelenről, jövőről, lényeges dolgokról és kevésbé mérvadó témákról. Mindehhez bitang mezcalokat és belőlük kevert italokat ajánlanak, és a mexikói stíl a harapnivalókról is visszaköszön. Kötetlen, izgalmas estétek lesz, jó fej emberekkel körbevéve, rózsaszirmok és szívecskés mécsesek nélkül.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

KAA

4/10

1061 Budapest, Király utca 26.

Több Infó

Címkék

A kimenőt kapó gyermekes pároknak: A nagyszülők/keresztanyu/keresztapu/barátok bevállalták a kicsi(ke)t éjszakára? Akkor itt az idő, hogy egy kicsit hamarabb hazaérjetek, mint este 7 és szemlélődjetek a modern koktélok világában. A hangulatos és egészen egyedi enteriőrrel rendelkező KAA-ban a pultnál ülve varázslatos trükköket figyelhettek testközelből, a kényelmes kanapékon otthonosan érezhetitek magatokat, a hátsó, sötétebb részben pedig megbújhattok, és úgy kóstolhatjátok meg a ház signature-italait vagy akár a saját ízlésetekre hangolt koktélokat. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Ensō

5/10

1082 Budapest, Baross utca 85.

Több Infó

Címkék

Az alternatívabb megoldásra vágyóknak: Az Ensōba betérni mindig jó, az ízek sokfélesége és a fesztelen hangulat időről időre visszacsábít. Gyakran változik az étlap, mi pedig imádjuk ezt a kísérletezőkedvet és vadulást, legyen szó gazdag levesekről, fűszeres sznekkekről vagy extrém kombinációkról. Az afrodiziákumnak hívott osztrigákból is akad általában, szóval ha még nem kóstoltátok, itt megtehetitek. Szerencsére italban is jól el vannak eresztve, sörök, buborékok és koktélok is rendelkezésre állnak a VIII. kerületi izakajában.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Bontxo

6/10

1055 Budapest, Falk Miksa utca 21.

Frissen megalakult pároknak: Még csak pár hete, hónapja tart a románc, és kicsit kínosnak éreznéd a féktelen Bálint-ünneplést? Minden rosszérzést el lehet felejteni egy otthonos, temperamentumos helyen, ahol megosztáson alapulnak a fogások, és együtt lehet csemegézni az asztal közepére betolt tányérkákból. A Bontxo éppen ilyen, ráadásul ők is összekészítettek egy kétszemélyes Valentin-menüt jövő keddre. Ne hagyjátok le a vörösborokat sem!

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Snack Masako

7/10

1024 Budapest, Lövőház utca 22.

Több Infó

Címkék

Az egészen új élményeket kereső szerelmeseknek: Igazán egyedi hely a Lövőház utcai Snack Masako, ami egész biztosan a város legkisebb ázsiai helye. A snackbárok teljesen hétköznapi vendéglátóegységek Japánban, ahova az emberek munka után egy szakéra és pár falatra beugranak, hogy kiengedjék a gőzt, beszélgessenek. A Masakóban a bárpultnál ülünk, kevesen, de jó hangulatban, ezért akár új arcokkal is megismerkedhetünk, beszélgethetünk a csipegetés közben. Ki tudja, ki ül éppen mellettünk? Rózsaszálak és lufik itt sem lesznek, de szívélyes vendégvárás annál inkább. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Hétköznapok

8/10

1223 Budapest, Jókai Mór utca 38.

Több Infó

Címkék

Azoknak, akik nem nagyon tartják az ünnepet, de szívesen randiznának: Sajben Csabi konyhája a kedves XI. kerületi helyen élményszerű és szerethető. Canotto-stílusú pizzák sülnek a kemencében, ami annyira még nem bevett változat a budapesti felhozatalban, de érdemes odafigyelni. Pizzafanatikusoknak például új távlatot nyit. Az olasz fogáson kívül zseniális vegetáriánus finomságokkal is készülnek, de olyan szintre gondoljunk, ahonnan sosem hiányolnánk a húst, mert annyira menő ízkombinációkat és fantáziákat tesznek elénk. Kedden, hétköznap ér bennünket a Valentin-nap, irány a Jókai Mór utca!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Aria Hotel Budapest

9/10

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Címkék

A filmek rajongóinak: Ha a gasztronómia és a filmek közös pontok nálatok, akkor az Aria Hotel Budapest ajánlata nektek szól! Ezt a két örömszerzést ötvözik a Valentin-eseményükön, amikor a szálloda saját mozitermében levetítik a Csillag születik című, szívszorító filmet, majd ezt követően háromfogásos vacsorára invitálnak a mesés Music Garden Aulába. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Múzsa

10/10

1051 Budapest, Széchenyi István tér 5–6.

Címkék

A teljes varázslatra vágyóknak: Belépni a Gresham-palotába már önmagában ünnep, hát még néhány órát eltölteni például a Múzsában, ami most extra programmal kedveskedik a szerelmeseknek, egymás múzsáinak. Celebrate Your Muse néven fut az exkluzív program, ami 6 fogásos vacsorát, élő zenét, páros koktélokat és egy meglepetés szóló-balettelőadást takar. Szinte képtelenség befogadni mindazt a szépséget és luxust, amit egy Múzsa-látogatás magában hordoz, amihez olyan bárélet társul, amit bármely világváros megirigyelne. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode