Szőnyegkészítés pisztollyal, közös lebegés aerial jógán, hajókázás Szentendrére vagy egy kacsaramenes tálból való csipegetés. Összegyűjtöttünk pár tippet arra az esetre, ha a barátnőkkel egy „beülünk egy kávéra” találkánál extrább dologgal töltenétek el az egymásra szánt minőségi időt.

1/11

Az örök kedvenc: brunch pezsgővel

Fölösleges ragozni: a brunch mindig működik. Ha pedig hétvégén, hosszúra nyújtva, netalántán egy (vagy öt) Mimozával kiegészítve lehet megejteni, annál jobb! Szóval ha az eggs Benedict, a croque madame és a French toast zene füleiteknek, esetleg szívesen kiderítenétek, mit jelent az édes Rosa vagy a defibrillátor, irány az egyik budapesti brunchszpot! Ebben a cikkben összegyűjtöttük az új szereplőket, itt pedig pezsgős reggeliket ajánlunk.

2/11

Az aktív: jóga

Ha a találkozót összekötnétek egy kis mozgással, a jóga ideális opció. Főként azért, mert könnyű olyan órát találni, ami nem igényel előzetes tapasztalatot vagy csúcserőnlétet, mégis élményszámba megy. A következő jógás kalandotok kiválasztásához jó támpont lehet a korábbi cikkünk, amiben a légjógától kezdve az akrojógán át a technójógáig sok ínyencséget ajánlunk.

3/11

A filmes: művész mozi

Szeretjük a művész mozikat. Az eklektikus berendezés, a kicsi termek, az időnként rétegnek számító filmek és filmfesztiválok miatt. És azért is, mert itt van a legnagyobb esélyünk a vásznon feltűnő színészeket eredeti hangjukon hallani. Mindegy, hogy a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino, a Cirko-Gejzír vagy a repertory cinemaként működő Bem a célpont, egy pohár bor, egy film és a film kibeszélése szerintünk mindig jó közös program.

4/11

A zenés: Pro Jam Session

Talán meglepő, de Budapesten rengeteg az ingyenes program, amiket hónapról hónapra (legutóbb áprilisban) össze is gyűjtünk nektek. Ilyen például a Pro Jam Session nevű szuper kezdeményezés és programsorozat a Fröccsteraszon. A lényege, hogy hétről hétre (hétfőnként este 7 órától) ismert előadók más-más felállásban jammelnek ismert dalokat. Szóval ha a barátnőiddel szeretitek a magyar zenét és az improvizatív eseményeket, foglaljatok asztalt a Fröccsteraszra!

Az aktuális eseményeket itt követhetitek. 

5/11

A pihentető: Anantara spa

Tavaly év végén próbáltuk ki az Anantara Hotel wellnessrészlegét, így személyes tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy ha felsőbb kategóriás relaxációra és boresszenciás Istennő terápiára vágytok, itt a helyetek. A New York Palota szecessziós épületében kialakított spában az a legjobb, hogy külsős vendégként is be lehet lépni. A belépés pedig egy pihe-puha köntössel kezdődik, és masszázzsal, szaunázással, gőzkabinozással és medencézéssel folytatódik. Lezárásként pedig a relaxszobában egy frissítő smoothie-t is elkortyolhatunk. A wellnesst külsős vendégek hétköznaponként (hétfőtől csütörtökig) 10 000 Ft, hétvégenként (péntektől vasárnapig) 12 000 Ft-ért vehetik igénybe.

6/11

A kirándulós: hajóval Szentendrére

Szentendre a „művészetek városa”, leöntve egy adag dalmát életérzéssel, múzeumokkal, legendás lángossal, kedves cukrászdákkal. Nem lehet nem szeretni. Budapesttől fél óra autóútra fekszik, de miért kocsikáznánk, ha mehetünk hajóval is? A MAHART április 26-án indítja újra BudapestSzentendreBudapest járatait, amikkel szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap egynapos kirándulásokra nevezhetünk be. Az 5500 forintos felnőtt retúrjegy pedig talán nem is olyan nagy ár a városka szűk sikátoraiban, a Duna-parton vagy Bükkös-patak mentén ránk törő életérzésért cserébe.

7/11

A kulturális: kiállítás

És ha már művészet: idén tavasszal Budapesten is el vagyunk halmozva jobbnál jobb kiállításokkal, amiket a legélvezetesebb közösen megnézni és megvitatni. Jan Saudek provokatív világától kezdve Csontváryn át Somorjai Balázs Panelvilágáig nagyon változatos a paletta, amit ebben a cikkünkben fejtettünk ki bővebben. És akkor még nem is említettük az új és egyáltalán nem szokványos Dalí-kiállítást vagy a meghosszabbított Star Wars-tárlatot.

8/11

A kreatív: workshop

Ha a flow élmény és az alkotás elég jó hívószavak egy közös programnál, akkor nézzetek szét a budapesti workshopok között! A tuftingtól (szőnyegkészítés pisztollyal) kezdve a kerámiázáson át a virágkoszorúk komponálásáig széles a skála. Mi nagyon szerettük a Mittersisters kis tesója, a DIY BAR Budapest táskakészítő workshopját is.

9/11

A látványos: Müpa

A Müpára mindig lehet számítani, ha látványos előadásokról van szó. Magyarország első számú újcirkusztársulata, a Recirquel Solus Amor előadása például biztosan ilyen lesz. A „cirque danse” nyelvén megszólaló, monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. De a Müpa akkor is jó választás, ha klasszikus koncertre vágyunk, a programnaptárból itt tudtok szemezgetni. (x)

10/11

A nemzetközi: stand-up comedy

Nincs is talán jobb közös program egy, a rekeszizmot alaposan megtornáztató nevetésnél. A Hot Paprika Comedy legutóbb sikeresen elérte ezt nálunk, úgyhogy jó szívvel merjük ajánlani a programjaikat. A nemzetközi csapat (nemzetközi vendégekkel) angol nyelvű comedyesteket szervez a város több pontján, keddenként például open mic formájában, ahová bárki becsatlakozhat előadóként. Amúgy az események nagy része ingyenes, de ha tetszett a program, van lehetőség ezt adomány formájában is kifejezni.

Az aktuális programot itt követhetitek.

11/11

Az esti: ázsiai vacsora

A vacsora lehetne akár egy átlagos program is, de ha kísérletező kedvű foodie barátokról van szó, inkább izgalmas kalandozásnak hívnánk. Főleg, ha, mondjuk, egy tematikát is adunk neki, esetleg programsorozatot kreálunk a beleillő éttermek kipróbálásából. Mi most ehhez Délkelet-Ázsiát ajánljuk: legyen szó gőzölgő pho-ről, kacsaramenről, sertéscsászáros baóról, biang biang tésztáról vagy lazacos nigiriről, ebben a válogatásban megtaláljátok a legjobb lelőhelyeket.

Címkék