szabadidő

szerkesztés

10 hely, amit ne hagyj ki, ha Szentendrén jársz

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 03. 21. 17:22

Szentendre közelebb fekszik Budapesthez, mint elsőre gondolnánk: látnivalói, hangulatai, izgalmas programjai pedig télen-nyáron okot adnak a látogatásra. Van itt dalmát életérzés, művészet, kulturális rendezvények; nem véletlenül hívják a „művészetek városának”. Remekelnek a kiállítótermek és a múzeumok, de ugyanúgy bízhatunk a városban, ha egy jó éttermet vagy cukrászdát keresünk. Már egy egyszerű séta is feltölt: a szűk sikátorokban, a Duna-parton vagy a Bükkös-patak mentén is gyűjthetünk élményeket. Ezúttal 10 konkrét tippet adunk az itteni időtöltésre.

II. Éttermek és cukrászdák

III. Különleges boltok

Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum - MűvészetMalom

Művészet Malom

1/10

2000 Szentendre, Bogdányi út 32.

Címkék

Különleges hangulatú, tágas tér, ahol közel húsz éve várják kortárs képzőművészeti alkotások, március végétől pedig időszaki kiállítások is a Szentendrén járókat.

Fotó: Ferenczy Museum Centre

Ferenczy Múzeum

2/10

2000 Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Címkék

A múzeum igen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, a képzőművészet minden szeletével megismerkedhetünk, legyen az a mai szentendrei festészet, grafika, szobrászat vagy akár éremművészet.

Fotó: Czóbel Múzeum

Czóbel Múzeum

3/10

2000 Szentendre, Templom tér 1.

Címkék

A nemrég felújított kiállítóteremben annak a művésznek a képeit láthatjuk, akit a legfranciásabb magyar festőnek tartanak. Ő volt az első hazai festő, akiről még életében múzeumot neveztek el.

Fotó: Skanzen

Skanzen

4/10

2000 Szentendre, Sztaravodai út

Címkék

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a magyarországi tájegységek életét hozzák hozzánk közelebb – itt megfigyelhetjük a népi építészetet, a lakáskultúrát és a tárgyi emlékeket is.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Belgrád-székesegyház

5/10

2000 Szentendre, Alkotmány utca

Címkék

A város szerb templomai közül már csak itt tartanak rendszeres istentiszteletet. A templomkertben található a Szerb Egyházművészeti Múzeum is, egyháztörténeti érdekességekkel, szenzációs ikonokkal.

Fotó: Mjam

Mjam étterem

6/10

2000 Szentendre, Városház tér 2.

Címkék

Csodás karibi, ázsiai és európai ételeket szolgálnak itt fel, mindennap más menüajánlattal. Az étterem barátságos, otthonos belső terével várja vendégeit.

Fotó: TeddyBeer

TeddyBeer

7/10

2000 Szentendre, Péter Pál utca 2.

Címkék

Fantasztikus hamburgereket és BBQ-finomságokat kóstolhatunk meg ebben a gasztrokocsmában, és ezeket 100-féle sör közül válogatva öblíthetjük le.

Fotó: Sweet Dreams Cukrászda

Sweet Dreams cukrászda

8/10

2000 Szentendre, Paprikabíró utca 19.

Címkék

Izgalmas süteménydizájn és remek ízek együtt, egy helyen. A desszertek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, a kínálat pedig folyton változik.

Fotó: Parti Medve

Parti Medve

9/10

2000 Szentendre, Városház tér 4.

Címkék

Könyvesbolt és játszóház, jópofa családi programok: ez mind a Parti Medve. Ezt a kicsi, de nagyon egyedi helyet Szentendre központjában találjuk, különösen kisgyerekes családoknak ajánlott.

Retro Desing Center

10/10

2000 Szentendre, Rév utca 4.

Címkék

Időutazás az 1970-es, 1980-as évek tárgyai között. Repüljünk vissza a múltba, és nyugodtan legyünk gyerekek néhány órára, nem fogjuk megbánni!

Hasonló tartalmak

Admin mode