éjszakai élet

szabadidő

szerkesztés

Szuper szabadtéri szórakozóhelyek a meleg nyári napokra

Szerzők

  • Wágner Gábor

2020. 07. 17. 10:53

Jogos elvárás a nyárral és a kánikulával szemben, hogy legyen jó sok szabadtéri szórakozóhely, ahol nemcsak az étel-ital meg a társaság a jó, de a hangulat és a zene is. Van néhány kedvencünk, ezeket pedig most egy szép nagy csokorba gyűjtöttük össze, hogy aki elindul az estébe-éjszakába, annak a helykeresésre már ne kelljen gondot fordítania, csak a szórakozásra.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kobuci Kert

1/11

1033 Budapest, Fő tér 1.

Több Infó

Óbuda szívében, a Fő téren álló Zichy-kastély udvarában található hangulatos, árnyas hely áprilistól szeptemberig várja a vendégeket. Azokat is, akik egy baráti, evős-ivós beszélgetésre érkeznek, meg azokat is, akik röviden-hosszabban megpihennének egy pohár ital mellett egy kiadós bringázás után, meg persze azokat is, akiket a jó féle koncertek (jazz, blues, világzene) csábítanak el Óbudára.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

TRIP

2/11

1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2.

Több Infó

Címkék

A Batthyány tér szomszédságában, nagyjából a Parlamenttel szemben álló hajó tavaly iratkozott fel a nyári szórakozóhelyek közé, bár mivel van belseje is, ezért télen sincs zárva. De ha jó az idő, akkor az ember inkább kiül a fedélzetre, nézi a vizet, kortyolja az italát és közben hallgatja a DJ-ket, akik a naplementéhez és a kora esti ejtőzéshez pontosan illeszkedő, jobbnál jobb zenékkel szórakoztatják a betérőket.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

A38

3/11

1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Több Infó

A Petőfi híd budai lábánál, a Dunán ringatózó hajó már jó ideje megkerülhetetlen koncerthelyszíne Budapestnek. Nyáron ugyan megpihen, de a külső részei, az orr- és tetőterasz meg akkor lendül akcióba. Bár ez nem az elmélyült beszélgetésre alkalmas helyszín, de ha egy jófajta délutáni partyzásra vagy egy kora esti kisebb koncertekre vágyunk, akkor bizony itt a helyünk, nem máshol.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

PONTOON

4/11

1051 Budapest, Vigadó 1/A kikötő

Több Infó

A Lánchíd pesti lábánál, ha Budával szemben állunk, akkor a jobb oldalán találjuk ezt a pár év alatt meghatározó nyáresti tényezővé vált szórakozóhelyet. Mintha csak a Brooklyn híd lábánál szórakoznánk New Yorkban. Persze itt is van olyan jó a Dunát nézve ücsörögni, poharazgatni, és közben a naplementére hangolt zenéket hallgatni, amit ha nem DJ szolgáltat, akkor valamelyik remek hazai zenekar vagy előadó.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Akvárium Tavasz Terasz

5/11

Akvárium Klub

Több Infó

Címkék

Az Erzsébet téri szórakoztatóipari centrummal hasonló a helyzet, mint az A38 hajóval. Nyáron jóformán bezár, nagyon alacsony frekvencián működik – de csak bent. A terasz viszont ilyenkor él, nem is akárhogy. Ha a belváros szívében szeretnél szórakozni, na meg helyet is kapni, érdemes ide ellátogatni, mert ha netán üres asztal nincs is, az Akvárium melletti padokra is letelepedhetsz – vagy nemsokára a zöld placcra, amit épp most füvesítenek újra. A büfé közel van, a zene meg oda is elhallatszik.

Fotó: Budapest Park

Budapest Park

6/11

1095 Budapest, Soroksári út 60.

Több Infó

Normális, vagyis koronavírustalan esetben a Park nyáron az első számú budapesti koncerthelyszín. Ám most, a járvány idején kicsit borult a papírforma, és bár kisebb, akusztikus koncertek most is vannak, a koncerthelyszín szabadtéri kerthelyiséggé alakult át. Mi üdvözöljük a Park előremenekülését, ugyanis annyira jó aurájú hely, hogy kicsit pótolja is az idén sajnos elmaradó fesztiválhangulatot a városban.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Dürer Kert

7/11

1117 Budapest, Vízpart utca 1.

Több Infó

A budapesti szabadtéri helyek alterparadicsoma évek óta megbízható helyszín. A kutyások és bringások kedvence ráadásul a repertoárból idén kiesett Kertem helyét is betöltheti – bár nem a Városligetben van, hanem közvetlenül mellette. De amint beülünk ide, biztosan úgy fogjuk érezni magunkat, mintha ott lennénk a liget kellős közepén és a természet lágy ölén.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

BRKLNY Island

8/11

A bulinegyedben található fancy kategóriás szórakozóhely nyárra a Margit-szigetre költözött, nemrég be is mutattuk az oldalunkon. A szigetes BRKLNY az egykori margitszigeti legenda, a Cha-Cha-Cha helyét szerezte meg, de nem szeretné ugyanazt hozni, mint neves elődje. Úgyhogy ha csak feleannyira is hozzák vissza a régi szép időket, már nyert ügyünk van. Koktélok, szép ruhák, fincsi kaják és kellemes zenék várnak mindenkit.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Barba Negra Track

9/11

A Barba Negra is már szinte őskövületnek számít a fővárosban. Év közben, a hűvösebb hónapokban a Prielle Kornélia utcai klubban tolják a rockcirkuszt, nyáron pedig a szabadtéren folytatják a Rákóczi híd budai oldalán, az egykori Zöld Pardonban. Itt bizony folyton sír a gitár, de nem azért mert szomorú, hanem mert a rock katonái állnak a színpad előtt. Metálosok, rockerek és punkok, ide gyűljetek!

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Népsziget (Szúnyog-sziget)

10/11

1138 Budapest, Népsziget

Több Infó

Címkék

Az Újpesti Vasúti híd (más néven Északi Vasúti Összekötő Híd) pesti lábánál lévő terület, amit a nép csak Szúnyog-szigetként ismer, sokáig kihasználatlan volt, míg nem néhány éve megjelentek ott az első italos pultok meg a székek. Mostanra egész pazar kis fesztiválhangulat kerekedett ott – szigorúan szimbiózisban a természettel. Több hely is várja ott a vendégeket, kedvenceink a Kabin és a Perem.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Római-part

11/11

1031 Budapest, Római part

Több Infó

Az óbudai Rómait nem nagyon kell bemutatni senkinek, nagy kedvence sokaknak, ezért ennek is itt a helye. A rengeteg ételes és italos hely között megjelentek a rendes arculattal rendelkező vízparti szórakozóhelyek is, melyek közül a part középső szakaszán, egymás mellett fekvő helyek bármelyikét ajánljuk olvasóink figyelmébe: a bohém Két Rombuszt, az idén megnyitott, bájos Miamort – amiről írtunk is nemrég -, a kultúrbisztró Fellinit és végül, de nem utolsósorban a családias Nap bácsit.

Hasonló tartalmak

Admin mode