Április 24. Samu, a kiselefánt születésnapja, aki idén lett hároméves! Az ünnepeltet április 27-én, szombaton 11 órakor köszöntik majd fel.

Samu, a kiselefánt a Fővárosi Állatkert egyik legnépszerűbb lakója. Angele és Assam harmadik borjaként 2021. április 24-én, a hajnali órákban született. Születéséről és első napjairól annak idején egy kisfilmet is közzétettek.

Az elmúlt három évben sok minden történt Samuval, napjai sok játékkal, pancsolással, szórakozással, labdázással, valamint a kifutóra leszálló galambok kergetésével teltek. Bő egy évvel ezelőtt azonban nehéz időszakon ment keresztül, mivel a fiatal ázsiai elefántok rettegett betegsége, az elefánt-herpeszvírus Samu szervezetét is megtámadta, de az állatorvosok és az állatgondozók munkájának köszönhetően végül sikerült legyőznie a kórt. Van tehát mit ünnepelni!

Most el is jött az ünneplés ideje, hiszen a kis Samu betöltötte harmadik életévét. A tulajdonképpeni születésnap április 24-re esik, de az ünnepelt felköszöntésére inkább a szombati napot választotta az Állatkert, hogy minél több látogatójuk részt vehessen a születésnapi köszöntésen. Samu minden barátját várják tehát április 27-én, szombaton 11 órakor az elefántok kifutójánál. Minderről további részletek ide kattintva olvashattok.

Címkék