Keresés EN

Az 1910-es években Pécsi Manó megalapította Buda első mozgóképszínházát, amit ma Tabán artmoziként ismerünk, és ami mára „a Duna túlpartjának” egyetlen művészmozijaként maradt meg nekünk. Mielőtt 1990-ben felvette volna ezt a nevet, Palotaként, Krisztinaként és Diadalként is működött, de az évek alatt nem csak a név változott. 2014-ben átesett egy ráncfelvarráson: kicsinosodtak, megújultak belső terei és modern digitális vetítő- és hangrendszert kapott. A Krisztina tértől egy percre található intézmény a környékbeliek kedvence, a trash-filmekkel lebutított kommersz mozikkal szemben itt esélyünk van arra, hogy tényleg értékes filmeket lássunk, sőt a már csak kevés helyen megtalálható filmkölcsönzési lehetőség is elérhető a Tabán Tékában.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A