Ha a saját városunkban turistáskodnánk, és szeretnénk rácsodálkozni azokra a szépségekre, amelyek között naponta élünk, akkor a budai Vár a legkézenfekvőbb célpont. Különösen így van ez tavasszal, amikor cseresznyevirágba borul a Tóth Árpád sétány, és a zöldülő Tabánra láthatunk séta közben, vagy a Várkert Bazár romantikus lépcsősorai és rendezett kertjei segítségével teszünk időutazást. Fönt pedig várnak a csodás régi épületek, a titkos kertek és a Nemzeti Galéria kiállításai. Bármilyen élményeket válasszunk is a színes kavalkádból, biztos, hogy lesz mitől megéheznünk. Erre az esetre ajánlunk szuper helyeket.

1/11

Pierrot

Lezser, elegáns, kifinomult és befogadó étterem, ahol 13. századi falak között hódolhatunk a klasszikus magyar konyha új szintre emelt fogásainak. A prémium-alapanyagokból készült ételek igazi nagypolgári, európai köntösben jelennek meg, a hangulatos beltér és a csinos kert pedig romantikus hangulatot biztosít. A Zsidai család első vendéglátóhelye 1982-ben Budapest első magánkézben lévő kávéházaként nyitott, ahol számos híresség is megfordult már. A Pierrot azóta számos változáson ment keresztül, a különleges, minőségi ízek és a nagypolgári elegancia azonban, úgy tűnik, örök náluk. Hátsó kertje pedig maga a csoda!
 
További infók itt és itt.  

2/11

21 A

A Szindbád világa idéződik fel a 21-ben, ahol nemcsak a fogások képviselik a hagyományos magyar konyha és vendéglátás könnyedebb oldalát, hanem a kötetlen, kellemes hangulat is. A 21-nél a nap korán, a piacon indul, így a legkiválóbb alapanyagokból készülhetnek az ételek, a jól ismert ízekre pedig különleges megközelítésben, egy kicsit más formában csodálkozhatunk rá. A gyakran változó borlapon csak olyan, hazai tételeket találunk, amelyek az egyedi magyar ízvilágot képviselik, így igazi különlegességekkel is találkozhatunk. A „magyaros étterem” kliséi a 21-ben elmaradnak, olyan hely született, ahol a budapestiek is igazán jól érezhetik magukat a könnyed fogások társaságában. Nagy, napos teraszán pedig a Levéltár épületét csodálhatjuk.  (x)

További infók itt és itt.  

3/11

Jamie's

Egy jó pizzának vagy pastának mindig jut hely a városban, különösen így van ez, ha a hagyományos olasz fogásokhoz egy kis Jamie Oliver-es csavar is tartozik. A tágas, világos terek és a Mátyás-templomra néző terasz pedig még egy kis modern, laza mediterrán életérzést is ad a környezethez. A finom előételek, pizzák, pasták, saláták és az olasz konyhára jellemző primi és secondi fogások, valamint Jamie receptjei alapján készülnek, a fogásokhoz pedig hazai vagy olasz borok, kézműves sörök és Jamie különleges koktéljai közül válogathatunk. Az éttermet érdemes nemcsak egy romantikus vacsora vagy ebéd erejéig felkeresni, a Jamies tökéletes választás céges bulikra, ünnepi alkalmakra is. 

 További infók itt és itt

4/11

Baltazár

Nemrég látogattunk el egy kis kóstolgatásra a frissen újranyitott Baltazárba, ami mindig is a Zsidai Csoport leglázadóbb „gyermeke” volt. A pandémiát követő lezárások után sokáig csak a hotelrészben élvezhettük a barátságos, őszinte hangulatot, ám a most megnyílt étterem igazi törzshely lehet, ahova bárki betérhet reggelire, ebédelni, vacsorára vagy éppen egy kis nassolásra. Érthető étlap, Josper faszenes grill, állandóan magas minőségű alapanyagok, barátságos hangulat és nagyon is komoly húsok várnak bennünket ebben a szerethető étteremben, ahol a nap bármelyik szakában jól érezhetjük magunkat. 

