Sokszor kiülnénk valahova, de van, hogy leginkább kézműves sörre/jó borokra/ profi koktélokra vágynánk, vagyis egy téma felé orientálódnánk. Összeszedtük azokat a szabadtéri helyeket, ahol ezen a három vonalon mozognak, s biztosan nem csalódunk majd a széles választékban.

SÖR

1/9

Élesztőház

Régi kedvenc, ami sosem megy ki a divatból. Az Élesztő udvarán annyit sörsznoboskodhatunk, amennyit csak akarunk, mindent megkóstolhatunk, nagyon komlós IPA-tól a savanykás sour tételekig. Ráadásul a IX.-ben vagyunk, eldugván minden hangos legény és leánybúcsútól.

2/9

First Terrace

Az idei az első szezonja a First Craft Beer sörteraszának, amit a Bálnánál találunk. A Dob utcai bár mellett most itt is kóstolhatunk mind saját italaikból, mind a vendégcsapokon lévő külföldi vagy hazai sörökből. A panoráma remek, a naplementék igazán látványosak itt és, ha megéheznénk, egy grill/BBQ foodtruckból rendelhetünk sörkorcsolyát vagy komolyabb húsos ételeket.

3/9

Kupak és Dugó

A Római-part is tartogat egészen professzionális helyeket, a megszokott, egészen más stílusú hekk és lángossütőkön felül. Ilyen a Kupak és Dugó is, ami gyakorlatilag egy hibrid: sör- és borbár. A srácok erősebben fókuszálnak a kézműves sörökre, de nincs vész akkor sem, ha valaki izgalmasabb borokat inna, mert itt megteheti. Hangulatos, barátságos hely. 

Bor

4/9

Kadarka Bárka (Bezárt)

Tavalyi nagy meglepetés volt, hogy a Kadarka a nyári hónapokra egy kitelepüléssel is megörvendeztette a borkedvelőket. Fehérből, rozéból, vörösből is van bőven választék. A Margitsziget Atéltikai Központjánál megálmodott Kadarka Bárka igazi lazulós közeg: napágyakban fekve, fröccsözve figyelhetjük a kisportolt röplabdázókat, miközben gyorsan alábukik a nap a margitszigeti ősfák mögött. 

5/9

KisBécs (Bezárt)

Nem kifejezetten belvárosi borterasz, de igazi budai kedvesség a KisBécs, ahol néhány asztalnál ülve kóstolgathatjuk osztrák szomszédaink legjobb tételeit, rajnai rizlinget, zöld veltelinit például. Nagyon szívesen segítenek nekünk a választásban, értő vendéglátás fogad minket itt. Ha valami megtetszett, akkor rögvest haza is vihetünk egy palackkal. 

6/9

DOC Vino Bar

A szinte teljesen olasszá avanzsálódott Arany János utcában a fagyizó és az étterem ölelésében találjuk a D.O.C. Vino bart, ahol Olaszország szőlőinek legjavából készült nagyobb borgazdaságok és kisebb borászatok tételeit kóstolhatjuk. A teraszon olívafák segítik a hangolódást és a nedűkhöz remek sonka-sajt tálakat rendelhetünk. Kérjük a felszolgálók segítségét, ha még nem vagyunk otthon olasz borokban. 

Koktél

7/9

Barside

Valamiért elég ritka, hogy koktélbárok terasszal települjenek ki – sokszor például a speakeasy hangulatot törné meg ez. A Barside-ban viszont úgy döntöttek, nincs az a hely a Madáchon, aminek ne lenne terasza – ők ide is szervírozzák a gin-tonicokat, old fashioned koktélokat, különlegességeket. Rendeljünk odabent, figyeljük ahogy készül az italunk, majd lazítsunk odakint.

8/9

St. Andrea Wine & Skybar

Tudjuk, hogy a St. Andrea Wine & Skybar négyévszakos – vagyis télen is figyelhetjük bentről a város házteteit, de nyáron mégis szabadabb és nyitottabb az egész. Itt fent a bor és a bárélet dominál, kifinomult itallappal találkozunk, rajta a bartenderek saját kedvenceivel, izgalmas fantáziákkal. 

9/9

Leo Budapest

Még csak pár hetes a Leo Budapest, mégis érdemes asztalt foglalni, mert nagyon sokan kiváncsiak rá, hogy milyen lehet ilyen magasságból, ezekből a szögekből figyelni a Dunát, a Budai Várat, a Lánchidat. A Beefbar báréletét a magaslatokba adaptálták, így nem viccelnek koktélfronton. Legyen az egyszerűbb, klasszikus ital, vagy a ház saját kreációi... ilyen hátteret ritkán kapnak a poharak.