Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Helyek, ahol megebédelhetsz 1500 Ft alatt Budapesten

Az éppen Budapestre költöző friss egyetemistáknak és a száradt büfés kiflire és első harapásra fűrészporrá omló islerekre ráunó középiskolásoknak is jár a jó minőségű street food, legyen az a kevésbé elegáns, de megbízható lángos, vagy egy alap, de korrekt burger. Ezen az elgondoláson haladva 5-5 helyet gyűjtöttünk össze, ahol 1000, illetve 1500 forint alatt lehet jóllakni, ha ügyesen választunk a menüről.

1/12

Pizza Manufaktúra

Minőségi pizzaszeletek tekintetében már elég jól el van látva a város, ám a Pizza Manufaktúrában 1000 forintért már teljes, 32 cm-es Margitot kérhetünk, ami a hely margheritájának felel meg. Az alapanyagok remekek, a pizza egyszerű és a hangulat mindig jó náluk. 1500 forintig terjednek egyébként az extra, 'royal' kategóriába sorolt verziók.

2/12

Rapaz

Legalább úgy hiányzott egy olyan hely a Blaha Lujza térről, mint a Rapaz, akár egy zebra a Rákóczi útra, a Kazinczy utcához. Utóbbi még nem valósult meg, de a leveses-szendvicses-csirkés büfé fennállása óta helyi favorit. Hideg, meleg, édes, vagy sós levesek 490-540 forintért, szendvicsek és wrap-ek is 1000 forint alatt kaphatók. Mi a kukoricapelyhes csirkére szavazunk.

3/12

El Bigote - Podmaniczky utca

Az El Bigote már egész lánccal rendelkezik, s a street food büfékben lelkiismeretesen és gyorsan készítik a félkarnyi burritókat, 1000 forint alatt. Nagy étkűeknek ideális, akik viszont nehezen boldogulnak vele, egy következő étkezésre hagyhatják a fűszeres chorizós, marhás, vagy csirkés mexikói tekercseket.

5/12

Gyros Kerkyra Görög Ételbár

Az Eötvös utcai Kerkyra görög lepénybe foglalt húsa, tzatzikije, zöldsége és természetesen sült krumplija szinte legenda azok körében, akik kedvelik a görög konyhát, s annak is ezt az egyszerű, ám laktató fogását. 850 forintért adják az autentikus szendvicset, mely azokat is meggyőzi, akik a kebabos vonalat nem élik annyira.

6/12

Retro Lángos

Mégis csak a lángos az igazi magyar street food, ezért megkerülhetetlen ez a fogás. Gyors, durván laktat és árban sem rugaszkodik el a földtől. Nekünk mai napig az Arany János utcai metrónál található Retró Lángos a favorit, legyen szó sima sajtos-tejfölösről, vagy extrább, pirított kolbászos-hagymás lángosról. 1000 forint alatt degeszre ehetjük magunkat, gyakorlatilag a nap bármely szakában.

7/12

Bors Gasztrobár

A Bors megbízható pont, sokan gyakorlatilag vallásként tisztelik a Kazinczy utcai szendvicses-leveses gasztrobár srácainak munkáját. A fixen kifejlesztett szendvicsek mellett mindig vannak "vendégszereplők" és fantáziadús a levesek szelekciója is. 1500 forintból nagyon jól lehet lakni náluk.

8/12

Belvárosi Disznótoros - Károlyi utca

Két helyen találunk a városban Belvárosi Disznótorost, ami egy hentes és egy grillkonyha keveréke. Frissensültek, kolbászok, csülkök, előre bepácolt húsok, sokféle saláta, savanyúság és köret válogatható össze, olyan sok kombinációban, hogy ráunni szinte lehetetlen. Az ételeket súlyra mérik, így ügyesen összeválogathatunk egy egész nagy tányérnyi lakomát, 1500 forint alatt.

10/12

Zing Burger

Burgerest kihagyni kár lenne, s az is, ha rizikóznánk. Inkább a megbízható ZING Burger  lánc, szaftos burgereit ajánljuk, melyek közül a Guitar Hero fedőnevűn kívül az összes megáll 1500 forintnál, legyen az vega, vagy éppen csípős burger. Ha nem tudjuk elképzelni a kétkezes amerikai szendvicset krumpli nélkül, akkor sincs gond, hiszen az alapburgerük, krumplival megtámogatva, szintén nem lő az összeg felé.

11/12

Good Morning Vietnam

Nemzetiségi büfék közül a például a vietnamiakban találunk még 1500 forint alatti fogást. Ez legtöbbször maga a pho leves, ami viszont 1 literes is lehet, úgy, mint ahogy azt a Good Morning Vietnamnak is mérik. Rengeteg lé, sok tészta, korrekt mennyiségű hús és friss zöldfűszer jár bele, s kedvünk szerint megküldhetjük még a csípős szószt is. 1500 forintból egy egész napra eltelít a hely óriási pho-je.

12/12

Bangla Büfé - Dob utca

Alap esetben az indiai konyha nem arról híres Budapesten, hogy annyira pénztárcakímélő lenne, de van több opció is, hogy autentikusat együnk, gyorsan és megfizethetően. Egyik kedvencünk a Blangla büfé, ahol ha ügyesen választunk, egy csirkés egytálétel éppen beleférhet ebbe az összegbe. Rizst, vagy naan kenyeret kínálnak hozzá ezért az összegért.

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A