 További infók itt és itt

5/11

Pest-Buda Vendéglő

A legrégebbi magyar hotel 1696-ban nyitotta meg a kapuit, 2016-ban pedig teljesen megújult. A hozzá tartozó étteremben és a hangulatos teraszán pedig tökéletes elegyet alkot a múlt és a jelen. A Zsidai család éttermében a nagymamánál kóstolt ízek kelnek életre a legkiválóbb alapanyagok segítségével, bebizonyítva, hogy a házias magyar konyha is lehet korszerű. A marhapofapörkölt, a házi kacsamáj és a csirkepaprikás a legkedveltebb fogások, de a rántott szekció is helyiek és a turisták nagy kedvence. (x)
 
További infók itt és itt.  

6/11

4minutes c

Kedvenc kiskávézónk a Várban, ahol a magas minőség finom, kidolgozott részletekkel párosul. Elvitelre is kérhetjük a kávénkat, de fogyasszuk inkább helyben, és gyönyörködjünk azokban a csodás kerámiákban, amelyekben érkezik. A hely teljesen vegán, így feketénkhez automatikusan Oatly zabtejet kapunk, ezenkívül csodás vegán sütiket és bonbonokat is fogyaszthatunk. 

További infók itt.  

7/11

Aranybástya

Az Aranybástya 2021-es nyitása óta egy kevés velünk élő történelmet és a budai Vár egyik legszebb kilátását ajándékozza nekünk. Az egykori török védmű, majd a helyére épült LónyayHatvany-villa sokáig várta a szebb időket, amelyek mostanra szerencsére el is jöttek. A belső tér teljesen modern, az ételek pedig a letisztult, közérthető bisztrókonyhát képviselik, kiváló alapanyagokból, 21. századi technikával készülnek. 

További infók itt és itt.  

8/11

Főőrség és Lovarda

2020-ra építették vissza a Hauszmann Alajos által a Magyar Királyi Testőrség számára tervezett épületet a Várban. A huszárok ruháját idéző arany és vörös színekben pompázó belső térben kiállítás, kávézó és rendezvénytér is működik, az épület másik oldalán pedig a Tabánra nyílik remek kilátás. Az étlap könnyedebb fogásokból áll, amelyek között a helyszínre való tekintettel több magyar klasszikust is felfedezhetünk, és figyelmet fordítottak a jó minőségű hazai alapanyagokra is. 

További infók itt és itt

9/11

White

Viszonylag ritkán van lehetőségünk a Mátyás-templom Zsolnay tetőcserepeit közelről megcsodálni. Jó hír, hogy ehhez az élményhez már csak néhányat kell aludnunk, ugyanis április 27-én újra kinyit a White Raven Skybar & Lounge, ahol csodás koktélok társaságában élvezhetjük a lélegzetelállító kilátást. Hamarosan indul tehát a magas élet, ezt a koktélbárt pedig idén is érdemes lesz meglátogatni. 

További infók itt és itt.  

10/11

Ramazuri Bist

Izgalmas gasztronómiai kalandra hívja vendégeit a Ramazuri a Vár szívében. A laza és rafinált étterem tulajdonosai kerülik a kategóriákat és hangsúlyozzák azt a sokszínűséget, amely olyan jól illeszkedik a környéket látogatókhoz. Ide éppen úgy beugorhat egy turista kávézni, mint egy öltönyös úr egy kiadósabb üzleti ebédre. A modern technológiával és szezonális alapanyagok felhasználásával készült ételkülönlegességek pedig bizonyára mindenkinek elnyerik majd a tetszését. 

További infók itt és itt.  

11/11

Monkey Bistro

A Várkert Bazár lépcsőin felsétálva fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk, miközben körülölel a csodás környezet és az évszázados múlt. Az egykori Ifipark falai közé visszatért az élet, de ezúttal kozmopolita hangulatban lazíthatunk a csodás koktélok és a bisztrófinomságok között. 

További infók itt és itt.  

Címkék